ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ενημέρωση για match fixing

Ενημέρωση για match fixing

Ακόμη μία ομάδα της Α1 Γυναικών είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον  ΠΑ.Σ.Α.Π. για τη σύγχρονη μάστιγα του αθλητισμού.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συνδέσμου των Αθλητών/Αθλητριών

“Συνάντηση με τις αθλήτριες του Άρη Θεσσαλονίκης είχε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π, Βασίλης Μηνούδης στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας “PROtect Integrity 2016” της EU Athletes.

Ο κ. Μηνούδης επισκέφτηκε την αποστολή των “κίτρινων” στο ξενοδοχείο και παρουσία του team manager της ομάδας, Γιάννη Γιαννάκη ενημέρωσε-εκπαίδευσε τις αθλήτριες για θέματα χειραγώγησης αποτελεσμάτων και match fixing. Επεξήγηση όρων, αναγνώριση απειλής, αντίσταση κατά του φαινομένου, τρόπος λειτουργίας των κυκλωμάτων, συστήματα αναφοράς, νομοθεσία, εθισμός στο τζόγο, case studies, Κώδικας Δεοντολογίας (Code of Conduct) κ.α ήταν μερικά από τα θέματα που ανέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Α.Π κατά την αναφορά του στους κινδύνους της σύγχρονης αυτής μάστιγας του αθλητισμού.

Αμέσως μετά την εκπαίδευση, όπου οι περισσότερες αθλήτριες της ομάδας της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ΠΑ.Σ.Α.Π και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας άκουσε προσεκτικά και έλυσε κάθε τους απορία σχετικά με το match fixing.

Ευχαριστούμε θερμά τις αθλήτριες για την ενεργή συμμετοχή τους, όπως επίσης τη διοίκηση, τον προπονητή του τμήματος Δημήτρη Σολκίδη και τον team manager, Γιάννη Γιαννάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιμορφωτικές επαφές θα συνεχιστούν τις προσεχείς ημέρες και με άλλες ομάδες της Α1 Γυναικών και της Volleyleague”.