Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με «το ένα πόδι» εκτός Volleyleague και η Κουντουρά

Με «το ένα πόδι» εκτός Volleyleague και η Κουντουρά

Λίγες ώρες πριν την αποψινή τηλεδιάσκεψη της ΕΟΠΕ και των σωματείων, που θα κρίνει η όχι αν θα συνεχιστεί η φετινή Volleyleague γυναικών Ή θα γραφτεί μία “μαύρη” σελίδα στην ιστορία του αθλήματος, με “παύλα” στη φετινή σεζόν, μια ακόμη διεθνής μας άσος, βρίσκεται “μια ανάσα” από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet,η διεθνής πασαδόρος της ΑΕΚ, ‘Ελενα Κουντουρά βρίσκεται με το… ένα πόδι στην επιστροφή της στην Ουγγαρία, όπου είχε αγωνιστεί με επιτυχία πριν από 3 χρονιά στην Βάσας Ομπούντα, ούσα φιναλίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ουγγαρίας.

Η 28χρονη μαέστρος της Εθνικής μας, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, “τα χει βρει” με την Diósgyőri VTK, όπου αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, καθώς η ομάδα του Ούγγρου τεχνικού Σάντορ Τόμα, βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης χωρίς βαθμούς και νίκη σε 10 αγώνες.

Εκτός από τις Ουγαρέζες αθλήτριες, ξένες συμπαίκτριες της Κουντουρά στην DVTK θα είναι δύο Αμερικανίδες, η γνώριμη ακραία από τo πέρασμά της στο Μαρκόπουλο τη σεζόν 2015-2016, Τζεϊν Όρτον και η διαγώνια πρώην παίκτρια του δικού μας τεχνικου, Σωτήρη Γκότση στην φινλανδική OrPo, Κάρλι Μπέντινγκφιλντ.

Η αποχώρηση πάντως της Κουντουρά έχει προκαλέσει μεγάλο “πονοκέφαλο” στην “Ένωση”, αφού μετά και την επιστροφή της Αμερικανίδας Νόριν Ιοσία στις ΗΠΑ, μοναδική “μαέστρος” στις “κιτρινόμαυρες” είναι πλέον η πρώην διεθνής της Εθνική Κορασίδων, απόφοιτος του West Virginia University Institute of Technology, Κωνσταντίνα Πατέλη.

Η DVTK, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή της υψηλόσωμης πασαδόρου μας (1.90μ) και δεν υπάρξει κάποιο “πισογύρισμα” μετά από ενδεχόμενες εξελίξεις, θα είναι η 4η ομάδα εκτός συνόρων της διεθνούς μας άσου στην καριέρα της, μετά τις προηγούμενες παρουσίες της σε ZESAR VFM (Ελβετία 2017-2018), Vasas Óbuda Budapest (Ουγγαρία 2016-2017), Volley Top Luzern (Ελβετία 2015-2016) και AEK Λάρνακας (Κύπρος 2014-2015).

Εντός συνόρων η Κουντουρά, πέρα από την ΑΕΚ, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ευρυάλη, Ηρακλής Κηφισιάς και Παναθηναϊκό.