Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Αιώνιοι» ευγενείς και με… τρόπους

«Αιώνιοι» ευγενείς  και με… τρόπους

Να διεξαχθούνε καλά παιχνίδια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος ευχήθηκαν από κοινού Γιάννης Νικολάκης  και Γιώργος Ρούσης λίγο πριν την έναρξη του πρώτου τελικού στην Α1 των γυναικών.

Μαθήματα ευγενείας και σεβασμού στον «αιώνιο» αντίπαλο δίδαξαν Γιάννης Νικολάκης  και Γιώργος Ρούσης πριν αρχίσουν οι τελικοί της Α1.

Τόσο ο τεχνικός του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού ευχήθηκαν να γίνουν καλά παιχνίδια με τον κόσμο να παραμένει σε αθλητικά πλαίσια

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε χαρακτηριστικά «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες που δίκαια και άξια φθάσανε στον τελικό. Απέδειξαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ότι είναι οι καλύτερες ομάδες  αυτή την χρονική περίοδο και πιστεύω  πως οι τελικοί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα είναι μεγάλα παιχνίδια. Συγχαρητήρια και στον Γιώργο Ρούση για  την δουλειά του στον Παναθηναϊκό. Εμείς έχουμε την τύχη να ήμαστε  χαρούμενοι με την κατάκτηση του  Κυπέλλου. Μπήκαμε στους τελικούς για άλλη μια φορά και ο 2ος μεγάλος στόχος μας είναι η κατάκτηση του  πρωταθλήματος. Θέλω να ευχηθώ να γίνουν καλά, ποιοτικά παιχνίδια, να έρθει κόσμος στο γήπεδο και σε αθλητικά πλαίσια να χαρούμε αυτούς τους αγώνες».

Για τον Παναθηναϊκό η σειρά των τελικών αποτελεί ένα στοίχημα για τις δυνατότητες της ομάδας και όπως τόνισε ο Γιώργος Ρούσης άπαντες θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Να ευχηθώ με την σειρά μου να γίνουν ωραίοι τελικοί. Πιστεύω πως στον τελικό συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες. Για εμάς είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που επανερχόμαστε ξανά σε τελικούς πρωταθλημάτων. Είναι μια πορεία που την  χτίσαμε σιγά-σιγά. Η χρονιά για εμάς δεν τελείωσε εδώ» τόνισε ο Γιώργος Ρούσης και συμπλήρωσε «Θέλουμε να προσεγγίσουμε διαφορετικά κάθε παιχνίδι από ότι ήταν οι τελευταίες αναμετρήσεις. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά καθώς παιχνίδι είναι ξεχωριστώ, δεν ξέρουμε πιο θα είναι το σημαντικότερο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Όλα ανοικτά

Για το αν κάποια ομάδα έχει τον τίτλο του φαβορί ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε πως η ομάδα  του σίγουρα δεν είναι αυτή  που έχει αυτόν τον τίτλο, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Νικολάκης δήλωσε πως  τα πάνα είναι ανοικτά…

«Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς, αλλά αυτό εμάς δεν μας νοιάζει ούτε μας ανησυχεί. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε και αν παίξει καλύτερα θα δούμε. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να δεχθώ για την  ομάδα μου τον τίτλο του φαβορί γιατί δεν ήμαστε. Αυτό έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια» δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Νικολάκης υπογράμμισε «Ο ρόλος του φαβορί σε μια σειρά τελικός είναι ανοικτός. Αν νικήσει ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός το μπαλάκι πέφτει προς τα εκεί. Βάση των τελευταίων δύο αγώνων που τους έχει πάρει ο Ολυμπιακός θεωρώ πως δεν έχουν σχέση. Σε αυτά τα παιχνίδια που μπορεί να είναι 3 -4 ΄ή 5 το κύριο μέλημα είναι η διαχείρισή τους» και συμπλήρωσε «Είναι ένα 15θήμερο το οποίο πρέπει να δείξεις τον καλύτερο σου εαυτό. Είναι το κλου της χρονιάς και εδώ πρέπει να ήμαστε πανέτοιμοι. Εγώ αυτό που εύχομαι είναι να γίνουν καλά παιχνίδια. Η κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους που έχουν τεθεί από διοικήσεις .Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον στόχο του πρωταθλήματος.  Ήμαστε προετοιμασμένοι από 3 έως 5 παιχνίδια».

Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους

Όσο για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο αιφνιδιασμού στις δύο ομάδες ή οι τελικοί θα κριθούν στο ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα της άπαντες  συμφώνησαν πως οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται καλά μεταξύ τους.

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Νικολάκης δήλωσε «Στα 3 ή 5 παιχνίδια θεωρώ πως θέλεις να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό , παίζει ρόλο και η τύχη. Νομίζω και οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν υπάρχουν μυστικά. Εδώ είναι ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Είναι θέμα μέρας και δεν πιστεύω πως μετρά η έδρα. Εδώ είδαμε να σπάει στους άνδρες, στις γυναίκες δεν θα σπάσει; Θεωρώ πως είναι ανοικτά παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρούσης τόνισε  «Θα συμφωνήσω και εγώ πως δεν έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Ίσως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο του για να αλλάξει κάποια πράγματα. Εμείς ξεκινάμε με κάποια δεδομένα τα οποία δεν έχουν αλλάξει δραματικά και θα κοιτάξουμε πάνω σε αυτά να ήμαστε καλύτεροι και πιο βελτιωμένοι».