DARK ROOM

Ένα κορίτσι σαν τα… κρύα τα νερά (φωτό)!

Ένα κορίτσι σαν τα… κρύα τα νερά (φωτό)!

Η αρχή στη Θεσσαλονίκη έγινε πριν από 2 χρόνια, όταν η 24χρονη κεντρική Αλίκη Κωνσταντινίδου, φεύγοντας από το ΣΑΑΚ Ανατόλια για να παίξει πρώτη φορά εκτός… Βαρδάρη, μετέβη στη Νάξο και μετέπειτα στον Πειραιά, όπου πανηγύρισε φέτος στα ερυθρόλευκα το πρώτο της νταμπλ.

Σήμερα, μία άλλη Κωνσταντινίδου, χωρίς την παραμικρή σχέση η μία με την άλλη, πλην αυτής της συνεπωνυμίας, στα 23 της χρόνια αποχαιρέτησε τις συμπαίκτριές της στο Ανατόλια, προκειμένου στην παρθενική της έξοδο από τη «Νύμφη του Βορρά» να πανηγυρίσει κι εκείνη το δικό της παρθενικό νταμπλ, αλλά με τον Παναθηναϊκό!

gyalia_elena_konstantinidou

Ο λόγος φυσικά για την Έλενα Κωνσταντινίδου, το νέο απόκτημα του «τριφυλλιού» που φιλοδοξεί μαζί με τις Γκούζου, Καββαδία να ενισχύσει το μπλοκ των “πρασίνων”, υψώνοντας στο φιλέ ένα ανυπέρβλητο τείχος και να ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές στην Κυψέλη, όπως οι φετινές που βιώσαν μπροστά στον κόσμο τους οι κοπέλες του Γιώργου Ρούση.

elena_forema_konstantinidou

Όσο κι αν… προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιο ψεγάδι, κάποιο «κουσούρι» στην αδελφή της διεθνούς πασαδόρου, Λαμπρινής, οι μαρτυρίες ανθρώπων που την ξέρουν καλά,  έριχναν κάθε προσπάθειά μας στο κενό.

elena_konstantinidou_mplok

Αγωνιστικά η Ελένη Κωνσταντινίδου, σύμφωνα με τον τεχνικό του Ανατόλια, αλλά και πρώην προπονητή της στον Ηρακλή, Σωκράτη Τζιουμάκα, η Θεσσαλονικιά μπλοκέρ, μπορεί έπειτα από περίπου 10 χρόνια να αποχώρησε με το δελτίο της τον περασμένο Ιούλιο, από το Γηραιό, αλλά ακόμη δε λέει να το αφήσει από τα χέρια της το… ρόπαλο.

amyna_elena_konsatntinidou

«Την Έλενα την ξέρω από 13 χρονών… Όταν από τις παγκορασίδες ακόμη του Ηρακλή φτάσαμε μαζί σε πολλές διακρίσεις. Θεωρώ πως είναι από τις πιο γρήγορες κεντρικές αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. Είναι «κίνδυνος θάνατος» στις επιθέσεις α’ χρόνου, ενώ έχει και φοβερό σερβίς.

roloi_elena_konstantinidou

Όσο λεπτεπίλεπτη και εθραυστη κι αν δείχνει στην όψη, τόσο «τσαμπούκι» και «ψυχάρα» είναι μέσα στον αγώνα. Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω κάποια ατέλεια στην Έλενα… Δουλεύει πολύ και πάντα έχει ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είναι από τα παιδιά που κάθε προπονητής θα θελε να έχει στην ομάδα του» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο Volleyplanet o πρώην τεχνικός της Κωνσταντινίδου, που λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο, απουσίασε  από την ιστορική παρουσία του Ηρακλή, στο περσινό φάιναλ φορ Κυπέλλου της Πύλου.

elena_konstantinidou_rouxa
Αφού λοιπόν μάθαμε για τα αγωνιστικά, πάμε να δούμε, ποια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνει η  Έλενα, εμφανισιακά. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτών που λέμε “αφήνουμε την εικόνα να μιλήσει από μόνη της”! Ξανθιά, με 184 εκατοστά καλλιγραμμου, γυμνασμένου σώματος, φατσούλα που δεν ξεχνάς εύκολα, ακαταμάχητο χαμόγελο και πάντα περιποιημένη, με έμφαση στο δικό της, προσωπικό στυλ, απ’ την κορυφή, ως τα νύχια!

elen

Κάτι που… επιβεβαιώνει άλλωστε στο Volleyplanet και o συνήθως ρεαλιστικός… φωτογραφικός φακός, με τον οποίο η Έλενα Κωνσταντινίδου τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω χόμπι- μόντελινγκ, έχει μία σχέση σχεδόν… ερωτική! Παρόλα αυτά, ούτε υφάκι περίεργο έχει, ούτε… τουπέ, είναι αξιαγάπητη, η “ψυχή της παρέας” και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, που το bαr όπου εργάζεται περιστασιακά, γεμίζει και μόνο από φίλους και γνωστούς της.

adelfes_konstantinidou_lamprini_elena

Η όμορφη νεοπαοκτηθείσα κεντρική του Παναθηναϊκού όμως έχει όπως όλοι οι… θνητοί, τις αδυναμίες της. Την “αχίλλειο πτέρνα” της, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Λαμπρινή. Για την αδελφική αγάπη, την αξία και τη σημασία της έχουν σπαταληθεί τόνοι μελανιού και όχι άδικα, αφού η σχέση που συνδέει αυτά τα δύο κορίτσια, είναι πραγματικά μοναδική, πότε με τα πάνω και πότε με τα… κάτω της. «Εκτός από το να γκρινιάζει η Έλενα για τις πάσες τις Λαμπρινής σε κάθε προπόνηση;» ρωτάει αστειευόμενη από την Αμερική, μία πρώην συμπαίκτρια των κοριτσιών στον Ηρακλή, η διεθνής Όλγα Στράντζαλη που και αυτή καταθέτει την άποψή της επί του… θέματος στο Volleyplanet.

iraklis_pao

«Μαλώνουν συνέχεια, αλλά στο τέλος πάντα η μια υποστηρίζει την άλλη.. Και πολλές φορές η Λαμπρινή ειναι η… μεγάλη αδελφή! Είναι πολύ δεμένες… Αρκεί και μόνο να πούμε ότι η Έλενα, όταν η αδελφή της έφυγε για την Αμερική, έκλαιγε και δεν έβγαινε απ’ το δωμάτιό τις για 3 μέρες. Και μετά βέβαια, που την έχανες, που την έβρισκες συνέχεια… μπροστά στο κομπιούτερ να μιλάνε στο skype», επισημαίνει η διεθνής ακραία, που σε λίγο καιρό τελειώνει την εξεταστική στο Πανεπιστήμιο UM στο Μαϊάμι και σχεδιάζει να “πεταχτεί” για λίγο στην Ελλάδα.

lamprini_elena_konstantinidou

Το ότι η Έλενα λοιπόν είναι το “άλλο μισό” της Λαμπρινής, πέρα από τη συμπεριφορά τους, φαίνεται ξεκάθαρα και από το tattoo που “χτύπησαν” οι αδελφές , λίγο πριν το ταξίδι της «μικρής» στις ΗΠΑ, ώστε ακόμη κι αν είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να έχει πάντα η μία την άλλη μαζί της. «Big Sister» λοιπόν στο χέρι της Λαμπρινής, «lit(le) sister» στο χέρι της Έλενας! Κάπου εδώ υπάρχει μία ανιδιοτελής και παντοτινή αγάπη…

tatoo_big_sister

Κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητους ασφαλώς τους περήφανους γονείς των κοριτσιών, αφού τόσο ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, όσο και η Λιάνα Ριτζαλέου, ξέρουν πως ό,τι και να γίνει στο μέλλον οι κόρες τους στα δύσκολα και στα εύκολα θα έχουν πάντα σύμμαχο και θα λατρεύει η μία την άλλη, άνευ όρων…

tatoo_familia