Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Εντυπωσιακή νίκη της Κύζικου στην Κηφισιά

Εντυπωσιακή νίκη της Κύζικου στην Κηφισιά

Μετά  από δύο σερί εντός έδρας ήττες , η νεοφώτιστος  Κύζικος Νέας Περάμου, πέτυχε σπουδαία νίκη στην Κηφισιά επί της ομώνυμης ομάδας με 3-1 σετ.

Αν και τα πόδια των παικτών του Γιάννη Λάϊου ήταν βαριά από την προετοιμασία, αυτοί κατάφεραν να παρουσιάσουν στο τερέν, την εικόνα μιας πολύ καλής και οργανωμένης ομάδας, που διαθέτει αρκετές λύσεις σε πολλές θέσεις.

kyzikos-kifisia-mplok-filiko-2222

Από την άλλη o γηπεδούχος  AΟΠ  Κηφισιάς, προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό ειχε διάθεση αλλά έδειξε πολύ πιο κουρασμένη  απο την αντίπαλο της και με  σημαντικά προβλήματα ομοιογένειας.

Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 4-10. Οι παίκτες της Κηφισιάς με αντεπίθεση διαρκείας πλησίασαν σε 17-19 και λίγο αργότερα ισοφάρισαν σε 22-22. Πιο ψύχραιμοι οι φιλοξενούμενοι στις τελευταίες φάσεις κατέκτησαν το σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ η Κηφισιά βελτιώθηκε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, επιβάλλοντας πλήρως το παιχνίδι της. Οι γηπεδούχοι έφτασαν άνετα στο 1-1 επικρατώντας με 25-15.

Ο ΑΠΣ Κύζικος στο τρίτο σετ «έχτισε» μια διαφορά 3-4 πόντων από την αρχή, στηριζόμενος τόσο στο καλό σερβίς όσο και στο μπλοκ. Η Κηφισιά προσπάθησε να μπει στην διεκδίκηση του σετ αλλά δεν τα κατάφερε να κάνει την ανατροπή (23-25).

Oι φιλοξενούμενοι στο 4ο σετ  πήραν από νωρίς το προβάδισμα (7-11).  Στο 17-23 όλα έδειχναν ότι  θα έφταναν άνετα στο 1-3 όμως οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν σε 22-23. Τελικά ο ΑΠΣ Κύζικός κατέκτησε το σετ με 23-25 και τη νίκη με 1-3 σετ.

Επόμενο ραντεβού για την ομάδα της Κύζικου, 1 και 2 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο “Γ. Τσαλδάρης” στο καθιερωμένο τουρνουά “Άκης Αθανασόπουλος”.