Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ένα… ιδιαίτερο ντέρμπι στην Κυψέλη

Ένα… ιδιαίτερο ντέρμπι στην Κυψέλη

Η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος πέφτει με το τηλεοπτικό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη (5/1, 19.30) με πρόσωπο της ιδιαίτερης αυτής ημέρας τον Γιάννη Καλμαζίδη που επιστρέφει πρωτοπόρος ως αντίπαλος της περυσινής του ομάδας.

Πέρυσι τέτοιο καιρό ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Καλμαζίδης ξεκινούσε μια εντυπωσιακή κούρσα επιβίωσης με την ομάδα των “πρασίνων” που όχι μόνο παρέμεινε στα μεγάλα σαλόνια αλλά έκανε εντυπωσιακές νίκες στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Οι δρόμοι των δυο πλευρών χώρισαν φιλικά και άπαντες κράτησαν καλές σχέσεις. Τη Δευτέρα (5/1) ο Καλμαζίδης επιστρέφει στην Κυψέλη, εκεί που πέρυσι αποθεώθηκε, επιστρέφει ως φίλος αλλά και ως αντίπαλος προπονητής  του πρωτοπόρου Δικεφάλου.

Κόσμος και ενίσχυση ενόψει

Στον Παναθηναϊκό οι εξελίξεις τρέχουν αφού άπαντες είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ παράλληλα υπάρχει και η ενίσχυση της ομάδας στα πλάνα αφού ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θέλει να προασπίσει όσο καλύτερα μπορεί -εκμεταλλευόμενος το “πάρε-δώσε” της ελληνικής αγοράς”- τη θέση που στο τέλος του πρώτου γύρου θεωρεί πιο αδύναμη και είναι η θέση του διαγώνιου.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, ανέφερε: «Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Παίζουμε και στην έδρα μας και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω. Θέλω να πω στον κόσμο ότι ακόμα όλοι μιλάνε για την καταπληκτική ατμόσφαιρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να ξανασυμβεί το ίδιο. Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ ο οποίος είναι και πρωτοπόρος και τον χρειαζόμαστε γιατί η βοήθειά του είναι πολύτιμη όπως φάνηκε με τον Ολυμπιακό».

Ο άσος του ΠΑΟ μιλώντας και για την… επιστροφή του περυσινού τεχνικού της ομάδας Γιάννη Καλμαζίδη στην Κυψέλη ως αντίπαλος, σχολίασε: «Έχω να πω ότι τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτό ισχύει για όλους πιστεύω και για τη διοίκηση και για τον κόσμο ως προς το πρόσωπό του. Ξέρουμε πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι  στην ομάδα. Νομίζω και ο κόουτς απο τη μεριά του θα νιώθει παρόμοια γιατί δεν ξεχνάει όπως και ο κόσμος του Παναθηναϊκού δε ξεχνάει.Τώρα αυτά όλα εκτός γηπέδου. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι και ζητάμε αμφότεροι τη νίκη».
«Δεν θα ξεχάσω την περσινή σεζόν»

Ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού Κώστας Στιβαχτής αναφέρθηκε σην επιστροφή του… Γιάννη Καλμαζίδη, λέγοντας: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό οφείλεται στον Γιάννη Καλμαζίδη. Εγώ τον γνωρίζω από πέρυσι και είδα τι δουλειά κάνει. Τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν. Πέρυσι αυτό που πετύχαμε ήταν άθλος. Ανελαβε την ομάδα μετά από 11 ήττες και μας είχε βοηθήσει πολύ. Οι ίδιοι παίκτες άλλαξαν και έκαναν έναν θεαματικό Β΄ γύρο. Δουλέψαμε και μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά κι αυτό φάνηκε. Ο ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς δουλεύει πολύ καλά κι αν κάτι δεν τους πάει καλά το καλύπτουν οι υπόλοιποι. Λειτουργούν βάση ενός πλάνου και βγάζουν τα αρνητικά του αντιπάλου κι όλα αυτά είναι έργο Καλμαζίδη. Δεν θα ξεχάσω την περσινή σεζόν.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Στιβαχτής είπε: «Με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων δεν είμαστε και στην καλύτερη κατάσταση. Προερχόμαστε από τέσσερις ήττες. Ειδικά με τον Παμβοχαϊκό ίσως μας επηρέασε που χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό αλλά δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα είμαστε σε διαφορετική φάση από ότι πέρσι. Με νίκη θα πάρουμε πολύτιμους βαθμούς και το ταμείο μας πιστεύω πως θα είναι θετικό για τον Α΄γύρο. Περιμένω να γίνει ένα ωραίο ματς».

«Δέθηκα πολύ με τον Παναθηναϊκο»

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του στοχεύει στην 10η νίκη του στο πρωτάθλημα ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με μοναδική απουσία του Βασίλη Καρασαββίδη στην Εθνική Εφήβων.

O προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ: «Είναι μια ευχάριστη αίσθηση και παράλληλα περίεργη γιατί πέρυσι δέθηκα πολύ με τον Παναθηναϊκο. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι πολύ δύσκολο. Τώρα όμως είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ και θέλω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Είναι μια δύσκολη έδρα με πολύ ένθερμους φιλάθλους και δεν περνάς εύκολα από εκεί. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι μια πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα, ίσως όχι τόσο σταθερή, αλλά σίγουρα αύριο θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες και την ομάδα του Παναθηναϊκού για να φύγουμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για εμάς».