Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επέστρεψαν τα… χαμόγελα στη Νάξο

Επέστρεψαν τα… χαμόγελα στη Νάξο

Ανάλυσε το

Μετά την ευρωπαϊκή ήττα από την τουρκική Τραμπζονσπόρ ο Πανναξιακός επέστρεψε στις εγχώριες επιτυχίες κερδίζοντας εύκολα στη Νάξο με 3-0 (25-17, 25-22, 25-15) τονΑίαντα Ευόσμου, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών.

Η ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς καλύτερη σε όλους τους τομείς, με “όπλα’ της της το σερβίς και μπλοκ, δεν δυσκολέυτηκε απέναντι στη νεοφώτιστη από τη Θεσσαλονίκη να φτάσει στο τρίποντο, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και ιδιαίτερα στο α’ και γ’ σετ, όπου δεν αντέχουν σε ιδιαίτερη κριτική.

Οι φιλοξενούμενες στο μοναδικό σετ που έδειξαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο ήταν στο β’, όπου προηγήθηκαν με 13-11. Κάπου εκεί όμως ο Πανναξιακός με την αρχηγό Σία Τοτσίδου “κολλημένη” στη γραμμή του σερβίς κατάφερε με ένα επι μέρους σερί πόντων 10-0 να εκτοξεύσει τη διαφορά στο 23-11 και παρά τις… τάσεις αυτοκτονίας που έδειξε στους επόμενους πόντους, δίνοντας δικαίωμα στον αντίπαλο να τον απειλήσει, κατάφερε τελικά με 25-22 να ζευγαρώσει τα κερδισμένα της σετ και να βάλει τις στέρεες βάσεις για επιστροφή στις εντός συνόρων νίκες .

Τάδε έφη…

Ζόραν Κόβαζιτς (προπονητής Πανναξιακού): «Ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να μπούμε στο ρυθμό μας μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Ο Αίαντας έχει αθλήτριες που ξέρουν βόλεϊ και για μας ήταν σημαντικό το ότι κερδίσαμε και ήμαστε σταθερά στην 3η θέση, αλλά και για την νοοτροπία νικητή που πρέπει να χτίσει η ομάδα».

Αποστολία Νούσια (ακραία Πανναξιακού): «Αυτό που προσπαθούμε είναι να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό κάναμε σήμερα κι αυτό θα κάνουμε κι εν όψει του σημαντικού αγώνα με την ΑΕΚ που ακολουθεί».

Ηλίας Ζωλασταθιάδης (προπονητής Αίαντα Ευόσμου): «Τελείωσε μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια σήμερα. Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για αυτό το παιχνίδι γιατί η Νάξος είναι καλύτερη ομάδα και το έδειξε. Εμείς από δω και πέρα έχουμε βατό πρόγραμμα και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε τις πραγματικές μας δυνατότηες».

Τάνια Χρηστινίδου (πασαδόρος Αίαντα Ευόσμου): «Είναι πολύ σημαντικό για μας να πάρουμε κάποια στιγμή ένα σετ, γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα και θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Όπως και σήμερα πηγαίνουμε καλά μέχρι τα μισά και μετά χάνουμε. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε όμως στην πηγή».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-17, 25-22, 25-16

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Διώτη, Δρακουλίδου, Καρπουζά, Τοτσίδου, Μεταξά, Φάρκωνα, Κελεσίδου -λ / Γκιαούρη-λ, Νούσια, Αποστολίδου, Μιλοβάνοβιτς, Αναγνώστου.

Αίας Ευόσμου (Ζωλασταθιάδης): Κυριακίδου, Χρηστινίδου, Ναϊντένοβα, Φαμπιάν, Ανδρονικίδου, Στεφανίδου, Γεωργιάδου -λ / Τζιαρλή, Ακριτίδου, Γλυκίδου, Τοσουνίδου, Καράτερζη)
*Τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...