Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επαναπατρίζεται για χάρη της Σαντορίνης η Γενιτσαρίδη (fot-vid)

Επαναπατρίζεται για χάρη της Σαντορίνης η Γενιτσαρίδη (fot-vid)

Μπορεί η… αστερόεσα να χάνει ένα από τα “αστέρια” του Πανεπιστημιακού της πρωταθλήματος και η συμπαίκτριά της στο Πίτσμπουργκ, Ζωή Φάκη, μία καλή φίλη, όμως ο Α.Ο Θήρας, κερδίζει μία πολύτιμη ελληνική λύση στην υποδοχή του και μια κοπέλα εξαιρετικού χαρακτήρα.

pits_genitsaridi

Έπειτα λοιπόν από 4 χρόνια σπουδών με υποτροφία στις ΗΠΑ και σημαντικής παρουσίας στους “Ροζ Πάνθηρες” του Πίτσμπουργκ, η 23χρονη Κρητικοπούλα, Μαρία Γενιτσαρίδη (1.84μ), επαναπατρίζεται σύμφωνα με πληροφορίες του Volleyplanet για να ενισχύσει την φετινή προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Ρούση, που απέκτησε την Γενιτσαρίδη με υποσχετική από την Αθλεση Ηρακλείου.

genitsaridi_pit

Το 2011 η Ηρακλειώτισσα άσος, αγωνιζόμενη ως βασική ακραία στην Εθνική κορασίδων, οδήγησε την “γαλανόλευκη” στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων, όπου αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ της Ελλάδας, που κατέκτησε την 8η θέση.

Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ευρωπαϊκής Νεότητας όπου κατέκτησε με την ομάδα των κορασίδων την 7η θέση.

genitsaridi_pitsburgh

Έχοντας περάσει από αρκετά μικρή ηλικία  όλα τα στάδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (κορασίδων, νεανίδων, γυναικών) και έχοντας συνηθίσει στις ΗΠΑ στην σκληρή και απαιτητική δουλειά, η Γενιτσαρίδη αποτελεί αναμφίβολα μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τη Σαντορίνη, που με τα μέχρι στιγμής φετινά της αποκτήματα, Καλανταρίδου, Εμμανουηλίδου, τις ανανέωσεις των Αρτακιανού, Τσοχατζή, Μεταξά, Τσομπανίδου δεν παρεκλίνει από την φιλοσοφία της διοίκησης, ούτε για πλάκα, καθώς απαρτίζεται νεαρές, ταλαντούχες παίκτριες από την ελίτ του ελληνικού βόλεϊ.

genitsaridi_ethniki

Στα παραπάνω ονόματα η προσθήκη της Γενιτσαρίδη, που πριν κάνει το μεγάλο βήμα για το Πίτσμπουργκ, υπήρξε στο παρελθόν “μήλον της έριδος” για πολλές ομάδες μας, αλλά τελικά εκτός Άθλεσης αγωνίστηκε μόνο στην Ένωση Βύρωνα, αναφίβολα δίνει άλλη δυναμική στην υποδοχή της φιναλίστ Α1 γυναικών 2016, που για μια ακόμη χρονιά φιλοδοξεί με “ελληνικό κορμό” να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Δείτε στο video τη διεθνή Μαρία Γενιτσαρίδη εν δράση με την Εθνική Γυναικών