Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επανέναρξη με… απεργίες

Επανέναρξη με… απεργίες

Εν μέσω απεργίας των δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί η εμβόλιμη 15η αγωνιστική της Α1 των ανδρών. Εκεί όπου ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις του Φοίνικας Σύρου-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός- Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Με εξαιρετικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η αγωνιστική δράση στην Α1 των ανδρών καθώς το πρόγραμμα τις εμβόλιμης 15ης αγωνιστικής περιλαμβάνει πολλά αμφίρροπα ματς.

Η απεργία της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να αφήσει ανενεργούς τους δημοσιογράφους, ωστόσο η δράση στα γήπεδα θα συνεχιστεί και με πολλά και καλά παιχνίδια που αναμένεται να κρίνουν πολλά τόσο στην κορυφή όσο και στις χαμηλές θέσεις.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μετά την επεισοδιακή αναβολή του League Cup και τα όσα αυτό έχει φέρει στην επιφάνεια, ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει στην 3η θέση.

Οι γηπεδούχοι του Νίκολιτς είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο άπαντες αυτό θέλουν να το δείξουν και στο γήπεδο παίρνοντας “ρεβάνς” για την ήτα τους στον Α γύρο.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην Σύρου και με νέο πρόσωπο στην ομάδα τον Ανδρέα Ανδρεάδη ευελπιστεί πως θα φθάσει πιο γρήγορα στη νίκη.

Ο διεθνής κεντρικός των γηπεδούχων υπογράμμισε για τον αγώνα «Αν και είμαι σε περίοδο προσαρμογής κάνω ότι μπορώ για να είμαι έτοιμος εάν ο προπονητής μου με εμπιστευτεί. Άλλους στόχους είχε ο Άρης που ήμουν μέχρι τώρα και άλλους στόχους ο Φοίνικας. Είναι ωραίο να είσαι σε ομάδα με υψηλούς στόχους. Ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε την 4αδα και μετά παιχνίδι με παιχνίδι να πάμε για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή περίοδο και θα γίνει ντέρμπι».

Απο την άλλη πλευρά οι “πράσινοι” ταξίδεψαν την Σύρο με στόχο να πάρουν το τρίποντο και να πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της 4άδας. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα καθώς έχει ξεκούραστους όλους τους παίκτες του.

Ο Μάκης Κανέλλος μιλώντας για τον αγώνα της 15ης αγωνιστικής δήλωσε «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Προερχόμαστε από μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Κηφισιά και θέλουμε να συνεχίσουμε με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Ο Φοίνικας είναι μία πολύ καλή ομάδα, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και γνωρίζουμε ότι θα δυσκολευτούμε πολύ να τον αντιμετωπίσουμε, ειδικά στην έδρα του και με τον κόσμο του στο πλευρό του. Εμείς από την πλευρά είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχουμε και καλή ψυχολογία».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ- ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στον Έβρο η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους δύο αντιπάλους με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που θέλουν περισσότερο ανάγκη τους βαθμούς.

Οι “πράσινοι” του Κριστόφ δούλεψαν αρκετά δυνατά κατά την διακοπή του πρωταθλήματος και ευελπιστούν πως θα πάρουν τη νίκη που θα του φέρει πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Ο Βούλγαρος τεχνικός στο τελευταίο φιλικό απέναντι στον Εθνικό είδε τους παίκτες του έτοιμους και αυτό του δίνει αισιοδοξία για το παιχνίδι της Τετάρτης.

Ο Δημήτρης Ριζόπουλος υπογράμμισε «Το δεκαήμερο της διακοπής είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Κατ΄ αρχήν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την είσοδο μας στην 8αδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα πετυχαίνοντας τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή. Ο Παμβοχαϊκός έχε δυνατή ομάδα και πρέπει να πιάσουμε πολύ καλή απόδοση για να νικήσουμε».

Από την άλλη ο Παμβοχαϊκός θέλει να συνεχίσει τα θετικά του αποτελέσματα και να επιστρέψει στην βάση του με το τρίποντο. Οι “κυανοκίτρινοι” ποντάρουν πολλά στο ότι είναι φορμαρισμένοι και πάνε με καλή ψυχολογία στον Έβρο.

Ο Μανώλης Δημητριάδης έχοντας περάσει από τους Θρακιώτες επιστρέφει στην Ορεστιάδα και μιλώντας τον αγώνα της Τετάρτης τόνισε «Ο αγώνας με την Ορεστιάδα είναι σημαντικός γιατί η νίκη θα μας κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να θυμηθούμε και να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η παραμονή και η 8αδα. Αν νικήσουμε θα έχουμε ελπίδες για 4αδα αν και νομίζω πως έχουμε χάσει το όριο για να προλάβουμε την 4η θέση.

Η 5η θέση και η διάκριση στο κύπελλο είναι ρεαλιστικά οι μεγάλοι μας στόχοι μέχρι το τέλος. Η Ορεστιάδα έχει καλή ομάδα και θεωρώ πως για αυτήν ο αγώνας είναι ακόμα πιο σημαντικός για να μείνει στην κατηγορία. Προσωπικά γυρίζω σε ένα γνώριμο και αγαπημένο μέρος που έκανα καλούς φίλους».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Μεγάλη μάχη αναμένεται στην Μίκρα… Εκεί όπου θα τα παίξουν όλα για όλα οι γηπεδούχοι προκειμένου να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Ο αγώνας είναι τελικός για τον Γηραιό και κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη είναι απαγορευτικό.

Ο Γιάννης Ορφανός παραδέχθηκε πως η νίκη είναι μονόδρομος λέγοντας «Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο πέρα από τη νίκη αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η αποφυγή των πλέι άουτ. Θα είναι μία κομβική αναμέτρηση για μας και για την επίτευξη του στόχου μας. Η Παναχαϊκή είναι μια έμπειρη ομάδα και αυτό είναι σημαντικό. Είναι πιο βελτιωμένη σε σχέση με τον Α΄ γύρο, όπως και εμείς, έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και νομίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Η Παναχαϊκή μετά τις τελευταίες νίκες που έκανε αισθάνεται καλύτερα ωστόσο θέλει τη νίκη για να αφήσει πιο πίσω της τον Ηρακλή και να προσπεράσει τον Άρη.

Ο Γιώργος Λυκούδης έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του δήλωσε «Δεν κρύβουμε ότι στόχος μας είναι η νίκη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή αλλά τον ίδιο στόχο έχει και ο αντίπαλος μας.Ξέρουμε τις δυσκολίες της αναμέτρησης όμως θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας ώστε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Εκτίμηση μου είναι ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην θέληση αλλά και στο ποια ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΡΗΣ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά θέλει να παραμείνει σε τροχιά 4άδας και να επιστρέψει στις νίκες μετά το άτυχο αποτέλεσμα της Κυψέλης.

Οι “κυανόλευκοι” των Βορείων προαστίων είναι το μεγάλο φαβορί, ωστόσο άπαντες περιμένουν να δούνε πως θα επιστρέψουν οι ομάδες μετά την διακοπή.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης έχοντας βρει λύση στα οικονομικά προβλήματα με τους παίκτες ευελπιστεί να πάρει κάτι θετικό από την αναμέτρηση και να ξεκινήσει την ανάκαμψη της στον βαθμολογικό πίνακα.

Το κενό του Ανδρέα Ανδρεάδη καλύφθηκε από την απόκτηση του Μακρυγιάννη και ο Γιάννης Μέλκας είναι αισιόδοξος πως η ομάδα θα βρει τα πατήματά της και θα σώσει την χρονιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο Πειραιά ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ένα από τα ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχοντας ξεκουραστεί αρκετά από το…. αναβληθέντα League Cup δηλώνει έτοιμος να κατακτήσει τη νίκη κόντρα στους Εβρίτες και να κρατήσει την υπέρ του διαφορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ρομπέρτο Πιάτσα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και με καλή προετοιμασία περιμένει και ανάλογη εμφάνιση από τους παίκτες του.

Ο Μπόζινταρ Τσούκ που έχει αγωνιστεί την περσινή χρονιά στους Θρακιώτες μιλώντας για τον αγώνα κόντρα στην πρώην του ομάδα τόνισε «Όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να δείξουμε την δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να παραμείνουμε εκεί».

Το έργο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι αρκετά δύσκολο στον Πειραιά, ωστόσο οι “κυανόλευκοι” του Σάκη Μουστακίδη θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Απουσίες και προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Έβρου και έτσι όλοι μαζί με πάθος θα διεκδικήσουν στα ίσα ότι καλύτερο μπορούν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 03/02/2016

16:00 ΑΟ Ορεστιάδας – Παμβοχαϊκός

18:00 Φοίνικας Σύρου – Παναθηναϊκός

18:00 Ηρακλής – Παναχαϊκή

18:30 Κηφισιά – Άρης

21:00 Ολυμπιακός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΠΕΜΠΤΗ 04/02/2016

18:00 ΠΑΟΚ- Λαμία