ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ελληνοκυπριακά φιλικά σε Μίκρα και Πορταριά

Ελληνοκυπριακά φιλικά σε Μίκρα και Πορταριά

Σε Μίκρα και Πορταριά βρίσκονται από την αρχή της εβδομάδας τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των αγοριών και κοριτσιών της Κύπρου, τα οποία στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των φιλοξενούμενων ομάδων ενόψει της προσεχούς τους συμμετοχές  στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MEVZA, θα δώσουν και μια σειρά φιλικών αγώνων με τις αντίστοιχες εθνικές μας ομάδες.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα “κτιστεί” η Εθνική U18 Ανδρών Κύπρου, καθώς μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας επί κυπριακού εδάφους, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Χρίστος Πούλλακκος με 13 διεθνείς θα πραγματοποιήσει το τελικό μοντάρισμα στη Μίκρα, με φιλικά κόντρα στην Ελλάδα, στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Χθες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (παίχθηκε και ένα 4ο σετ το οποίο κέρδισε πάλλι η Ελλάδα), ενώ σήμερα η κυπριακή ομάδα με εμφανώς βελτιωβμένο πρόσωπο ηττήθηκε με 3-2 σετ.

Το παρών στην προετοιμασία της κυπριακής ομάδας στη Θεσσαλονίκη θα δώσει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών Νίκος Ζαλμάς που θα συνοδεύσει και την ομάδα στη Σλοβενία.

Τις ίδιες μέρες εξάλλου ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γυναικών και της Εθνικής U17 Λούης Λοϊζου θα βάλει στο Πήλιο τις τελικές πινελιές μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά με την Εθνική Ελλάδα στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2021. Η ΠροΕθνική θα κτιστεί στο Αθλητικό Κέντρο Πορταριάς το οποίο επισκέφθηκε ξανά τον Αύγουστο.

Ωστόσο, κάποιοι από τη μαρτυρική Μεγαλόνησο δεν είδαν “με καλό μάτι” την επιλογή της Ελλάδας για την προετοιμασία των νεανικών εθνικών ομάδων της Κύπρου και βρήκαν την ευκαιρία να “τα χώσουν” στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Συγεκκριμένα ο  πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας με ανάρτηση του στα social media εξαπέλυσε πυρά κατά της ΚΟΠΕ, η οποία για τις αποστολές των ομάδων Νέων και Νεανίδων στην Ελλάδα παρά την επέλαση νέου κύμματος covid, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Η Ελλάδα δοκιμάζεται από το νέο κύμα του covid. Διπλές μάσκες, περιορισμοί, μέτρα παντού, η “Ομικρον” θερίζει και η ΚΟΠΕ στέλνει τις εθνικές μας Νέων και Νεανίδων.. στη Θεσσαλονίκη…. για προετοιμασία. Αν αυτό δεν είναι ανευθυνότητα τότε τι είναι?”

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
18/07/2024

Ιστορική συμφωνία Καραμπέτσου-Βρούτση: Πολυδύναμο ΟΑΚΑ, Τ4 Μίκρας και μία Ολυμπιακή Εγκατάσταση παραχωρούνται στην ΕΟΠΕ για τις Εθνικές ομάδες

Ιστορική ημέρα η σημερινή για το Ελληνικό βόλεϊ και τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ όλων των κατηγοριών καθώς ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε...