ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εντυπωσιακή πρόκριση της Θήρας

Εντυπωσιακή πρόκριση της Θήρας

Σπουδαία πρόκριση για τον ΑΟ Θήρας στην οκτάδα του κυπέλλου καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Μαρκόπουλου με 3-1 και πλέον θα αναμετρηθεί σε «πρόωρο τελικό» με τον ΠΑΟ στη Κυψέλη στις 17/2 για το ποιά ομάδα θα περάσει στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με την ομάδα της Σαντορίνης να είναι ανώτερη στα τρία από τα τέσσερα σετ του αγώνα και να στηρίζεται στο καλό της σέρβις, το δυνατό μπλοκ αλλά και στην αποτελεσματική επίθεση παρά τις απουσίες που έχει.

Από την άλλη το Μαρκόπουλο πάλεψε, είχε διάθεση αλλά είχε σοβαρό πρόβλημα στην υποδοχή από το σερβις της Θήρας ενώ έκανε πολλά και εύκολα λάθη στα καθοριστικά σημεία των σετ.

Μορφή και πάλι της Θήρας, η Γερμανίδα Αννίκα Μπρίνκμαν με φοβερές επιθέσεις και σέρβις, εντυπωσιακή ως υπηρεσιακή διαγώνια σε ένα ακόμη ματς η κεντρική Μαρία Οικονομίδου, εξαιρετική η κεντρική Αναστασία Γεωργιάδη στο μπλοκ τελείωσε πολλές μπάλες στην επίθεση, θετικότατη η  Νίκη Μουντάκη στην υποδοχή, βοήθησαν πολύ Καραφουλίδου, Βεργίδου. Από το Μαρκό ξεχώρισαν Λιάγκη, Εσντέιλ, και κατά διαστήματα η Δικαιούλια.

Πολύ μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο πρώτο σετ. Η Θήρα μπήκε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα με την υπηρεσιακή διαγώνια Μαρία Οικονομίδου με 4-8 ενώ λίγο αργότερα από άουτ επίθεση της Εσντέιλ,η διαφορά ανέβηκε στο +6 (4-10). Το Μαρκόπουλο με μίνι αντεπίθεση πλησίασε στον πόντο με την Εσντειλ να κανει το 10-11, οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με την Μπρινκμαν 11-15, το Μαρκόπουλο ισοφάρισε 15-15.

Στη συνέχεια με όπλο το σέρβις οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με προβαδισμα τριών πόντων,17-20 με την Καραφουλίδου και 18-21 με φοβερό άλμα και καρφί της Οικονομίδου. Το Μαρκόπουλο δεν τα παράτησε και με την Κροάτισα πασαδόρο Σάϊνι από το σέρβις έφερε τα πάνω κάτω καθώς με δύο άσους και καρφί της Νικολογιάνη, πέρασε μπροστά με 22-21. Η ομάδα της Σαντορίνη με καλή υποδοχή και αποτελεσματικές τις Γεωργιάδη-Μπρινκμαν πέρασε μπροστά με 22-24 ενώ η Γεωργιάδη με αποφασιστική επίθεση έκανε το 22-25 και έδωσε προβάδισμα με 0-1 για την ομάδα της Σαντορίνης.

Αρκετά ανώτερη η Θήρα κυριάρχησε στο δεύτερο σετ. Οι παίκτριες του Απόστολου Οικονόμου απέκτησαν σταθερό προβάδισμα από την αρχή με 8-13 από την Οικονομίδου, 11-16 με μπλοκ Μουντακη-Γεωργιάδη πάνω στην Εσντέιλ, 14-19 με την Μπρινκμαν, έφτασαν στο +8 (15-23) με σερί της Οικονομίδου, το Μαρκό που είχε μεγάλο πρόβλημα στην υποδοχή, μείωσε με τη Βαρουδάκη σε 16-24 και η Μπρίνκμαν ήταν και πάλι αυτή που υπέγραψε το 16-25 και ταυτόχρονα το 0-2.

Αποφασισμένο να παλέψει μπήκε το Μαρκόπουλο με στόχο να μειώσει και τα κατάφερε. Με τρεις άσους της Νάσιας Λιάγκη προηγήθηκε 10-7 και λίγο αργότερα ξέφυγε με +7 (15-8) από την κακή υποδοχή της Θήρας και εντυπωσιακές επιθέσεις της Εσντειλ, Βαρουδάκη. Μάλιστα η ομάδα του Μαρκόπουλου πήγε πρώτη στο τεχνικό ταιμ άουτ με 16-9 ενώ στη συνέχεια άνοιξε τη ψαλίδα της διαφοράς και με  σερί 8-2 προηγήθηκε με 24-11. Εκεί η χαλάρωση του Μαρκόπουλου έδωσε την ευκαιρία στη Θήρα να μαζέψει τη διαφορά με τις Μουντάκη-Οικονομίδου και να μειώσει σε 24-16. Τελικά με φιλέ σε βάρος της Θήρας, οι παίκτριες του Ιβάνοβιτς πήραν το σετ με 25-17 και έκαναν το 2-1.

Ντέρμπι είχαμε αρχικά στο τέταρτο σετ με τις δυο ομάδες να είναι συνεχώς ισόπαλες μέχρι το 8-8. Από’ κεινο το σημείο η Θήρα ανέβασε την απόδοση της και με ρεσιτάλ της Οικονομίδου σε επίθεση και μπλοκ μαζί με τη βοήθεια της Γεωργιάδη έκανε σερί 6-12 και εκτόξευσε τη διαφορά στο 14-20. Το Μαρκόπουλο αντέδρασε και έφερε το ματς στο 19-21. Εκεί η Μπρίνκμαν πήρε το όπλο της και με κρίσιμες επιθέσεις οδήγησε το σκορ στο 19-24 ενώ η Γεωργιάδη με ατομικό μπλοκ στην Εσντέιλ έκανε το 19-25 και διαμόρφωσε το τελικό 1-3 που έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Σαντορίνης.

Τα σετ  1-3 22-25, 16-25, 25-17, 19-25.

ΑΟ Μαρκοπούλου (Ιβάνοβιτς) Σαΐνι, Εσντέλ, Βαρουδάκη, Λιάγκη, Δικαιούλια, Πατεράκη, Κοκκίου -λ / Νικολογιάννη, Σιρίνινα, Καρακάση, Μολδοβανίδη.

ΑΟ Θήρας (Οικονόμου) Βεργίδου, Οικονομίδου, Γεωργιάδου, Καραφουλλίδου, Κιγιάκοβα, Μπρίνκμαν / Σκορδίλη, Μουντάκη, Τσβέτκοβα.