CHAMPIONS LEAGUE

«Εμφύλιος» με άρωμα Ευρώπης

«Εμφύλιος» με άρωμα Ευρώπης

Ημέρα Ευρώπης στον Πειραιά με τον Πορφύρα και τον Ολυμπιακό να κοντράρονται στο Ρέντη (18:00) στον «εμφύλιο» του Challenge Cup με στόχο την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης…

Ολυμπιακός και Πορφύρας ξεκινάνε τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις από το Ρέντη με τον «τυπικά» γηπεδούχο Πορφύρα να γράφει ιστορία με την παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ένα όνειρο για την ομάδα της Φρεαττύδας που μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια και που άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να το ζήσουν σε μια πραγματική γιορτή του Πειραϊκού βόλεϊ.

Απο την μια πλευρά ο Ολυμπιακός με αρκετά νέα πρόσωπα στην φετινή του ρόστερ, θέλει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί και στο φετινό Challenge Cup και να πάει όσο πιο μακριά μπορεί και απο την άλλη οι «ροσσονέρι» που είναι έτοιμοι να απολαύσουν την εμπειρία της Ευρώπης.

Ο τεχνικός του Πορφύρα Βασίλης Πανδής αναφερόμενος στον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας του τόνισε «Η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της ομάδας ήρθε.Το περιμέναμε με μεγάλη αγωνία και δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσει το παιχνίδι. Το γεγονός πως αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό πρόσφατα μας βοήθησε στην προετοιμασία μάς και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί του αγώνα και ένα από τα μεγαλύτερα για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου, αλλά νομίζω πως το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα. Σημασία για μας έχει να ευχαριστηθούμε αυτήν την πρώτη μας συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια και να γιορτάσουμε το γεγονός μαζί με τον κόσμο μας που μας έχει στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο σε όλη αυτήν την πορεία τα τελευταία χρόνια».

Ο Μπράνκο Κοβάσεβιτς έχοντας αντιμετωπίσει ήδη στην αυλαία της Volleyleague τον Πορφύρα, σχολιάζοντας τον πρώτο Πειραϊκό «εμφύλιο» υπογράμμισε «Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Σίγουρα θέλουμε να τελειώσουμε με πολύ καλή εικόνα τα δυο ματς με τον Πορφύρα και μετά να δούμε τη συνέχεια στη διοργάνωση. Ωστόσο είναι ωραίος τρόπος να ξεκινήσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις κόντρα στον Πορφύρα».

Τα εισιτήρια του αγώνα είναι στα 5 ευρώ και η αναμέτρηση ορίστηκε στις 18.00 για να μην συμπέσει με το ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Μόναχο με την Μπάγερν και ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο. Για παιδιά έως 18 ετών, η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Διαιτητές θα είναι ο Βούλγαρος Πέταρ Χαριζάνοφ και ο Αλβανός Ιγκλί Φεστί. Επόπτες θα είναι οι Παπαθανασίου, Παπαγιαννόπουλος, Πετρόπουλος, Αλεβετσοβίτης. Γραμματεία οι Καρατζογλίδου, Καλιγέρη.