ΔΙΕΘΝΗ

Έπεσαν «τίτλοι τέλους» για Αζαξιό

Έπεσαν «τίτλοι τέλους» για Αζαξιό

Χωρίς το διεθνή Έλληνα κεντρικό, Γιώργο Πετρέα η η γαλλική ομάδα δεν κατάφερε στην Κορσική να πάρει ρεβάνς για την ήττα της στον α’ ημιτελικό των πλέι οφ της εγχώριας λίγκας από την Σαμόν και με δύο ήττες “έσβησε” το φετινό όνειρο για τελικό, όπου εκεί η αντίπαλός της θα διεκδικήσει κόντρα στην φιναλίστ Τουλούζ τον τίτλο της φετινής πρωταθλήτριας.

Ο τραυματισμός του Γιώργου Πετρέα, που ολοκλήρωσε την εξαιρετική σεζόν με δύο κούπες (Κύπελλο & Σούπερκαπ Γαλλίας) αποδυνάμωσε τους “Πειρατές” και παρά την παρουσία 1400 φίλων τους στο “Palatinu” της Κορσικής, ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ ξανά από την ομάδα του Ιταλού τεχνικού, Σιλβάνο Πράντι με 3-1 (25-18, 26-28, 25-21, 25-22).

Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 23 πόντους ο Μπογιέρ, ενώ για την Αζαξιό 21 πόντους σημείωσε ο Σιμόφσκι και μόλις 1 πόντο ο Σέρβος πρώην άσος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Νικολά Μιγιαϊλοβιτς, που έπαιξε βασικός μόλις στο α’ σετ.

Έτσι με 2 νίκες στην 4άδα η Σαμόν πέρασε στον τελικό της 6ης Μαϊου, όπου στο Παρίσι θα αντιμετωπίσει την Τουλούζ, θριαμβεύτρια με 3-0 σετ, 3-2 σετ στους δύο ημιτελικούς κόντρα στη Νις.