Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ένα αήττητο χωράει στην Κυψέλη

Ένα αήττητο χωράει στην Κυψέλη

Το αθηναϊκό ντέρμπι της Κυψέλης, Παναθηναϊκού-ΑΕΚ που ρίχνει στις 16.30 (Novasports 3) την αυλαία της 6ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών κλέβει δικαιολογημένα την παράσταση στη σημερινή β’ δόση της Α1 γυναικών.

Οι γηπεδούχες με «προίκα» το σπουδαίο «διπλό» στου Ρέντη επί του “αιωνίου” αντιπάλου και το ακμαιότατο ηθικό, φιλοδοξεί να «σπάσει» το σερί της επίσης αήττητης «Ένωσης», που προέρχεται από μία εντυπωσιακή ευρωπαϊκή νίκη στο Challenge Cup.

Σε αντίθεση με τις «πράσινες» οι «κιτρινόμαυρες» θα εμφανιστούν ξεκούραστες από το ρεπό της περασμένης αγωνιστικής, αλλά και «διαβασμένες» καθώς ο τεχνικός, Μανόλης Ρουμελιώτης, τις τελευταίες μέρες πέρασε από το μικροσκόπιο του τον αντίπαλό του.
Αναμένεται λοιπόν ένα πραγματικό ντέρμπι κορυφής καθώς η διάφορα των δυο ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα είναι «πλασματική», καθώς ο Παναθηναϊκός έχει 15 βαθμούς, έναντι 12 των “κιτρινόμαυρων”, που έχουν όμως ένα ματς λιγότερο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης, λίγες ώρες πριν από ένα ακόμη ντέρμπι ξεκαθάρισε πως το παιχνίδι κόντρα στην συνεπή ΑΕΚ, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. «Την Κυριακή παίζουμε το δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα, που δείχνει πολλά περισσότερα καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, φέτος από ότι περίμεναν οι πιο πολλοί και είναι όπως και εμείς αήττητη στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ είναι πιο σοβαρή από ποτέ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Στόχος μα είναι να μείνουμε η μοναδική αήττητη ομάδα μετά το πέρας αυτής της αγωνιστικής. Το παιχνίδι δεν είναι εύκολο και είμαι ευτυχισμένος που θα γίνει στην έδρα μας, που σε κάθε αναμέτρηση είναι κατάμεστη από τον κόσμο μας», τόνισε ο «αρχιτέκτονας» του φετινού αήττητου του «τριφυλλιού», που περιμένει αύριο το δυναμικό παρών του κόσμου της ομάδας.

Η ΑΕΚ δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα για το πρωτάθλημα, ωστόσο την περασμένηΤετάρτη είχε Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ενώ ο Μανώλης Ρουμελιώτης θα έχει στη διάθεση του όλες τις αθλήτριες. «Είναι ένα δύσκολο ματς σε μια δύσκολη έδρα. Μπορεί να είναι ντέρμπι κορυφής έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στη βαθμολογία, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, όπως και στα περισσότερα ματς τη φετινή περίοδο, θέλοντας όμως να διατηρήσουμε την ίδια μαχητικότητα που μας διακρίνει από την αρχή της περιόδου και κα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας…»

Κλήρωση και βράβευση πριν το σερβίς
Δύο πάντως εκ των θεατών που θα βρεθούν στο κλειστό της Κυψέλης, θα έχουν τη δυνατότητα με την αγορά των λαχνών που θα πωλούνται στην είσοδο του κλειστού στην τιμή του ενός (1) Ευρώ, να κερδίσουν σε κλήρωση εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη (όταν οριστεί εκ νέου) για το πρωτάθλημα μια προσφορά της Avance Rent a car.
Επίσης πριν από το αγώνα θα πραγματοποιηθεί βράβευση της διοίκησης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού τον τέως πρόεδρο, Αχιλλέα Μακρόπουλο για την προσφορά του στο τμήμα βόλεϊ γυναικών και τον Ερασιτέχνη γενικότερα για ακόμα μια σεζόν.

Με “όπλο” τους της έδρα τα κοράσια του ΟΠΕΡ

Η αυλαία των κυριακάτικων αναμετρήσεων ανοίγει με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ματς στο Ρέθυμνο με τον τοπικό ΟΠΕΡ να φιλοξενεί στις 13.30 στο Μελίνα Μερκούρη τη νεοφώτιστη Ηλιούπολη, που εντυπωσιάζει με τη φετινή της πορεία.
Για την κρητική ομάδα, που ενισχύθηκε πρόσφατα με την απόκτηση της Σέρβας διαγώνιας, Μαρίνα Ζούνιτς, η έδρα αποτελεί ένα από τα φετινά «όπλα» της και η αισιοδοξία είναι διάχυτη στα λόγια της πασαδόρου, Γιούλης Παρασκάκη στο www.volleyplanet.gr.
«Το κυριακάτικο ματς ειναι πολύ σημαντικό και για τις δυο ομάδες είμαστε δυο ομάδες που έχουμε τον ίδιο στόχο τη φετινή σεζόν. To Ρέθυμνο βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο αυτή τη χρονιά, οι περισσότερες κοπέλες δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας αλλά και εμείς που αποφασίσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή να κρατηθεί η ομάδα, θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο, ώστε να παρουσιάσουμε κάτι καλό και να έρθει το αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και βαθμολογικά.

Η ομάδα μου είχε χρόνο να δουλέψει με την καινούρια αθλήτρια που ήρθε στην ομάδα και η εικόνα μας θα ειναι σίγουρα διαφορετική από αυτήν στο ματς με τη Νάξο. Τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει μέχρι τώρα ειναι τα αναμενόμενα και ακόμα καλύτερα θα έλεγα, η συνέχεια όμως ειναι πάρα πολύ δύσκολη γι’ αυτό και το παιχνίδι με την Ηλιούπολη θα το αντιμετωπίσουμε με πολύ σοβαρότητα κοιτώντας μόνο τους τρεις βαθμούς μιας και παίζουμε στην έδρα μας».

Απόν την πλευρά της Ηλιούπολης, μετ’ εμποδίων διεξήχθη όλη την εβδομάδα η προετοιμασία της νεοφώτιστης ομάδας, καθώς η Μαριφένια Πατεράκη είχε ένα τράβηγμα , ενώ ενοχλήσεις λόγω ψύξης είχε η πασαδόρος, Τέσα Έντουαρντς.
« Θεωρώ πως ο ΟΠΕΡ έχει ενισχυθεί με τη Σέρβα νεοπακτηθείσα άσο και επειδή είναι μία εκτός έδρας αναμέτρηση θα επιδιώξουμε μία καλή εμφάνιση και ό,τι καλύτερο πετύχουμε» δήλωσε στο www.volleyplanet.gr η τεχνικός των φιλοξενούμενων, Δήμητρα Λυκογιάννη.

Κόντρα σε κόπωση και Μακεδόνες

Λίγο αργότερα εξάλλου στις 15.00 στη Νάξο ο Ευρωπαίος Πανναξιακός υποδέχεται τους Μακεδόνες Αξιού, σε ένα ματς που κρύβει πολλές παγίδες και για τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς, στον απόηχο του τραυματισμού της Αφροδίτης Λαδένη θα προσπαθήσει να διασκεδάσει μπροστά στο κοινό της την ήττα στο Μίνσκ από την Μιχάνκα.

«Επιστρέψαμε στη βάση μας μετά το ταξίδι στο Ρέθυμνο και στο Μινσκ και μετά από ένα αρκετά κουραστικό ταξίδι. Προερχόμαστε από ένα πολύ δυνατό ματς με την ομάδα του Μινσκ, αλλά έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε νικηφόρα την πορεία μας στο πρωτάθλημα», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός, Ζόραν Κόβαζιτς ο οποίος δεν υπολογίζει μόνο στην άτυχη Αφροδίτη Λαδένη.

Από την πλευρά της η νεανική ομάδα των Μακεδόνων Αξιού, με ανεβασμένη ψυχολογία από την παρθενική φετινή της νίκη επί του Ανατόλια και τους πρώτους δύο βαθμούς, θα παίξει χωρίς άγχος και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κόπωση των γηπεδούχων, από το δύσκολο ταξίδι της επιστροφής.

«Ήρθαμε στη Νάξο να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει!» δήλωσε αρχικά στο www.volleyplanet.gr η διεθνής με την Νεανίδων πασαδόρος της ομάδας του Αξιού, Κωνσταντίνα Δρακουλίδου και συμπλήρωσε: “Σε κάθε αγώνα πάμε για το καλύτερο…αλλά τέτοιοι αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για να μαζέψουμε βαθμούς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής
Ρεθύμνου, 13.30, ΟΠΕΡ – Ηλιούπολη (Βλαχάκης-Κανακάκης, Κοκοτσάκης)
Νάξου, 15.00, Πανναξιακός – Μακεδόνες (Μεταξά-Τσάκας, Μαυρικίδης)
Πανελληνίου, 16.30 (Novasports 3), Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (Μαρκάτης-Μιχαήλογλου, Τριανταφύλλου)