ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επανεκλογή Μπόρισιτς στην Προεδρία της CEV

Επανεκλογή Μπόρισιτς στην Προεδρία της CEV

Ο Σέρβος Αλεξάνταρ Μπόρισιτς επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, για την τετραετία 2020-2024, σε γενική συνέλευση της CEV που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη της Αυστρίας. Χωρίς εκπροσώπηση η Ελλάδα.

Για τον 72χρονο ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού βόλεϊ, Αλεξάντερ Μπόρισιτς ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία του CEV το 2015, η φετινή διαδικασία ήταν εύκολη, καθώς επανεκλέχθηκε με πλειοψηφία,  36 ψήφους από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών που ήταν παρόντες, ενώ ο έτερος υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο, ο 43χρονος Εσθονός Hanno Pevkur, έλαβε μόλις 19.

Το υπόλοιπο ΔΣ συγκροτήθηκε από τα εξής μέλη: Renato Arena (Ιταλία), Stanislav Shevchenko (Ρωσία), Miroslaw Przedpelski (Πολωνία) και τον Eric Adler από τη Δανία.

Στα του οίκου μας, χωρίς εκπροσώπηση η Ελλάδα στο ΔΣ της CEV (αλλά και της FIVB όπου είχε προταθεί ο Μάριος Γκιούρδας) με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο να αποσύρει τις υποψηφιότητες. Θυμίζουμε ότι αμφότερες τις θέσεις σε CEV και FIVB κατείχε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης.