ΔΙΕΘΝΗ

Eπέστρεψε από covid-19 και λιποθύμησε στο γήπεδο

Eπέστρεψε από covid-19 και λιποθύμησε στο γήπεδο

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Πολωνίας, Γκρεγκόρ Λόματς, που πρόσφατα είχε προσβληθεί μαζί με άλλα μέλη της ομάδας του από κορονοϊό, σόκαρε τους πάντες στο γήπεδο, όταν στο 4ο σετ του αγώνα της ομάδας, Σκρα Μπελσατοφ με την Βαρσοβία, σωριάστηκε λιπόθυμος στο τάραφλεξ και αποχώρησε από το παιχνίδι.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό της ομάδας, ο τραυματισμός του 33χρονου πασαδόρου και αρχηγού της  Σκρα Μπελσατόφ, δεν οφείλονταν σε κάποιο μυϊκό πρόβλημα η διάστρεμμα, ενώ ο παίκτης, που όπως όλοι είχε περάσει με επιτυχία το τεστ covid, είχε εκμυστηρευτεί πει σε συμπαίκτη του ότι η όρασή του ήταν θολή.

Ο τεχνικός της Σκρα, που ηττήθηκε με 3-1 σετ, δήλωσε πως το συμβάν, σύμφωνα με τη διάγνωση του γιατρού, οφείλεται σε κόπωση, συνέπεια της σωματικής του καταπόνησης και εξασθένησης του οργανισμού του από τον κορονοϊό.

Grzegorz Lomacz

“Αυτό που συνέβη στη Βαρσοβία ήταν το μικρό μας δράμα. Επομένως, εάν κάποιος αστειεύεται για όλη αυτή την κατάσταση που σχετίζεται με τον κορονοϊό, είχε την καλύτερη απόδειξη ότι δεν είναι αστείο” είπε ο Γκογκόλ μετά τον αγώνα και πρόσθεσε “Όλοι αισθανόμαστε ακόμα τις επιπτώσεις αυτής της ασθένειας. Οι προπονήσεις μας έχουν γίνει πολύ πιο σύντομες τώρα. Οι παίκτες μετά από μία ώρα και 40 λεπτά εξαντλούνται. Έχουν επίσης πρόβλημα με την αναπνοή τους μετά από πιο έντονη άσκηση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Χρειαζόμαστε χρόνο για να επανέλθουμε και δεν υπάρχει, αφού δίνουμε συνεχώς αγώνα δρόμου….”

Από την πλευρά του ο συμπαίκτης του Λόματς, Κάρολ Κλος τόνισε: “Μας προκάλεσε σοκ, γιατί ο αθλητισμός είναι αθλητισμός, δίνοντας αγώνες, αλλά η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα και το να βλέπεις το συμπαίκτης σου να καταρρέει εξασθενεί, δεν είναι νορμάλ”..