ΔΙΕΘΝΗ

Ένωση Λιγκών: Το βόλεϊ μας φέρνει πιο κοντά

Ένωση Λιγκών: Το βόλεϊ μας φέρνει πιο κοντά

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες νέα συνεδρίαση της νεοσύστατης Ένωσης των λιγκών πετοσφαίρισης της Ευρώπης.

Στόχος η γιγάντωση της Ένωσης που θέλει να δείξει ότι η πρωτοβουλία αυτή και η προσπάθεια είναι σοβαρή υπόθεση. Οι εκπρόσωποι-ιδρυτές  του Βελγίου, της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας δημοσιοποίησαν το λογότυπο με μότο «Volleyball bring us together» (σ.σ «το βόλεϊ μας φέρνει πιο κοντά») και συζήτησαν σοβαρά θέματα του οργανισμού (συμβόλαια αθλητών, καλεντάρι σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, ασφάλισηκ.α).

Ανάμεσά τους φιλοξενούμενος ο Ιβ Λε Λοστέκ, επικεφαλής του Τομέα Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ενημερώθηκε και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το νέο αυτό εγχείρημα της VLA. Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει με σύμμαχο το νεοσύστατο οργανισμό να υλοποιήσει κια να “τρέξει” θέματα που αφορούν το στοιχηματισμό, τα εργασιακά κ.α ενώ αντιπροσωπεία της VLA θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Ο Πρόεδρος της βελγικής λίγκας Φιλίπ Μπουν θα εκτελεί χρέη προέδρου έστω και ατύπως, αλλά το γραφείο λειτουργίας θα είναι στην Μπολόνια της Ιταλίας με τον επίτιμο πρόεδρος της Legavolley Ντιέγκο Μόσνα να αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου στην CEV και στην FIVB.

Τέλος, η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τον προσεχή Μάρτιο του 2018 στη Γαλλία ενώ τον Ιούλιο στην Ιταλία έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων.