ΔΙΕΘΝΗ

Έπιασε κορυφή η Ανθή!

Έπιασε κορυφή η Ανθή!

Βασιλαντωνάκη, Κουντουρά, Παπαφωτίου συνεχίζουν τη νικηφόρα πορεία με τις ομάδες του στο εξωτερικό, εκππροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

Στην Ιταλία η ομάδα της Ανθής Βασιλαντωνάκη, Μπούστο Αρζίτσιο ήταν με 3-1 (21-25, 25-19, 25-18, 25-20) η νικήτρια του ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής με τη Μπέργκαμο. Για την ομάδα της διεθνούς μας, που αγωνίστηκε ως αλλαγή και πέτυχε 4 πόντους, τοπ σκόρερ ήταν η διεθνής Ιταλίδα, Ντιούφ με 22 πόντους.

Έτσι οι “πεταλούδες”  της Μπούστο βρέθηκαν με ένα παιχνίδι περισσότερο, έστω και προσωρινά, μόνες πρώτες στην βαθμολογίας της Serie A με 12 βαθμούς. Ακολουθεί στην 2η θέση η Πόμι Κασαλματζιόρε (10β), που σήμερα φιλοξενεί την περσινή ομάδα της Βασιλαντωνάκη και πρωταθλήτρια Ιταλίας, Κονελιάνο.

Γαλλία

Για την 4η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος η Μιλούζ της Αθηνάς Παπαφωτίου, που δεν αγωνίστηκε, πήρε ένα ακόμη σπουδαίο “διπλό” κερδίζοντας την γηπεδούχο Κεμπέρ με 3-0 σετ. Με τη νίκη αυτή η ομάδα της διεθνούς μας συγκατοικεί πλέον με 9 βαθμούς στη 2η θέση με Λε Κάνε, Βενέλ, 2 μόλις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπεζιέ.

Αντίθετα η Τερβίλ, σε ένα ακόμη ματς χωρίς την 24χρονη διεθνή άσο, Παναγιώτα Διώτη που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπέιας και σήμερα έχει τα γενέθλιά της, γνώρισε με 3-0 σετ την εντός έδρας ήττα από τη Λε Κάνε και παρέμεινε στην τελευταία θέση, χωρίς βαθμό.

Ουγγαρία

Παρά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο MEVZA Cup η Βάσας της Έλενας Κουντουρά συνεχίζει τις επιτυχημένες της εμφανίσεις και στο ουγγρικό πρωτάθλημα, όπου φιγουράρει στη δευτερη θέση. Στο τελευταίο ματς η ομάδα της Βουδαπέστης επικράτησε με 3-0 σετ και της Γιαζμπερένι.