Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Εμφύλιος στην Ορεστιάδα

Εμφύλιος στην Ορεστιάδα

Πόλεμος ανακοινώσεων και απειλών για προσφυγές στην δικαιοσύνη ξέσπασε στην Ορεστιάδας με τον Άθλο να απαντά στην ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου και να συνεχίζεται ο… εμφύλιος του Έβρου.

Η κόντρα μεταξύ Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και Άθλου συνεχίζεται μετά την απάντηση του νεοσύστατου σωματείου προς τους «πράσινους» με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώτος για το θέμα των ακαδημιών.

Η αρχή του… εμφυλίου έγινε με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αθλητικός Όμιλος που άφησε αιχμές για προσπάθεια απογύμνωσης των «πράσινων» ακαδημιών από πλευράς του Άθλου και μεταξύ άλλων υπογράμμισε «Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον “Άθλο” Ορεστιάδας συνομιλούν με γονείς ανηλίκων παιδιών καθώς και με τα ίδια τα ανήλικα παιδιά – αθλητές και τους εξαπατούν με σκοπό την φυγή των τελευταίων από τον όμιλό μας και την προσχώρησή τους στο δικό τους σύλλογο, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες προς πάσα κατεύθυνση για τις ομάδες μας, δυσφημούν  την ένδοξη ιστορία και το έργο του Α.Ο.Ο. και συκοφαντούν αδιαλείπτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου κλπ. Όλες οι παραπάνω συμπεριφορές συνιστούν ποινικά αδικήματα και όχι μόνο και πιο συγκεκριμένα στοιχειοθετούν τα αδικήματα της προσβολής της προσωπικότητας, της απάτης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της εξύβρισης (Αρ. 57 Α.Κ., Αρ. 361, 361Α, 362, 363 & 386 Π.Κ.).

Γι’ αυτό το λόγο, επιθυμώντας να διαφυλάξουμε το κύρος και την φήμη του ιστορικού μας συλλόγου, ο οποίος έκανε υπερήφανους του απανταχού Ορεστιαδίτες με τις πολυάριθμες επιτυχίες του, προειδοποιεί πως θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, εφόσον εξακολουθήσουν να υφίστανται οι προαναφερόμενες παράνομες πράξεις».

Η απάντηση του Άθλου δεν άργησε να έρθει καθώς οι παράγοντες του νέου σωματίου εξέδωσαν ανακοίνωση διαψεύδοντας τους ανθρώπους του ΑΟΟ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ο  αθλητικός σύλλογος «ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» σε απάντηση της από 16-9-2015 ανακοίνωσης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας ενημερώνει-γνωστοποιεί σε όλο το φίλαθλο κοινό της Ορεστιάδας τα εξής:

Ο αθλητικός σύλλογος «ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» δημιουργήθηκε από έντιμους ανθρώπους με εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού και με όρεξη για προσφορά. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του ο μοναδικός στόχος ήταν η προσέλκυση των παιδιών της πόλης σε όλα τα αθλήματα στα οποία δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας.

Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρξε πρόθεση από την μεριά μας να δημιουργηθούν εντάσεις με κανένα αθλητικό σωματείο της πόλης μας, πόσο μάλλον με τον  Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας, τον οποίο εκτιμάμε απεριόριστα. Μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και απορία η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο.Ο., η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπικά μέσα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία αναφέρεται αυτολεξεί: «Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον “Άθλο” Ορεστιάδας συνομιλούν με γονείς ανηλίκων παιδιών καθώς και με τα ίδια τα ανήλικα παιδιά – αθλητές και τους εξαπατούν με σκοπό την φυγή των τελευταίων από τον όμιλό μας και την προσχώρησή τους στο δικό τους σύλλογο, διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες προς πάσα κατεύθυνση για τις ομάδες μας, δυσφημούν  την ένδοξη ιστορία και το έργο του Α.Ο.Ο. και συκοφαντούν αδιαλείπτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου κλπ.»

Επειδή όλα τα παραπάνω τυγχάνουν παντελώς ψευδή αναμένουμε άμεσα από το Δ.Σ. του Α.Ο.Ο. να ανακαλέσει δημόσια, διαφορετικά δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τέλος μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ αρχικά η ανακοίνωση του Α.Ο.Ο. συνυπογράφονταν ονομαστικά από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Ο.Ο, μεταγενέστερα σε αναδημοσίευση αποσύρθηκαν τα ονόματα των παραπάνω μελών και η ανακοίνωση υπογράφεται από το Δ.Σ; Άραγε η εν λόγω ανακοίνωση του Α.Ο.Ο. ήταν σε γνώση όλων των μελών του Δ.Σ. και που αποσκοπεί; Υπάρχει ομόφωνη απόφαση καταχωρημένη στα πρακτικά του ΑΟΟ;

Υ.Γ. Ευχόμαστε ολόψυχα καλή αγωνιστική περίοδο σε όλα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...