ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΠΕ: Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση

ΕΟΠΕ: Τηλεδιάσκεψη Αυγενάκη με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση

Στο πλαίσιο επικοινωνίας του Υφυπουργού Αθλητισμού με όλες τις νεοεκλεγμένες διοικήσεις των ομοσπονδιών, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τη νεοκλεγείσα διοίκηση της ΕΟΠΕ  με σκοπό την άμεση και διαρκή διαδικασία ενημέρωσης, συζήτησης και συνεργασίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού συνεχάρη για την εκλογή όλα τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκε καλή θητεία, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα αποτελέσματα της αθλητικής μεταρρύθμισης: Στη νίκη του αθλητισμού, στη μεγάλη ανανέωση που υπήρξε στο σύνολο των Ομοσπονδιών, έπειτα από τις εκλογές και στο νέο οξυγόνο που έφεραν στο αθλητικό μας περιβάλλον.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. σχετικά:

•Με τις διαδικασίες που επισπεύδονται ώστε τις προσεχείς εβδομάδες να εκταμιευθεί η α’ δόση της τακτικής επιχορήγησης όλων των Ομοσπονδιών, σε εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή «καλή διακυβέρνηση»,

•Για τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παιχνίδια,

•Για τις πρωτοβουλίες (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Μητρώο Προπονητών κλπ) για διαφάνεια, τάξη και νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα,

•Για τις ρυθμίσεις του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, που σύντομα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, με την ειδική πρόβλεψη για την ασφαλιστική κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών και κάλεσε την Ομοσπονδία να προβεί άμεσα σε προτάσεις, εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικής διευθέτησης,

•Για την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA και τις συνολικές ενέργειες  λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

•Για το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργος Καραμπέτσος αναφέρθηκε στη γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε τους τελευταίους 20 μήνες, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και εστίασε στο μείζον ζήτημα για την ομοσπονδία βόλεϊ τα τελευταία χρόνια που είναι η αποπληρωμή των διακανονισμένων χρεών εκατομμυρίων ευρώ, οφειλές που δημιούργησαν ανεξέλεγκτα προηγούμενες διοικήσεις.

Ζήτησε, μάλιστα, να διεξάγονται ολοένα και περισσότεροι και πιο αυστηροί έλεγχοι από τις Αρχές, συγχαίροντας τον Υφυπουργό για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των τελευταίων μηνών.

Τέθηκαν, επιπλέον, ζητήματα αγωνιστικών εγκαταστάσεων για την καλύτερη προετοιμασία των εθνικών ομάδων υποδομών και εκφράστηκαν, μεταξύ άλλων, αιτήματα για παράταση των διατάξεων που αφορούν στην ενίσχυση των σωματείων από Δήμους και Περιφέρειες, με κάλυψη εξόδων μετακίνησης, λόγω πανδημίας, καθώς και για τα απαραίτητα rapid test στην επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. πως ήδη έχει κατατεθεί πρόταση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ώστε παράλληλα με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, όποτε αυτό αποφασιστεί, να δοθεί «πράσινο φως» και για τη λειτουργία των Ακαδημιών, συνοψίζοντας στην 90λεπτη τηλεδιάσκεψη ότι «εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά δεν είμαστε της θεωρίας και των προθέσεων. Είμαστε του αποτελέσματος».

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος είπε: «Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες της αθλητικής ηγεσίας και ειδικά του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για μεταρρυθμίσεις στον ελληνικό αθλητισμό και είναι σημαντικό για τη νέα διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. πως είναι η πρώτη που είχε επικοινωνία με τον κ.Αυγενάκη. Κάνουμε νέα αρχή στη θητεία μας με στόχο να υλοποιήσουμε τους μεγάλους στόχους που έχουμε θέσει ως προγραμματικό πλάνο τετραετίας. Δεν υπάρχει μέρα για χάσιμο, δεν περισσεύει κανείς, έχουμε πολλά να κάνουμε και έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά προκειμένου να επιτελέσουμε έργο ουσίας που θα αναβαθμίσει αγωνιστικά και διοικητικά την Ε.Ο.ΠΕ. και το ελληνικό βόλεϊ».

Συμφωνήθηκε επίσης η Ε.Ο.ΠΕ. να αποστείλει τις προσεχείς ημέρες  αναλυτικότερα τις προτάσεις της σε υπόμνημα τόσο για την ενημέρωση του Υφυπουργού Αθλητισμού, όσο και για την έμπρακτη βοήθεια του στην υλοποίηση τους.