Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιδρομή Αρειανών στο Ρέθυμνο

Επιδρομή Αρειανών στο Ρέθυμνο

Ανάλυσε το

Νίκη τετράδας για τον Άρη ο οποίος για το πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, επικράτησε 3-1 του ΟΠΕΡ στο Ρέθυμνο. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στο πρώτο σετ όπου ο Άρης προηγήθηκε με 12-20 αλλά με μια εκπληκτική αντεπίθεση διαρκείας που είχε μπροστάρισες τις Σαλούστρου, Λαγουδάκη, Κλέισαρη, έφερε το ματς στο 24-24.

Στην εξέλιξη του αγώνα, οι γηπεδούχες έχασαν την ευκαιρία στην κόντρα επίθεση να περάσουν μπροστά και με δυο έξυπνα πλασέ οι παίκτριες του Σολκίδη κατάφεραν να κάνουν το 24-26 και να πάρουν προβαδισμα με 0-1.

Με ψυχολογία και ρυθμό στο σέρβις οι «κίτρινες» αποδιοργάνωσαν την υποδοχή του ΟΠΕΡ και επικράτησαν στο δεύτερο σετ εύκολα με 17-25 και 0-2 σετ.

Μάχη είχαμε στο τρίτο σετ, όπου ο ΟΠΕΡ έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να παραμείνει «ζωντανός» στο παιχνίδι και τα κατάφερε. Με δύσκολο σέρβις που δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή του Άρη, καλό μπλοκ και αποτελεσματική επίθεση, μπόρεσε να πάρει μεγάλο προβάδισμα στο σκορ και να το κατακτήσει με 25-17 μειώνοντας σε 1-2.

Ο Άρης επανήλθε στο τέταρτο σετ και μετά το αρχικό 6-6, ξέφυγε με 11-14 και στη συνέχεια με Καετάνο, Καλανταρίδου, Γκάνο έκανε σερί 3-11 και «καθάρισε» το σετ με 14-25 και 1-3 συνολικό σκορ.

Από τον Άρη ξεχώρισε το Βραζιλιάνικο δίδυμο Καετάνο-Πεσόα, η Καναδέζα διαγώνια Γκάνο και η ακραία Καλανταρίδου. Από τον ΟΠΕΡ πάλεψαν με μεγάλο πάθος και πείσμα οι Σαλούστρου και Λαγουδάκη.

Τάδε έφη…

Θανάσης Ντζαφέρης: (οπερ) «Συγχαρητήρια στον Άρη. Αργήσαμε να μπούμε στπο πρώτο σετ και χάθηκε από λάθη μας. Ήταν κομβικό για εμάς. Στο δεύτερο αιφνιδιαστήκαμε ενώ μείωσαμε και βρήκαμε ρυθμό στο τρίτο, δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε στη συνέχεια και να πάρουμε κάτι παραπάνω.Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι».

Δημήτρης Σολκίδης (Αρης): «Παραμένουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Κοιτάμε να παίρνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ό,τι καλύτερο. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είχαμε μαχητικότητα και κατακτήσαμε τη νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 24-26,17-25,25-17,14-25

ΟΠ Ρεθύμνου (Ντζαφέρης): Παρασχάκη, Λαγουδάκη,Κλεισάρη, Σαλούστρου, Τσελάνη, Κογεράκη, Παπουτσή λ., Κατερίνη, Ξαγοραράκη

Άρης (Σολκίδης): Καετάνο, Καλανταρίδου, Γκάνο, Πεσόα, Τυφλιώρη, Τσομπανίδου, Ιακωβίδου λ., Γουγούση, Πλούμη, Κούση

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...