Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επικίνδυνες αποστολές στην Περιφέρεια

Επικίνδυνες αποστολές στην Περιφέρεια

Με όνειρα και πολλές φιλοδοξίες αναμένουν το φετινό πρωτάθλημα Παναχαϊκή, Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας και Λαμία με τους Λυκούδη, Ίσακσον και Θανάση Κατσίγιαννη να θέτουν διαφορετικούς στόχους για τις ομάδες τους…

Το φετινό πρωτάθλημα έχει αρκετές επικίνδυνες εξόδους για τους μεγάλος του Ελληνικού βόλεϊ καθώς οι ομάδες της Περιφέρειας δηλώνουν έτοιμες και αποφασισμένες για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό που μπορούν.

Οι αποστολές των «μεγάλων» σε Λαμία, Πάτρα και Ορεστιάδα θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Θανάσης Κατσίγιαννης, Γιώργος Λυκούδης και Γιόχαν Ίσακσον μίλησαν στο Volleyplanet αναλύοντας τους στόχους τους των ομάδων τους και γενικότερα την φετινή Α1.

Κατσίγιαννης : «Θα συνεχίσουμε και φέτος στην Α1»

Με οδηγό την περσινή χρονιά η Λαμία φιλοδοξεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία. Ο τεχνικός της Θανάσης Κατσίγιαννης ανανέωσε με τους «κυανόλευκους» και καλείται να τους κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία για 11η χρονιά…

«Φέτος είναι η 11η χρονιά για τη Λαμία στην Α1. Πέρσι ήταν η 10η και ευτυχώς τα καταφέραμε και χαιρόμαστε ιδιαίτερα  που σαν Λαμία βρισκόμαστε στην μεγάλη κατηγορία. Πιστεύω αυτό που πρέπει να έχει η Λαμία είναι μια γκάμα παικτών οι οποίοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν και πάλι σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως κάτι υπάρχει, κάτι γίνεται και θα συνεχίσουμε και αυτή τη χρονιά στη Volleyleague» υπογράμμισε ο Θανάσης Κατσίγιαννης.

Ο κόσμος της Λαμίας αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας με τον τεχνικό των Ρουμελιωτών να τον καλεί και φέτος στο γήπεδο σχολιάζοντας «Πέρσι και ειδικά στο Α γύρο δεν είχαμε τον κόσμο που θέλαμε, αλλά τον Β γύρο παρατηρήσαμε πως ο κόσμος άρχισε να αγαπά και να πλησιάζει την ομάδα. Για μια ακόμη φορά θέλω να τους καλέσω στο γήπεδο να υποστηρίξουν την ομάδα γιατί αγαπάνε το βόλεϊ και πιστεύω φέτος θα μας στηρίξει στη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε».

Τέλος ο Θανάσης Κατσίγιαννης ερωτηθείς για το πρωτάθλημα και τα φαβορί του δηλώνοντας «Πιστεύω πως θα είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπάρχουν ομάδες οι οποίες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Φοίνικας Σύρου, Παναθηναϊκός, Κηφισιά. Πιστεύω πως οι ομάδες που θα είναι στην 4άδα θα παλέψουν  πολύ σκληρά για το πρωτάθλημα».

Οι Φρουροί της Αχαϊας

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή επέστρεψε και δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει για την παραμονή της με όπλο της την έδρα της…

Ο τεχνικός των «ροσονέρι» Γιώργος Λυκούδης σχολιάζοντας την κλήρωση και τους στόχους της ομάδας δήλωσε «Για μια καινούργια ομάδα στα σαλόνια της Α1 όπως ήμαστε εμείς η κλήρωση έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία το κατά πόσο είσαι έτοιμος για αυτόν τον βαθμό δυσκολίας.  Θα προσπαθήσουμε να ήμαστε 100% έτοιμοι. Τα παιδιά όπως έχω πει δουλεύουν σκληρά. Ευελπιστούμε αυτό που φαινομενικά ίσως φαίνετε δύσκολο, μπορεί να φανεί μετά λίγο πιο εύκολο» και συμπλήρωσε «Όταν μια ομάδα έρχεται από την Α2 το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει μέσα στο μυαλό της είναι να σιγουρέψει την κατηγορία. Να μέινει στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα σε πρώτη φάση στόχος μας είναι να παίξουμε καλό βόλεϊ, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας, να είναι κοντά μας, να έχουμε την δύναμη που χρειαζόμαστε ως ομάδα και να δείξουμε το πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο  που θέλουμε μέσα στον γήπεδο και να πάρουμε τα αποτελέσματα».

Η έδρα στο φετινό πρωτάθλημα θα είναι το μεγάλο όπλο για αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Παναχαϊκή. Ο Γιώργος Λυκούδης δεν το έκρυψε λέγοντας «Ήμαστε μια ομάδα που έχουμε παραδοσιακούς  φιλάθλους, που αγαπάνε την ομάδα και είναι κοντά μας. Ευελπιστούμε πως θα έχουμε την ίδια δυναμική απ αυτούς και τη χρονιά αυτή».

Με Σουηδούς για το καλύτερο στην Ορεστιάδα

Στην Ορεστιάδα τη φετινή χρονιά έγιναν αρκετές αλλαγές τόσο στην τεχνική ηγεσία, όσο και στους παίκτες αφού υπήρξαν αρκετές μεταγραφές. Ο Γιόχαν Ίσακσον άφησε την Σουηδία για τα χρώματα και την φανέλα του Αθλητικού Ομίλου και στην κλήρωση του πρωταθλήματος τόνισε πως στόχος των «πράσινων» είναι το κάτι καλύτερο από την περσινή χρονιά.

Ο Σουηδός προπονητής του ΑΟΟ αναφερόμενος στην κλήρωση και την Α1 τόνισε «Είμαι ικανοποιημένος από την κλήρωση καθώς ξεκινάμε το πρωτάθλημα με αγώνα στην έδρα μας κόντρα στον Ηρακλή. Είμαι χαρούμενος που ακόμη υπάρχει χρόνος και θα έχω την ευκαιρία να  προετοιμάσω όσο καλύτερα την ομάδα μου. Είμαι τρομερά ικανοποιημένος που έχουμε στην διάθεσή μας ένα γήπεδο σαν το «Νικόλαος Σαμαράς», αλλά και γιατί έχω βρει τους παίκτες μου σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Όλη η πόλη ζει και αναπνέει για το βόλεϊ και αυτό είναι θετικό για εμένα».

Όσο για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας του υπογράμμισε «Την περσινή χρονιά η ομάδα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 8η θέση. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως τη νέα χρονιά θέλω κάτι καλύτερο».