CHAMPIONS LEAGUE

Έμεινε από… δυναμό στο Καζάν (fotos)!

Έμεινε από… δυναμό στο Καζάν (fotos)!

Την 4η ήττα της στο Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε η πρωτάρα Στουτγκάρδη στο Καζάν, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου η γερμανική ομάδα, παρά το ισχυρό ψύχος που αντιμετώπισε στην ρωσική έδρα, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την ανωτερότητα της πανίσχυρης πρωτοπόρου και αήττητης Ντιναμό.

vasileva

Στα δύο πρώτα σετ του αγώνα το ρωσικό φαβορί, ακόμη και για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, με κορυφαίες τις Γκάμοβα και Βασίλεβα επέβαλλε το ρυθμό της και με όπλο της κυρίως το πανήψυλο μπλοκ έφτασε εύκολα στην κατάκτηση τους με 25-17, 25-11. Η ομάδα του Έλληνα τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου, δεν τα παράτησε στο γ’ σετ, όπου ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και παρά το rotation του Ισπανού α’ προπονητή, Γκιγιέρμο Ναράνγιο, έδειξε πως είναι ικανή να μειώσει σε 2-1 και να παίξει και 4ο σετ. Όμως οι Ρωσίδες, δεν συγχώρεσαν τα 3 χαμένα σετ μπολ των Γερμανίδων και με το διαιτητή στην τελευταία φάση να κάνει τα “στραβά μάτια” στο πέρασμα της Βασίλεβα στο τερέν της Allianz MTV  έκαναν με 27-25 το 5 Χ 5.

allianz_mtv_naranjo

Η ομάδα του Αθανασόπουλου, ζει από τις 13 Ιανουαρίου ένα “Γολγοθά”, καθώς μέχρι τις 30 Ιανουαρίου θα πρέπει να δίνει 1 ματς ανα 3 μέρες. Ήδη μέχρι τώρα έχει πετύχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα επί των Μπλάκ Άαχεν και Βισμπάντεν, σήμερα ήρθε η ευρωπαϊκή ήττα στο Καζάν και ακολουθούν μετέπειτα πολύ σημαντικές αναμετρήσεις με Αμβούργο, Αζεράιλ Μπακού (Τσάμπιονς Λιγκ), Δρέσδη και VCO Βερολίνου.

L-310-Dinamo KAZAN vs Allianz MTV STUTTGART

Για αυτό και το γεγονός ότι στο σημερινό παιχνίδι δεν είχε η Στουτγκάρδη παίκτρια με διψήφιο πόντο δεν ανησύχησε καθόλου το τεχνικό της δίδυμο, καθώς με το βαρύ πρόγραμμα που τους περιμένει στόχος είναι να παίξουνε όλες οι κοπέλες και να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής στις αθλήτριες.

L-310-Dinamo KAZAN vs Allianz MTV STUTTGART gamova_heroes_fivb_kazan

Αντίθετα με τις Γερμανίδες, που είχαν τοπ σκόρερ με 8 πόντους τις Γκρομπέλνα, Μλιεινκοβα, η Ντιναμό Καζάν είχε ασταμάτητες τις Γκάμοβα και Ελίτσα Βασίλεβα με 19 (4 μπλοκ) και 18 (63% επ. 1, άσο, 2 μπλοκ) πόντους αντίστοιχα. Δικαιολογημένο λοιπόν το άγαλμα 5 μέτρων με την επιβλητική μορφή της “ηρωίδας” του Παγκόσμιου Βόλεϊ, Εκατερίνας Γκάμοβα, που δεσπόζει στην είσοδο του Sports Hall “Saint Petersburg” του Καζάν και κόβει τα… πόδια στους αντιπάλους με το… καλημέρα!


Fotos: CEV