ΔΙΕΘΝΗ

Επίδειξη δύναμης με το καλημέρα!

Επίδειξη δύναμης με το καλημέρα!
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΣΑΜΟΚΟΒ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΗΛΙΑΣ
Εντυπωσιακή ήταν η Ιταλία στο άνοιγμα της αυλαίας των αγώνων του Ά ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σάμοκοβ, καθώς με το θρίαμβο 3-0 (25-18, 25-12, 25-13) επί της Σλοβενίας, επιβεβαίωσε το τίτλο του φαβορί για την πρωτιά του ομίλου και για μετάλλιο.

Με το μεγάλο αστέρι της, Εγκόνου ασταμάτητη, αφού οι περισσότερες επιθέσεις ήταν πάνω από το αντίπαλο μπλοκ και με αποτελεσματικό σερβίς (9-3 άσοι) η Ιταλία κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και με εξαίρεση το α’ σετ, όπου βρέθηκε να χάνει με 8-7 στη συνέχεια, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της και «μπήκε με το δεξί» στη διοργάνωση. Αύριο στις 20.30 η Ιταλία αντιμετωπίζει την Εθνική μας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ά ομίλου της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα φορτισμένο συναισθηματικά παιχνίδι, για όλες τις αθλήτριες πλην της Εγκόνου, γιατί για τις υπόλοιπες ήταν η παρθενική τους συμμετοχή σε μία σημαντική διοργάνωση. Θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά στην άμυνα και στο σερβίς, αλλά έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Μενκαρέλι.

Ιταλία (Μενκαρέλι): Όρο 4, Πάμιο 15, Μαντσίνι 1, Ματσάρο 6, Εγκόνου 14 (11/17 επ.), Πιάνι 15, λίμπερο η Ζανόνι (60%), Μασιέρο,
Σλοβενία (Γκορμπατσόβ): Μπάβνταζ 3, Τούτσεν 3, Κότνικ 4, Λέναρτ 2, Μπλάζιτς 3, Βοβκ 7, λίμπερο η Κόταρ (19%), Κάλτσινα 1, Γκόρισεκ, Μάτσεκ 1, Κέγκλεβιτς