Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επέστρεψε «σπίτι» του ο Κουρνέτας!

Επέστρεψε «σπίτι» του ο Κουρνέτας!

Μια δεκαετία και βάλε πέρασε και ο Βασίλης Κουρνέτας επέστρεψε στο… σπίτι του στο κλειστό της Ηλιούπολης -έστω και σα φιλοξενούμενος- εκεί όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ!

Η επίσημη ιστοσελίδα του Γ.Σ Ηλιούπολης φιλοξένησε δηλώσεις του άσου του ΠΑΟΚ και φυσικά… αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα και τις κινήσεις του Βασίλη Κουρνέτα στο γήπεδο.
Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα ilioupoliwomenvolley.gr:
“Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει αμέτρητες διακρίσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, έβλεπε με συγκίνηση τους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου όπου με τη Φιλία έδειχνε τα πρώτα δείγματα του σπάνιου ταλέντου του. Κοιτούσε τις εξέδρες αλλά και το παρκέ, σα να έβλεπε με δέος το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου. Και όμως ήταν το σπίτι του!

Εκεί όπου όλα τριγύρω άλλαξαν και τελικά όλα τα ίδια έμειναν. «Ακόμα και τα όργανα γυμναστικής είναι στο ίδιο μέρος. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Πόσες αναμνήσεις. Νιώθω πραγματικά σα να επιστρέφω στο σπίτι μου«, ήταν μερικές από τις ατάκες που πρόλαβε να πει λίγο μετά την είσοδο του στο Κλειστό.

Με αφορμή την προπόνηση του ΠΑΟΚ επί αθηναϊκού εδάφους και συγκεκριμένα στην πόλη της Ηλιούπολης, ο Κουρνέτας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, όταν μοχθούσε να μάθει όλα τα μυστικά του αθλήματος που τον καθιέρωσαν στην «ελίτ» των ευρωπαίων πετοσφαιριστών. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση που έκανε δύο μέρες πριν στη «Nova» o Nίκος Ρουμελιώτης, όταν μεταξύ άλλων είπε: «Eμένα με έκανε καλύτερο παίκτη στην καριέρα μου και με βοήθησε να βγάζω χρήματα ο Βασίλης Κουρνέτας που είναι από τους καλύτερους πασαδόρους στον κόσμο. Αν στο μπάσκετ υπάρχει γκαλόσημο, για μένα στο βόλεϊ θα πρέπει να υπάρχει Κουρνετόσημο».

Πριν την προπόνηση του ΠΑΟΚ, ο Κουρνέτας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με την Δήμητρα Λυκογιάννη, όπου υπήρξαν και συμμαθητές. Τι και αν πλέον δεν υπάρχει η Φιλία; Ενδιαφέρθηκε να μάθει για τη φετινή πορεία του ΓΣ Ηλιούπολης αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Α1.

Σε ερώτηση για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο έμπειρος πασαδόρος παραδέχτηκε ότι: «Mε την μεταγραφική ενίσχυση των τριών παικτών και την ποιότητα που έχουν, σίγουρα μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να βελτιωθούμε και να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Φυσικά, καταλυτικό ρόλο παίζει πλέον και η παρουσία του Γιάννη Καλμαζίδη. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας«.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης του ΠΑΟΚ, ο κ. Καλμαζίδης επέτρεψε να την παρακολουθήσει ο κόσμος, ενώ τα τμήματα ανάπτυξης της Ηλιούπολης σταμάτησαν πιο νωρίς την προπόνηση ώστε τα νεαρά κορίτσια να δουν από κοντά τον θρύλο του ελληνικού βόλει. Μάλιστα, υπήρχαν και γονείς που εξηγούσαν στα παιδιά τους, ποιός είναι και τι έχει καταφέρει ένας αθλητής που μεγάλωσε και έζησε στην Ηλιούπολη.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Κουρνέτας δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές του, ενώ σε μια γωνιά του Κλειστού, διακριτικά παρακολουθούσαν συγκινημένοι οι γονείς του 39χρονου πασαδόρου, ένα παιδί όπου άντρας πλέον, έπαιζε εκεί όπου το είχε μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι, στα νεανικά του χρόνια.

Με λίγα λόγια, την Πέμπτη 28/1 ο Κουρνέτας βίωσε μια προπόνηση όπου χίλιες λέξεις δε θα έφταναν για να αποτυπώσουν αισθήματα και αναμνήσεις του παρελθόντος”.