Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιδρομή Αρειανών στη Βούλα

Επιδρομή Αρειανών στη Βούλα

Ανάλυσε το

Σπουδαία νίκη που του έδωσε την ευκαιρία να κανει βαθμολογικό άλμα και να σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας πέτυχε ο Άρης ο οποίος για την 16η αγωνιστική, επικράτησε της Θέτιδας με 3-1.

Απο την αλλη η νεοφώτιστη Θέτιδα δεν κατάφερε να πάρει την τρίτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, στην έδρα της και παρέμεινε στην προτελευταία θέση με επτά πόντους και λιγοστές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες των τελευταίων πόντων των σετ με τις δύο ομάδες να παλεύουν με πάθος και πείσμα για τη νίκη.

Ισορροπημένα ξεκίνησε το πρώτο σετ στην Βούλα με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το 15-15. Εκεί οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με 15-18, η Θέτιδα μείωσε σε 17-18 αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενες κατόρθωσαν να ξεφύγουν με 20-23, 21-24 και με 22-25 κατόρθωσαν να κατακτήσουν το σετ και να πάρουν το προβάδισμα με 0-1 σετ.

 Μονομαχία είχαμε και στο δεύτερο σετ μέχρι και τα μέσα του δεύτερου σετ όπου οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ ως το 13-14. Στη συνέχεια οι «κίτρινες» με πίεση στο σέρβις και αποτελεσματική επίθεση ξέφυγαν με +7 (14-21).

Οι παίκτριες του   Σουλη Τουρσούγκα με σερί 7-2 πλησίασαν στον πόντο με 22-23 αλλά οι παίκτριες του Σολκίδη κατάφεραν με συγκέντρωση και καθαρό μυαλό να πάρουν τους δύο κρίσιμους πόντους με 22-25 και να προηγηθούν με 0-2.

Φουριόζα μπήκε η ομάδα της Θέτιδας στο τρίτο σετ και με την βοήθεια των φιλάθλων της, πήγε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με σημαντικό προβάδισμα στο σκορ  16-10.

Ο Άρης με αντεπίθεση διαρκείας πλησίασε στο 19-17, η ομαδα της Βούλας αύξησε το σκορ στο 22-19 ο Άρης μείωσε σε 23-22 αλλά οι γηπεδούχες με την Εσντελ, κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-23 και να μειώσουν σε 1-2.

Σκληρή κόντρα είχαμε και στο τέταρτο σετ όπου ο Άρης  με όπλο το σέρβις πήρε κεφάλι στο σκορ με 10-13, η Θέτιδα με σπουδαίο σερί 6-1 πέρασε μπροστά με 16-14 και 18-16. Το σετ πήρε μορφή θρίλερ με τις δύο  ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το 22-22, εκεί στις λεπτομέρειες οι φιλοξενούμενες κατόρθωσαν να πάρουν το σετ με 23-25 και να αποδράσουν με 1-3.

Τάδε έφη…

Σούλης Τουρσούγκας: (Θέτιδα) «Άλλο ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάλλιστα αλλά με τα πάρα πολλά λάθη που κάνουμε δεν μπορούσαμε να το γυρίσουμε και κατά συνέπεια να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Δημήτρης Σολκίδης:(Άρης) «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη που μας κρατά ζωντανούς για τις όποιες ελπίδες έχουμε. Έγινε ένα καλό παιχνίδι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και κυρίως στην Πεσόα και την Κις που έκαναν μια υπέρβαση λόγω προβλήματος υγείας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε πιο δυνατά για να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 22-25, 22-25, 25-23, 23-25

Θέτις (Τουρσούγκας): Κιουτσούκη, Φρέντς, Τοντάϊ, Βαρουδάκη, Γιόβιτς, Εσντέλ, Ξηνταρά (λ), Τουρνάκη, Μελετιάδη, Χριστινίδου, Λεωνίδο, Αργυροπούλου

Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Αλεξάκου, Κωνσταντινίδου, Καετάνο, Κις, Καραφουλίδου, Κελεσίδου (λ), Χίτζιου (λ), Πήττα