ΔΙΕΘΝΗ

Επική Kάτα… κτηση του τέταρτου (fotos)!

Επική Kάτα… κτηση του τέταρτου (fotos)!

Δια χειρός “Κάταλιν Κις” ο Prestige Απόλλων  πανηγύρισε στο Λευκόθεο πριν λίγα λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας το 3ο συνεχόμενο Σούπερ Καπ στην ιστορία του.

super cup_prestige apollon

Στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς η νταμπλούχος ομάδα της Λεμεσού, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 σετ κατάφερε να φτάσει στην μεγάλη ανατροπή 3-2 (22-25, 19-25, 25-14, 25-15, 15-8) σετ και με άσο της Κις να “σφραγίσει” με 15-8 την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου βαρύτιμου τροπαίου του Απόλλωνα.

katalin_kiss_lucas_junior

Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στους 500 φίλους του αθλήματος που επιβραβεύτηκαν παρακολουθώντας μία αμφίρροπη αναμέτρηση που κρίθηκε στη ρουλέτα του πέμπτου σετ. Η πρώτη γεύση από το γυναικείο βόλεϊ για τη νέα σεζόν ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, αφού ο πρώτος τίτλος κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο. Ο Απόλλων προηγήθηκε με 15 – 13 και 21 – 20, αλλά η ΑΕΚ αντίδρασε αποτελεσματικά και με ένα σερί 4 – 0, με το καλό σερβίς της Τραικόφσκα και την αποτελεσματικότητα της Άντρεας Χαραλάμπους έβαλε κεφάλι στο σκορ ( 24 – 21) και πήρε το πρώτο σετ (25-22) με μπλοκ της Δέσποινας Κωνσταντίνου.

Prestige Apollon_Super Cup_aek larnakas

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και με πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε με 10 – 4. Ο Απόλλων προσπάθησε να ανακάμψει, μείωσε σε 10 – 7, αλλά ήταν η ομάδα της Λάρνακας που με ισχυρό μπλοκ είχε συνεχώς το πάνω χέρι κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 25-19.

Ο Απόλλων παρά το γεγονός ότι είχε ένα… βουνό να ανέβει ξεκίνησε δυνατά το τρίτο σετ προηγήθηκε νωρίς ( 3 – 0) κι έβαλε γερές βάσεις ( 13 – 7), χάρις σ τις πολύ καλές επιλογές στην επίθεσή της. Εξαιρετική ήταν η Κατερίνα Ζακχαίου, η οποία κέρδισε αρκετούς πόντους από στην επίθεση και στο μπλοκ με αποτέλεσμα ο Απόλλων να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του σετ με 25 – 14 μειώνοντας σε 2 – 1.

Prestige Apollon_aek larnakas7

Το τέταρτο σετ άρχισε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο, αλλά ο Απόλλων πιο συγκεντρωμένος κατόρθωσε να προηγηθεί με 7 -3 και 14 -6 και με το αίσθημα της υπεροχής ανέβασε εκτόξευσε τη διαφορά (23 -13) και έφτασε στην ισοφάριση 2-2 σετ με 25 – 15.

Η νταμπλούχος ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη συνέχισε τον ίδιο ρυθμό και στο τάι μπρέικ. Επιβλήθηκε σε όλους τους τομείς κι επικράτησε με σχετική άνεση και στο 5ο σετ (15-8) κατακτώντας έτσι τη νίκη στο 5ο σετ.

pinakas_leykotheo_super cup_cyprus

Εκτός από την πρώην άσο του Ολυμπιακού από την Ουγγαρία, Κις στην πρώτη φετινή “κούπα” σημαντική συνεισφορά είχαν και οι άλλες δυο ξένες της ομάδας, οι Ουκρανές  Λαβρούκ και Γκούντιμα.

Katalin_kis

Στα highlights της διοργάνωσης η σκηνή όπου η Κις κατά την απονομή των μεταλλίων κρατούσε στα χέρια της το δικό της, πολυτιμότερο “δώρο” της ζωής της, τον γιό της Παναγιώτη-Λουκά Junior, υπό το βλέμμα του χαζομπαμπά Κώστα Ζάρα!

O προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Γιαπάνης, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η ομάδα του αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο ξεκίνημα, αλλά «μετά το τρίτο σετ βελτιώσαμε την τακτική μας και επιβληθήκαμε».

prestige apollon_koupa

Ο προπονητής της ΑΕΚ Παύλος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν τον τρίτο σετ: «Στα δύο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά. Δεν μπορέσαμε, όμως να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, επηρεάστηκε η ψυχολογια μας και χάσαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές. Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Prestige Απόλλων (Γιάννης Γιαπάνης): Λαβρούκ, Χουντίμα, Μανίταρου, Σπύρου, Κις, Ζακχαίου, Χριστοφόρου (λίμπερο), Χατζηκωνσταντά, Λεωνίδου, Ιορδάνους, Εβελιν Στεφάνου (λίμπερο).

Τεχνοοικία AEK (Παύλος Κωνσταντίνου): Δ. Κωνσταντίνου, Στυλιανού, Χαραλάμπους, Βοϊτζίνοβιτς, Τραϊκόφσκα, Τόμιτς, Μοσφιλιώτη (Λίμπερο), Π. Δημητρίου, Ιωάννου, Νάαμι.