ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επαναδραστηριοποιείται ο ΣΦΕΕΟΠ

Επαναδραστηριοποιείται ο ΣΦΕΕΟΠ

Μετά από μια 2ετία όπου η πανδημία προκάλεσε την αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων, ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης επαναδραστηριοποιείται και την Κυριακή 17 Απριλίου στην αίθουσα ΔΣ της ΕΟΠΕ (11:30-13:30) πραγματοποιεί την Γενική Συνέλευσή του και καλεί όλους τους φίλους του αθλήματος να στηρίξουν το νέο ξεκίνημα που κάνει στο πλευρό των Εθνικών μας ομάδων…

Η ανακοίνωση του ΣΦΕΕΟΠ

Σήμερα σχεδόν 9 χρόνια μετά από την ίδρυση του συλλόγου μας στις 25 Μαΐου 2013 και μετά τη διετή λόγω της πανδημίας αναγκαστική αναστολή των δραστηριοτήτων (αναβολή του προγραμματισμένου 3ου συνεδρίου, τακτικών γενικών συνελεύσεων και κάθε άλλη μορφή δράσης) ήρθε η ώρα να δρομολογήσουμε την επόμενη μέρα.

Η εκλογή νέας Συντονιστικής και Ελεγκτικής Επιτροπής στη Γενική Συνέλευση της 17ης Απριλίου 2022 για τα επόμενα τέσσερα χρόνια πρέπει να αποτελέσει μια νέα αρχή, έναν νέο κύκλο δράσης.

Ο σκοπός του συλλόγου όπως περιγράφεται στη ιδρυτική μας διακήρυξη παραμένει πάντα επίκαιρος: «Σκοπός του Σωματείου μας είναι η ηθική, ψυχολογική και υλική υποστήριξη των Ελληνικών Εθνικών Ομάδων βόλεϊ και beachvolley. Η ανάδειξη και προβολή της ιστορίας των Εθνικών Ομάδων.

Η ενδυνάμωση της αγάπης για το άθλημα του βόλεϊ και του beach volley και ειδικότερα για τις Εθνικές Ομάδες. Επίσης η προβολή της χώρας μας και των θετικών στοιχείων που μας χαρακτηρίζουν ως Έθνος στο εξωτερικό μέσω των Εθνικών Ομάδων βόλεϊ και beach volley. Η διάδοση των αξιών του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Το Σωματείο θα λειτουργεί υποστηρικτικά προς τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος».

Σήμερα αποτιμώντας τη δράση μας, είναι χρήσιμο να επισημάνουμε επιγραμματικά όσα το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν:

– Κατασκευή και λειτουργία ιστοσελίδας του συλλόγου www.hellasvolley.gr

– Δημιουργία του πρώτου τηλεοπτικού σποτ για το βόλεϊ και τις Εθνικές Ομάδες με τη φωνή του Αλέξη Κωστάλα.

– Κάλυψη εξόδων προετοιμασίας αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων .

– Διοργάνωση τριών ημερίδων (δυο στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη) για τις Εθνικές Ομάδες και τους τρόπους υποστήριξής τους.

– Διοργάνωση τριών εκδηλώσεων μνήμης και απόδοσης οφειλόμενης τιμής.

α) Στην πρώτη Εθνική ομάδα ανδρών.

Β) Στην πρώτη Εθνική ομάδα γυναικών.

γ) Στην Εθνική ομάδα ανδρών 86-87 και της επιτυχίας της Γάνδης.

Παράλληλα εκδόθηκαν έντυπα με την ιστορική αναφορά της διαδρομής των τιμώμενων ομάδων .

– Διοργάνωση δύο πολυθεματικών συνεδρίων για την Πετοσφαίριση σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και  Αθλητισμού.(Σ.Ε.Φ.Α.Α.) του Ε.Κ.Π.Α. και τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στο γνωστικό αντικείμενο της Πετοσφαίρισης.

– Τη θεσμοθέτηση βραβείου “Μιχάλης Μαστρανδρέας” στη μνήμη του εκλιπόντα ιστορικού και εμβληματικού προέδρου της ΕΟΠΕ. Το βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες με διαχρονική και πολυεπίπεδη προσφορά στο άθλημα.

Πραγματοποιήθηκαν δυο απονομές του βραβείου κατά τη διάρκεια των συνεδρίων.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο δάσκαλο του Ελληνικού βόλεϊ Νίκο Μπεργελέ και το δεύτερο στον αρχιτέκτονα της μεγαλύτερης διάκρισης του Ελληνικού βόλεϊ Θανάση Μαργαρίτη.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό πέρα από την ανανέωση και τη διεύρυνση του συλλόγου που έχουμε αποφασίσει, την επαναδραστηριοποίηση όλων των μελών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή και για να διευκολυνθεί η επανεκκίνηση του συλλόγου, η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι με την ετήσια οικονομική συνδρομή των €60 για τη τρέχουσα περίοδο, όλα τα μέλη θα είναι ταμειακώς εντάξει και θα έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ευελπιστούμε επίσης σε προτάσεις για πρόσωπα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη προσπάθεια μας. Η εγγραφή τους θα επικυρωθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή πριν τη Γενική Συνέλευση για να διασφαλιστεί η συμμετοχή τους σε αυτή.

Αγαπητά μέλη του Σ.Φ.Ε.Ε.Ο.Π,

Τα χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά. Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση έγινε μια αρχή, άνοιξε ένας δρόμος που καθόρισε ένα πλαίσιο δράσεων. Το ενδιαφέρον σας, αλλά κυρίως η συμμετοχή σας με καινούριες ιδέες, απόψεις, προτάσεις θα διαμορφώσει νέα δεδομένα.

Το εύρος και την απήχηση του συλλόγου θα προσδιορίσει ο αριθμός και ο βαθμός συμμετοχής παλιών και νέων μελών.

Στο χέρι μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους ανθρώπους που αγάπησαν ή υπηρέτησαν το άθλημα από οποιοδήποτε θέση, ανεξάρτητα που βρίσκονται σήμερα. Στο νέο ξεκίνημα του συλλόγου μας δεν περισσεύει κανείς.