BEACH VOLLEY

«Πέρασαν» με τη… μία οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη

«Πέρασαν» με τη… μία οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη

Με την πρώτη τους νίκη στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ του αυστριακού Κλάγκενφουρτ τα “χρυσά” κορίτσια μας “σφράγισαν” την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ένστικτο της επιβίωσης “μίλησε” στον τελευταίο αγώνα των Τσιαρτσιάνη/Αρβανίτη (Νο 32) στον 1ο όμιλο των τελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ , όπου στο Αυστριακό Κλάγκενφουρτ οι διεθνείς μας, έπειτα από 2 συνεχόμενες ήττες, χάλασαν το πάρτι των διοργανωτών κερδίζοντας με 2-0 τις «οικοδέσποινες» Πλέζιουτσνιγκ/Σούτσενχόφερ (Νο 17).

Στο α’ σετ οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, έστω και δύσκολα υπό την πίεση του εξαιρετικού αυστριακού σερβίς (7 άσοι), κυριάρχησαν στην επίθεση και με 21-19 «πήραν κεφάλι» με 1-0 σετ.

Ανάλογη εικόνα είχε και το β’ σετ, με την επίθεση να αποτελεί την… αιχμή του δόρατος της «γαλανόλευκης» ομάδας η οποία χωρίς να αντιμετωπίσει καμία απειλή από τις αντιπάλους της , πανηγύρισε την παρθενική της, μέχρι την επόμενη, νίκη ση διοργάνωση, που μαζί με την πρόκριση τις έφερε στην 2η θέση της κατάταξης.

Την ίδια ώρα στο άλλο ματς του ομίλου μεταξύ Ολλανδίας-Φινλανδίας, οι αήττητες “οράνιε” Μέπελνικ/Φαν Ιέρσελ έκαναν έστω και δύσκολα το “3 στα 3” λυγίζοντας με 2-0 (22-20, 30-28) σετ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς την αντίσταση των Λεχτόνεν/Λάχτι.