Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Έπεσε το «κάστρο» της Ελπίδας!

Έπεσε το «κάστρο» της Ελπίδας!

Χρειάστηκε να περάσουν 688 μέρες και να βρεθεί αντιμέτωπη με τον νταμπλούχο Ολυμπιακό στην παρθενική της παρουσία στην ιστορία της Α1 Γυναικών, για να «σπάσει» το εντός έδρας αήττητο της Ελπίδας σε αγώνες πρωταθλήματος.

2014-elpaias2-1

Το ημερολόγιο έγραφε 22/12/2014 όταν ο Αίαντας Ευόσμου έφευγε από τους Αμπελόκηπους με το νικηφόρο 3-1 (25-22, 25-18, 21-25, 25-14). Ήταν προτελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου της Α2 Γυναικών όταν η Ελπίδα, γνώρισε για πρώτη φορά στη σεζόν και τελευταία φορά σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος, την ήττα.

2014-elpis_aias3

Σε εκείνο το ντέρμπι κορυφής μάλιστα με την ομάδα του Ευόσμου, στο κατάμεστο “Ι. Λεμονίδης” αγωνίζονταν η διεθνής ακραία, Αλεξία Καλανταρίδου, σημερινό μέλος της οικογένειας της Ελπίδας. Μία ήττα που η ομάδα των Αμπελοκήπων δεν άφησε αναπάντητη στο β’ γύρο, αφού πήρε τη ρεβάνς, κερδίζοντας με 3-1 σετ τον Αίαντα στο σπίτι του. Ωστόσο, στο τέλος της σεζόν ο Αίας μαζί με το συμπολίτη του Άρη, ήταν οι ομάδες που ανέβηκαν χέρι χέρι στην Α1, μετά και την αποχώρηση του Ανατόλια.

2014-elpis_aias1_kosmos

Έκτοτε, η ομάδα του τεχνικού Γιώργου Χρυσομαλλίδη, με «όπλο» την φοβερή της ομοιογένεια και το ομαδικό πνεύμα μετέτρεψε με την βοήθεια και του κόσμου της σε απόρθητο φρούριο το κλειστό της Θεσσαλονίκης απέναντι σε όλες τις ομάδες, που πάλεψαν αλλά δεν μπορούσαν να «λυγίσουν» τα κορίτσια της Ελπίδας.

elpis_olympiakos

Ένα χρόνο, δέκα μήνες και 18 μέρες μετά από εκείνη τη νίκη του Αίαντα, η «σφραγισμένη» πύλη του «Ι. Λεμονίδης» «έπεσε» ξανά χθες, 9/11/2016. «Δράστης» αυτή τη φορά ο νταμπλούχος Ελλάδας Ολυμπιακός, που «με το καλημέρα» της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής επέβαλλε με την υψηλή ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτουν ευρωπαϊκές ομάδες, το ρυθμό του και έφυγε από τους Αμπελόκηπους με το εμφατικό 3-0 (25-15, 25-13, 25-8) σετ. Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια της ομάδας της νεοφώτιστης ομάδας της Θεσσαλονίκης στην ιστορική της παρουσία στην Α1 Γυναικών.

wcup-ilioup08

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σε αναμετρήσεις της με ομάδες της Α1 Γυναικών πριν από τον Ολυμπιακό, ο ΓΣ Ηλιούπολης είχε κερδίσει στις 23/2/2016 με 3-2 σετ την Ελπίδα στους Αμπελόκηπους στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

wcup-ilioup03

Μάλιστα προτού «λυγίσει» στην αντίσταση της Ηλιούπολης, η Ελπίδα είχε αποκλείσει μία άλλη ομάδα της Α1 Γυναικών, τον ΟΠΕ Ρεθύμνου. Τη σεζόν αυτή 2015-16 η Ελπίδα είχε 11/11 νίκες στην έδρας σε αγώνες πρωταθλήματος και συνολικά στην Α2 Γυναικών είχε 24 νίκες σε 25 αγώνες (έχασε μόνο από την Θέτιδα στο τουρνουά ανόδου των Τρικάλων).

*Ευχαριστούμε τον καλό συνάδελφο και υπεύθυνο Τύπου του Α.Σ Ελπίς, Ζαχαρία Νικολαΐδη για την παραχώρηση του πολύτιμου αρχειακού υλικού.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...