Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επέστρεψε στην ιταλική Serie A η Άμποτ

Επέστρεψε στην ιταλική Serie A η Άμποτ

Παρά τις προτάσεις που είχε από ελληνικές ομάδες η διεθνής Αμερικανίδα πρώην ακραία του Α.Ο. Θήρας, Σιμόν Άμποτ, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στη Λίγκα της γειτονικής Ιταλίας με τα χρώματα της νεοφώτιστης Helvia Recina Volley Macerata.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή της από την ομάδα της επαρχίας του Μάρκε, η Άμποτ δήλωσε τα εξής: “Οποιαδήποτε ευκαιρία να παίξεις στην Ιταλία είναι απίστευτη. Όταν άκουσα για το ενδιαφέρον της Macerata ήταν μια εύκολη απόφαση. Όσο για μένα,  πάντα ελπίζω να βελτιωθώ και να παίζω με τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο και αυτός  είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω. Για την ομάδα, επιθυμία είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να πολεμήσουμε μαζί κάθε αντιξοότητα”.

Έτσι η 26χρονη άσος των ΗΠΑ, επσιτρέφει έπειτα από 4 χρόνια και πάλι στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου έπαιξε για πρώτη φορά τη σεζόν 2017-2018 με τη Μόντενα. Η απόφοιτη του  Northwestern University, εκτός από την ιταλική ομάδα και τη Σαντορινη, έχει αγωνιστεί επίσης στη γαλλική Σεντ Ραφαέλ (Kυπελλούχος), στην τουρκική Καραγιολαρί και στη Χουμακάο του Πουέρο Ρίκο.