ΑΓΩΝΕΣ

Επέστρεψε στo Final 4 o Παναθηναϊκός

Επέστρεψε στo Final 4 o Παναθηναϊκός

Ανάλυσε το

Την πρόκρισή του στο Final 4 του Κυπέλλου εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός… Οι «πράσινοι» αν και ίδρωσαν αρκετά απέναντι στον μαχητικό Ηρακλή στο τέλος επικράτησα με 3-1 και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης που επιστρέφουν έπειτα απο 4 χρόνια απουσίας.

Σε ένα παιχνίδι  με συναρπαστική διακύμανση και εξέλιξη ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή και πανηγύρισε την πρόκρισή του στα τελικά της διοργάνωσης όπως είχε στόχο από την αρχή.

Με κορυφαίους τους Γκιμαράες, Παπαδόπουλο και Φερέϊρα οι «πράσινοι» σφράγισαν το εισιτήριό τους προς την 4άδα αφήνοντας με την…. όρεξη την παρέα του Παλέτζα που διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τους κρίσιμους πόντους όταν παιζόταν τα πάντα.

Εντυπωσιακή εξέλιξη είχε το πρώτο σετ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το προβάδισμα στα… σημεία απέναντι στον Ηρακλή που είχε έντονες διαμαρτυρίες για τις αποφάσεις των διαιτητών στις τελευταίες καθοριστικές φάσεις…

Η αρχή του σετ ήταν αρκετά ισορροπημένη για τις δύο ομάδες καθώς συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 7-7. Ο Παλέτζας μπορεί να έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή στο πρώτο τεχνικό ταϊμ-αουτ, ωστόσο οι γηπεδούχοι με τον Μπέλο και τον άσο του Μαρούλη προσπέρασαν με το 10-8 και λίγο αργότερα με τον Πανταλέων έκαναν το 16-11.

Η διαφορά πήγε στο 18-13 για τον Παναθηναϊκό όμως ο Ηρακλής με τους Μαυροβουνιώτη-Παλέτζα με ένα σερί 6-0 έκανε το 18-18. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν εκ νέου διαφορά κάνοντας το 20-18 και το 22-20 με τον Γκιμαράες και με 24-21.

Οι «κυανόλευκοι» όμως με τους Στίγγα-Παλέτζα και τα μπλοκ του Πίτζα έκαναν το 24-24 ανεβάζοντας την ένταση στο… «κόκκινο».

Μια λάθος επίθεση του Παλέτζα (φιλε) και ένα μπλοκ στον Πίτζα όμως έγραψε το 26-24 για τον Παναθηναϊκό φέρνοντας όμως και πολλές διαμαρτυρίες για φιλέ που δεν έδωσαν οι Βουδούρης –Μουλά και που έφεραν μια μικροένταση μεταξύ του Δημήτρη Ανδρεόπουλου με τον έφορο του Γηραιού στο γύρισμα των πάγκων.

Αυτό έδειξε να αφυπνίζει τον Ηρακλή ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά στο δεύτερο σετ και έβαλε δύσκολα στους «πράσινους».

Ο Ηρακλής με τον Παλέτζα έκανε το 3-5 και παρά την ισοφάριση του Παναθηναϊκού σε 5-5, οι «κυανόλευκοι» έκαναν το 6-8 και το 8-12 χτίζοντας σταθερά μια υπέρ τους διαφορά.

Με την ψυχολογία υπέρ του ο Ηρακλής έκανε το 10-15 και το με τον Πίτζα το 14-18 φροντίζοντας να διατηρεί εύκολα το προβάδισμα και τον Ανδρεόπουλο να περνά στο παιχνίδι τον Φερέϊρα στη θέση του Μπέλλου

Ο Παλέτζας έγραψε το 16-20, ωστόσο ο Βραζιλιάνος άσος του Παναθηναϊκού μείωσε σε 18-20 κάνοντας ντέρμπι το σετ.

Το λάθος σερβίς του Φερέϊρα έδωσε εκ νέου στον Ηρακλή το +3 (18-21) και το εξαιρετικό μπλοκ των Πέντσεφ και Γάτση στον Παπαδόπουλο έκανε το 18-22 αναγκάζοντας τον Ανδρεόπουλο να ζητήσει ταϊμ-άουτ.

Ο άσος του Παλέτζα έκανε το 18-23 και λίγο αργότερα με επίθεση πρώτου χρόνου ο Στίγγας ισοφάρισε σε 1-1 με το 21-25 φέρνοντας τις δύο ομάδες στην ίδια αφετηρία.

Στο τρίτο σετ ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κράτησε τον Φερέϊρα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να ξεκινήσουν καλά προηγούμενοι με 4-1 και 7-2 δείχνοντας πως θέλουν να τελειώνουν με την υπόθεση πρόκριση.

Ο Πανταλέων έκανε το 9-4, ενώ ο Παπαδόπουλος με άσο το 10-4 συνεχίζοντας το πολύ καλό παιχνίδι του Παναθηναϊκού που έφθασε με τον Γκιμαράες στο 11-4 και λίγο αργότερα στο 16-7 με μπλοκ στον Χατζηηλιάδη.

Συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό οι «πράσινοι» ανέβασαν την διαφορά στο +12 κάνοντας το 19-7 για να αποκτήσουν εκ νέου το προβάδισμα με 25-13.

Στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης ο Ηρακλής με τον Παλέτζα να τελειώνει με δύναμη και αποτελεσματικότητα τις επιθέσεις του απέκτησε το προβάδισμα με 2-5 αναγκάζοντας γρήγορα τον Ανδρεόπουλο να ζητήσει ταϊμ-άουτ και να τα… ψάλει στους παίκτες του.

Στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης ο Ηρακλής με τον Παλέτζα να τελειώνει με δύναμη και αποτελεσματικότητα τις επιθέσεις του απέκτησε το προβάδισμα με 2-5 αναγκάζοντας γρήγορα τον Ανδρεόπουλο να ζητήσει ταϊμ-άουτ και να τα… ψάλει στους παίκτες του.

Αυτό δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς ο «Γηραιός» έφθασε στο 5-8 και λίγο αργότερα στο 5-11. Οι γηπεδούχοι όμως με τους Γκιμαράες –Κανέλλο και το μπλοκ στον Παλέτζα μείωσε σε 11-14. Ο Σούρδη που είχε περάσει στην θέση του Παπαδόπουλου μείωσε ακόμη περισσότερο στο 12-14 ξεσηκώνοντας τους πάντες στο γήπεδο.

 Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και με καλό σερβίς και επιθέσεις έφθασε στο 17-15, ωστόσο ο Ηρακλής προσπέρασε με 17-18.

Ο Γκιμαράες όμως και ένα μπλοκ στον Πίτζα έφεραν τους γηπεδούχους στο 19-18 και με το λάθος του Στίγγα το 20-18 που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους πάντες στην Κυψέλη.

Η άστοχη επίθεση του Γκιμαράες αλλά και ο πόντος του Παλέτζα έφερε την ισοφάριση με 20-20, ενώ ο Πίτζα έκανε το 21-21. 

Με το ίδιο νόμισμα απάντησε όμως και ο Παναθηναϊκό αφού ο Γκιμαράες και η άστοχη επίθεση του Πίτζα και το μπλοκ του Κανέλλου στον Γάτση έκαναν το 24-21. Ο Ηρακλής μείωσε σε 24-22 με τον Παλέτζα, ωστόσο νέο μπλοκ του Κανέλλου και του Φερέϊρα αυτή τη φορά στον Παλέτζα έκαναν το 25-22 και το 3-1 για τον Παναθηναϊκό που επέστρεψε στα Final 4 έπειτα απο 4 χρόνια.