Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ελπίδες για ξένες μέσω… Νομικείων

Ελπίδες για ξένες μέσω… Νομικείων

Η αυλαία του 3ου Τουρνουά «Νομίκεια» «άνοιξε» σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στην αίθουσα Τύπου του κλειστού γυμναστηρίου ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης, από όπου μάλιστα βγήκε και… είδηση, όσον αφορά στο θέμα της προσπάθειας της ΑΕΚ για την απόκτηση ξένων αθλητριών.

Όπως τόνισε με σχετική αισιοδοξία ο τεχνικός της «Ένωσης», Μανόλης Ρουμελιώτης οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των πρώην «κιτρινόμαυρων» αθλητριών Κάταλιν Κις και Σόνια Μποροβίνσεκ είναι σε καλό σημείο και υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης.

Στη διάρκεια λοιπόν των καθιερωμένων χαιρετισμών των εκπροσώπων, προπονητών και αθλητριών των τεσσάρων ομάδων (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Α.Ο Θήρας, ΟΠΕ Ρεθύμνου), που τιμούν με την παρουσία τους το καθιερωμένο τουρνουά του νησιού που όπως και τα προηγούμενα είναι αφιερωμένα στη μνήμη των αείμνηστων ευεργετών του νησιού Ευάγγελου και Λούλας Νομικού, ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε για το θέμα των ξένων πως «δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα μπορέσουμε να πάρουμε ξένες αθλήτριες που θα μας ενισχύσουν στη φετινή σεζόν. Ασφαλώς η παρουσία ξένων θα είναι ένα έξτρα «όπλο». Έχουν γίνει συζητήσεις με τους εκπροσώπους των αθλητριών, είμαστε λίγο κοντά, λίγο μακριά, αλλά υπάρχει η δυνατότητα για να γίνουν πιο εκτεταμένες συζητήσεις και να κάμψουμε αυτό το πρόβλημα και να ευοδωθούν οι προσπάθειες μας. Ωστόσο ενισχυθήκαμε με πολύ καλές και διεθνείς αθλήτριες…»

Σχετικά με το τουρνουά ο κ. Ρουμελιώτης επσήμανε: «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, είναι θετικό που μία ομάδα μπορεί να διοργανώσει ένα τέτοιο τουρνουά και μας τιμάει η συμμετοχή μας. Δεν είμαστε έτοιμοι, αφού έχουμε έλθει εδώ με σύνθεση ανάγκης, αλλά οφείλαμε να τιμήσουμε τη διοργάνωση. Όσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα περιμένω να είναι ανταγωνιστικό και πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα είναι εκ των πρωταγωνιστών».

mountaki_kounadi_papadopoulou_vrontaki

Από την πλευρά της η αρχηγός της ΑΕΚ, Φαίη Κουνάδη δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση και την φιλοξενία την ομάδα του Α.Ο Θήρας Είναι μία πολύ καλή προετοιμασία, ώστε να δούμε τις δυνάμεις και σίγουρα είναι πολύ καλό να γίνονται αυτά τα τουρνουά».

Κάθε χρόνο και καλύτερα τα «Νομίκεια»

Οι εκπρόσωποι του Α.Ο Θήρας, τεχνικός Απόστολος Οικονόμου και η αρχηγός , Νίκη Μουντάκη καλωσόρισαν τα μέλη των φιλοξενούμενων αποστολών, τα οποία ευχαρίστησαν με τη σειρά τους για την άψογη φιλοξενία των διοργανωτών και ευχήθηκαν να γίνουν όμορφα παιχνίδια για να απολαύσουν θέαμα υψηλού επιπέδου οι θεατές.

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): « Ευχαριστούμε θερμά και τις τρεις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΑΟ Θήρας, μας τιμάει η παρουσία τους και ελπίζουμε να απολαύσουν την φιλοξενία. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και όλους όσοι για να πραγματοποιηθεί για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτό το τουρνουά. Εμείς είμαστε μία νέα ομάδα, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες είμαστε ακόμη σε περίοδο μονταρίσματος και τέτοια φιλικά παιχνίδια με δυνατές ομάδες μόνο καλό θα μας κάνουν, ώστε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Στόχος στη χρονική περίοδο που βρισκόμαστε δεν είναι να κατακτήσεις το τουρνουά, αφού μας ενδιαφέρει να παρουσιαστούμε έτοιμοι την κατάλληλη περίοδο, καθώς κανένας δεν πανηγύρισε τίτλο τον Οκτώβριο. κανείς δεν πανηγύρισε τον Οκτώβριο, αλλά να δούμε τις αδυναμίες μας και να προσπαθήσουμε να τις βελτιώσουμε».

Αναφερόμενος σε ερώτηση του Volleyplanet.gr για το αν θα μπορούσε το καθιερωμένο τουρνουά «Νομίκεια» να γίνει θεσμός και να αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Θα ήταν θαυμάσια μετά από μερικά χρόνια να αποκτήσει το τουρνουά της Σαντορίνης διεθνή χαρακτήρα, καθώς χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια της αρχηγού της «οικοδέσποινας» Νίκη Μουντάκη η οποία με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε τις αποστολές των φιλοξενούμενων: «Αρχικά ευχαριστώ πολύ τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας σε ένα τουρνουά, που όπως ειπώθηκε και νωρίτερα τείνει να γίνει θεσμός, καθώς από χρονιά σε χρονιά βελτιώνεται με τη βοήθεια των χορηγών, με τις υψηλού επιπέδου παροχές του. Σίγουρα θα είναι ένα δυνατό τεστ ενόψει του πρωταθλήματος και εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία».

«Βοήθεια» για τις ομάδες το τουρνουά

Για τον κάτοχο του τίτλου, Παναθηναϊκό ο τεχνικός Γιώργος Ρούσης τόνισε: « Ευχαριστούμε και εμείς με τη σειρά μας τον Α.Ο Θήρας, καθώς είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουμε στο τουρνουά. Πέρυσι μας βοήθησε πολύ στην προετοιμασία μας για το πρωτάθλημα και το ίδιο πιστεύω θα γίνει και φέτος, Είναι ωραίο να γίνονται τουρνουά με δυνατές ομάδες, ώστε να βοηθηθούμε να «δεθούμε» σαν ομάδα. Αν και δεν είμαστε 100% έτοιμοι εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια και να ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο».

kounadi_moyntaki_papadopoulou_vrontaki

Η νεαρή διεθνής πασαδόρος του «τριφυλλιού», Χαρά Παπαδοπούλου δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη Σαντορίνη για τη φιλοξενία και την τιμητική της πρόσκληση. Για μας είναι μια ευκαιρία να δούμε κάποια πράγματα που θα μας βοηθήσουν πιστεύω μετέπειτα στην πορεία μας στο πρωτάθλημα».

Συνεπής όπως πάντα ο ΟΠΕΡ

Τέλος για λογαριασμού του ΟΠΕ Ρεθύμνου, όπου μαζί με τη διοργανώτρια ομάδα της Σαντορίνης δεν έχει χάσει ούτε ένα από τα τουρνουά «Νομίκεια» ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Θανάσης Ντζαφέρης ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστούμε την Σαντορίνη και για την φετινή πρόσκληση, θα είναι πολύ δυνατά φιλικά με ομάδες που έχουν διαφορετικούς στόχους». Απαντώντας σε ερώτηση του Novasports, αν σκοπεύει να ενισχυθεί η ομάδα με κάποια ξένη δήλωσε: «Έχουμε θέσει στη διοίκηση αυτή την επιθυμία αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμη».

Τέλος η Κρητικοπούλα αθλήτρια, Μαρίλη Βροντάκη αφού ευχαρίστησε τον ΑΟ Θήρας για τη φιλοξενία και για την τιμητική συμμετοχή του Ρεθύμνου στο τουρνουά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα «Νομίκεια» εξέφρασε την πεποίθηση πως «με τους αγώνες αυτούς θα μας δοθεί η ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα».