ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

«Αιώνιες» με… ευαισθησίες

«Αιώνιες» με… ευαισθησίες

Με τη συμμετοχή των αθλητριών Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα το 1ο Εργαστήριο Ευαισθητοποίησης (1th Αwareness Workshop) του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών.

Η δράση του ΠΑ.Σ.Α.Π. στο πλαίσιο του αναβαθμισμένου προγράμματος «Dual Career» του Συνδέσμου μας για τη σεζόν 2015-2016 σε συνεργασία με τους ειδικούς συμβούλους σταδιοδρομίας του Career Design, που πραγματοποιήθηκε σε πιλοτικό στάδιο με ομάδες ανδρών γυναικών στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία κάτι που αποτυπώνεται και στα άκρως κολακευτικά σχόλια των αθλητριών που το παρακολούθησαν.

Παρουσία του διευθυντή του ΠΑ.Σ.Α.Π. Βασίλη Μηνούδη οι αθλήτριες των ομάδων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση της ειδικής συμβούλου του «Career Design», Επικοινωνιολόγου-Συμβούλου Σταδιοδρομίας, Μαρίας Γεωργαλά, που είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες να ενεργοποιηθούν, ώστε παράλληλα με τις αθλητικές τους δραστηριότητες να προετοιμάσουν και να αναπτύξουν την μελλοντική τους σταδιοδρομία.

«Ήταν μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του ΠΑ.Σ.Α.Π. και θεωρώ ότι ο στόχος που επεδίωκε το εν λόγω σεμινάριο επιτεύχθηκε» δήλωσε στο www.pasap.eu η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού, Αρετή Τέζα και συμπλήρωσε: «Τόσο εγώ , όσο και οι συμπαίκτριές μου φύγαμε προβληματισμένες από τη συνάντηση και η κα Γεωργαλά, άριστη γνώστης του αντικειμένου , μας «πέρασε» αυτά που ήθελε. Μας προβλημάτισε αρκετά και προσωπικά εντυπωσιάστηκα από ένα τέστ που κάναμε…

Μας ζητήθηκε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα να παρουσιάσουμε κάθε αθλήτρια τον εαυτό μας, σαν να περνούσαμε από συνέντευξη για να κερδίσουμε μια θέση εργασίας και η καθεμία έλεγε τα δικά της, “βγάζοντας” έτσι την προσωπικότητά της. Μου άρεσε πάρα πολύ και θεωρώ πως θα ήταν πολύ καλό να γίνει σε όλες τις ομάδες, πέρα από το πιλοτικό στάδιο που αρχικά πραγματοποιήθηκε…».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της νεαρής κεντρικής του Παναθηναϊκού, Αγγελικής Καββαδία, που εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να επαναληφθεί σύντομα κάποια ανάλογη δράση του ΠΑ.Σ.Α.Π.:

«Το Σεμινάριο ευαισθητοποίησης που παρακολουθήσαμε με την ομάδα το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, καθώς με έβαλε στη διαδικασία να σκεφτώ σοβαρά το μέλλον και το αύριο της καριέρας μου στο βόλεϊ. Μας έδειξαν τρόπους και πως θα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα πλάνο, έτσι ώστε να μεταφερθούμε από τον ένα τομέα στον άλλον μέσα από μία “ομαλή” μετάβαση. Ήταν μια ευγενική προσφορά από τον Π.Α.Σ.Α.Π. η οποία ελπίζω να επαναληφθεί και στο μέλλον».

Μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος στις τρεις ομάδες της A1 Γυναικών (ΑΕΚ, Ολυμπαικό, Παναθηναϊκό) τις προσεχείς εβδομάδες σειρά για τη συμμετοχή τους στο 1ο Εργαστήριο Ευαισθητοποίησης (Αwareness Workshop) του ΠΑ.Σ.Α.Π. έχουν οι Εθνικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑ.Σ.Α.Π. σε συνεργασία με το «Career Design» παρέχει τη δυνατότητα σε όσες αθλήτριες/αθλητές επιθυμούν, να προβούν και σε εξατομικευμένη συμβουλευτική, ενώ Σύνδεσμος των αθλητών-αθλητριών, παράλληλα με την διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, βρίσκεται σε αναζήτηση χορηγών, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να το υποστηρίξει πληρέστερα και να το εξελίξει ακόμη περισσότερο.