LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Επίδειξη δύναμης

Επίδειξη δύναμης

Παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Φοίνικα Σύρου στον Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι»  με το 3-0 (25-16, 25-16, 25-15) έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Συριανούς που εμφανίστηκαν κουρασμένοι από το χθεσινό τους παιχνίδι…

Ανάλυσε το

Όσοι περίμεναν να δούνε ντέρμπι στο κλειστό του Ρέντη έφυγαν άπραγοι, καθώς ο Ολυμπιακός φρόντισε να μετατρέψει την αναμέτρηση με τον Φοίνικα Σύρου σε τυπική διαδικασία και με το 3-0 να πανηγυρίσει το τρίποντο που τον φέρνει στην πρώτη θέση του Δ ομίλου.

Με πολύ καλό σερβίς, εκρηκτικές επιθέσεις από τους Κλάρκ, Ντιάτσκοφ και με πολύ καλούς τους κεντρικούς του ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φοίνικα Σύρου που έμεινε σε παθητικό ρόλο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τίποτα από την αναμέτρηση.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός μετά το 4-2 πάτησε γκάζι και με τους Κλάρκ και Ντιάτσκοφ να κάνουν πάρτι στην επίθεση έκαναν το 5-11. Χωρίς υποδοχή και δυνάμεις ο Φοίνικας δεν κατάφερε να αλλάξει την ροή του σετ αφού ο Ντόκιτς ήταν σε κακή μέρα και δεν είχε λύση στην επίθεση. Οι Πειραιώτες έκαναν εύκολα το 10-16 και το 13-21 για να τελειώσει το σετ στο 25-16 με λάθος σερβίς του Πλάνιντς.

Ίδια ακριβώς εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ. Ο Φοίνικας Σύρου άντεξε μέχρι το….3-3 αλλά από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός με ένα σερί 15-3 έφθασε στο 15-6 αναγκάζοντας τον Παβλίσεβιτς να περάσει εκτός τον αρνητικό Ντάμποβιτς και να χρησιμοποιήσει τον Ρούσση.

Η αλλαγή αυτή δεν άλλαξε τα δεδομένα αφού οι Πειραιώτες συνεχίζοντας στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό ανέβασαν το σκορ στο 20-9 απειλώντας με διασυρμό τους Πειρατές της Σύρου. Η Σύρος στο τέλος κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και ο Ολυμπιακός με το 25-16 να φθάσει στο 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός έδειξε να κατεβάζει στροφές και ο Φοίνικα Σύρου φρόντισε να προηγηθεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 7-8. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως κατάφεραν να βρούνε τις λύσεις και χωρίς να δυσκολευθούν ιδιαίτερα έφθασαν στο 15-11 και λίγο αργότερα στο 20-14. Ο άσος από τον Κλάρκ έκανε το 21-14, ενώ με επίθεση πρώτου χρόνου από τον Τακουρίδη έγινε το 25-15 και το 3-0.  

Το… «κλειδί»

Το δυνατό σερβίς από πλευράς Ολυμπιακού εκτός από τους 6 άσους, δημιούργησε μεγάλο προβλήματα στην υποδοχή του Φοίνικα Σύρου και αποδιοργάνωσε όλο του το παιχνίδι. Ο Ντάμποβιτς έκανε προβλέψιμο παιχνίδι και το μπλοκ των γηπεδούχων συμπλήρωνε το έργο που μετατράπηκε γρήγορα σε… παράσταση για έναν ρόλο. 

Το… «ταμείο»

Η πρώτη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε επίσημο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακή. Μια εμφάνιση που έστειλε μήνυμα σε όλους πως η χρονιά είναι δική του. Με πληρότητα σε όλες τις γραμμές και με τους παίκτες (νέους και μεγάλους) να κυνηγάνε κάθε μπάλα οι ερυθρόλευκοι» άρχισαν να επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά που τους θέλουν το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση όλων των τίτλων.

Τάδε έφη…

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Ολυμπιακού) :Νομίζω κάναμε μια πολύ σκληρή δουλειά και με την παράταση που πήρε το πρωτάθλημα εμείς το συνεχίσαμε και αυτό που θέλουμε είναι να αποτυπωθεί στο γήπεδο αυτή η προσπάθεια. Σήμερα είναι η αρχή. Είναι ακόμη νωρίς. Ήμασταν σοβαροί και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό μας και ήρθε φυσιολογικά η νίκη και με καλή εμφάνιση.

Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός) : Παρουσιάσαμε ένα αρκετά καλό πρόσωπο τηρουμένων των αναλογιών αφού είναι η αρχή της σεζόν για όλες τις ομάδες.Είχαμε ρυθμό καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καταφέραμε να πιέσουμε τον Φοίνικα Σύρου από τον πρώτο πόντο μέχρι τον τελευταίο και αυτό είχε αποτέλεσμα την εύκολη επικράτηση. Αν και είναι νωρίς να ξεκινάμε τους τελικούς από τώρα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή με την Κηφισιά και ήμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Γιούρισιτς 6 (4/4 επ, 2 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 14 (10/12 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 56% υπ – 44% άριστες), Προύσαλης 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Κοκκινάκης 6 (5/7 επ, 1 μπλοκ, 86% υπ – 57% άριστες), Κλαρκ 12 (9/15 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τακουρίδης 10 (8/10 επ, 2 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 60% υπ – 60% άριστες), Χριστοφιδέλης 1 (1/4 επ, 58% υπ – 42% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου (1/3 επ), Πελεκούδας 3 (2/3 επ, 1 μπλοκ), Τζελάτι 1 (1/1 επ)

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 2 (2/7 επ), Μουρούτης 1 (1/2 επ), Πλάνιτς 7 (7/21 επ, 33% υπ – 17% άριστες), Ντάμποβιτς, Ντόκιτς 12 (10/24 επ, 2 άσσοι), Λάππας 7 (7/15 επ, 41% υπ – 36% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 35% υπ – 35% άριστες), Ρούσσης, Χρ. Παπαδόπουλος 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ), Π. Παπαδόπουλος (33% υπ – 0% άριστες)

UNCATEGORIZED
19/12/2023

Μ.Δ.Ο. της Ε.Σ.Α.Π.: Στον Παναθηναϊκό η νίκη με 3-0 και «καμπάνες» στον Ολυμπιακό για το επεισοδιακό ματς στο Ρέντη

Με μηδενισμό του Ολυμπιακού και την κατακύρωση της νίκης με 3-0 στον Παναθηναϊκό τιμώρησε με απόφασή του το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ τους...