Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Σώθηκε το Μαρκόπουλο, «αντίο» για Μακεδόνες

Σώθηκε το Μαρκόπουλο,  «αντίο» για Μακεδόνες

Ανάλυσε το

Οι Μακεδόνες Αξιού είναι εδώ και λίγα λεπτά η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ηρακλή σε λίγες μέρες στον υποβιβασμό από τα σαλόνια της Α1 Γυναικών, καθώς η ομάδα του Μανόλη Σκουληκάρη ηττήθηκε με 3-1 (25-21, 25-17, 23-25, 25-17) από τον ανώτερο Α.Ο. Μαρκόπουλου, που με το πολύτιμο αυτό τρίποντο σφράγισε και τυπικά την παραμονή του στην κατηγορία, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Σε έναν ακόμη τελικό η νεανική ομάδα της Θεσσαλονίκης φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Αν και οι Μακεδόνες έπαιζαν στη Χαλάστρα με το «πιστόλι στον κρόταφο», τα κορίτσια του Μανόη Σκουληκάρη προηγήθηκαν με 18-12, όμως το Μαρκόπουλο κατάφερε να εκμεταλλευτεί το άγχος των γηπεδούχων και αφού ισορρόπησε το παιχνίδι κέρδισε με 25-21 το α’ σετ.

Στο β’ σετ οι Μακεδόνες ήταν αυτοί που κατάφεραν να προηγηθούν με 8-3, ωστόσο το Μαρκόπουλο κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να ανατρέψει το σκορ 17-15 για να ζευγαρώσει τα κερδισμένα του σετ με 25-17.

Στο τρίτο σετ η ομάδα του Αξιού, ούσα με την «πλάτη στον τοίχο», μετά το αρχικό προβάδισμα του Μαρκόπουλου, κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού και τελικά παρά την σθεναρή αντίσταση των φιλοξενούμενων, έμεινε «ζωντανή» μειώνοντας με 25-23 σε 2-1 σετ.

Οι ελπίδες όμως των γηπεδούχων, δεν κράτησαν για πολύ καθώς στο επόμενο σετ το Μαρκόπουλο πήρε από την αρχή προβάδισμα στο σκορ και χωρίς να κοιτάξει σε κανένα σημείο του σετ πίσω του κατάφερε μετά και το 21-17 να φτάσει με ένα επιμέρους σερί [πόντων 4-0 με 25-17 στο νικηφόρο 3-1 σετ, νίκη παραμονής στην κατηγορία.

Έντονο ήταν το κοντράστ συναισθημάτων στο τέλος του ματς με τις φιλοξενούμενες να πανηγυρίζουν και τυπικά τη σωτηρία τους φτάνοντας τους 21 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και τα κορίτσια των Μακεδόνων με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους καθώς παρά την ανανέωση που αποφάσισε η διοίκηση η φετινή τους προσπάθεια δεν στάθηκε αρκετή να κρατήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κατηγορία, που με 13 βαθμούς μία αγωνιστική πριν το εκτός έδρας φινάλε στο Ρέθυμνο, δεν μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Τάδε έφη…

Εμφανώς απογοητευμένος από το καταδικαστικό για την ομάδα του αποτέλεσμα ο τεχνικός των Μακεδόνων Αξιού, Μανόλης Σκουληκάρης υποστήριξε στo Volleyplanet πως “δεν καταφέραμε σε κανένα σημείο να διαχειριστούμε το άγχος μας. Για μας σίγουρα είναι λυπηρό πως δεν καταφέραμε να κρατηθουμε στην κατηγορία, αλλά πέρα από την απειρία της νεναικής μας ομάδας, φέτος “πληρώσαμε” το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια δεν παίζουμε στην φυσική μας έδρα. Το αρνητικό λοιπόν της υπόθεσης για την ομάδα μου, θεωρώ πως ήταν κυρίως η Χαλάστρα, καθώς ανέκαθεν η έδρα μας ήταν ένα από τα “όπλα” των Μακεδόνων”.

Η αρχηγός Α.Ο. Μαρκόπουλου Σταύρια Πολυδώρου σε δηλώσεις της στο Volleyplanet μετά την νίκη παραμονής της ομάδας της τόνισε πως “με δεδομένη την αναγκαιότητα βαθμών και για τις δύο ομάδες ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Έπρεπε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωένες σε όλη τη διάρκεια των σετ, γιατί όπως είδαμε στο γ’ χαλαρώσαμε λίγο και οι Μακεδόνες εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη μας και πήραν το σετ. Τελικά όμως στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα και με τη σωστή τακτική του προπονητή μας πήραμε τη νίκη, παηγυρίζοντας την παραμονή” τόνισε η β’ πασαδόρος της ομάδας των Μεσογείων παραδέχθηκε ότι στο 2-1 των Μακεδόνων “φοβήθηκα μην ξυπνήσει πάλι η… κατάρα που υπάρχει στην ομάδα και σε ένα ακόμη ματς που προηγούμαστε με 2-0 σετ, το φτάσουμε τελικά στα πέντε!”

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...