Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επαγγελματικό ντεμπούτο για την Πορτορικάνα De Jesús στο Μαρκόπουλο

Επαγγελματικό ντεμπούτο για την Πορτορικάνα De Jesús στο Μαρκόπουλο

Η διεθνής Πορτορικανή Sharlissa De Jesús είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Α.Ο Μαρκοπούλου, στην προσπάθεια της ομάδας των Μεσογείων για διάκριση στη φετινή Volleyleague γυναικών.

H 23χρονη (1.76μ) πρώην άσος του ΝCAA, με καταγωγή από τη Γκουαγιάμα, υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας της, με τον ελληνικό σύλλογο, αφού ολοκλήρωσε μια τετραετή θητεία στο Πανεπιστήμιο Citadel στη Νότια Καρολίνα τον περασμένο Μάιο Ήταν μέλος της ομάδας U-18 του Πουέρτο Ρίκο το 2016.

“Θα είναι μια μεγάλη προσαρμογή για αυτήν να ενταχθεί σε μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση της σεζόν, αλλά είναι ένα κορίτσι επίμονο. Η ομάδα της Citadel την έχει προετοιμάσει για να αντιμετωπίσει σωστά κάθε αντιξοότητα”, δήλωσε ο πρώην προπονητής της πανεπιστημιακής ομάδας, Dave Zelenock.

Η De Jesús, που θα είναι συμπαίκτρια με την συμπατριώτισσά της Noami Santos-Lamb, συνεχίζει μία παράδοση που υπάρχει στο Μαρκόπουλο με αθλήτριες από το Πουέρτο Ρίκο, που ξεκίνησε τη σεζόν 2015-2016 στα Μεσόγεια η πασαδόρος, Ashley Vazquez.

Το νέο απόκτημα του Α.Ο. Μαρκοπούλου, που είναι η κορυφαία Πορτορικανή αθλήτρια σε επιθέσεις με 1.843 πόντους στην ιστορία του Πανεπιστημίου αγωνιζόμενη σε 486 σετ, ήταν μέχρι πρόσφατα στη μεταγραφική λίστα της ομάδας της χώρας της Pinkin de Corozal.