Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΑΟ: «Κάποιοι στο συνεταιρισμό είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους»

erasitexnis_pao_logo_sima
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Παναθηναϊκός στον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο και το Διοικητικό συμβούλιο, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τον ορισμό του ματς με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη (28/1) με ξεκάθαρες αιχμές για μη ισοτιμία ανάμεσα στα μέλη του συνεταιρισμού.Παράλληλα, στην επιστολή αναφέρεται χωρίς όμως να γίνεται κατανοητό το εξής: “Η ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. είχε σαν αποτέλεσμα την μέγιστη αγωνιστική πίεση προς τον Σύλλογό μας, την οποία όμως είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε”. Και μιας και από την ΕΣΑΠ τέτοιες ψηφοφορίες δεν δημοσιοπιούνται, να αποσαφηνίσουμε την αναφορά αυτή.Στο τελευταίο ΔΣ της Λίγκας ο Παναθηναϊκός και όχι μόνο ήταν υπέρμαχος της άποψης ότι λόγω της μεγάλης αγωνιστικής αποχής θα ήταν καλύτερο για τις ομάδες η πρώτη φάση να μην είναι τόσο “σφιχτή” ως προς το αγωνιστικό πρόγραμμα (εμβόλιμες) και αυτό να συνέβαινε στη δεύτερη φάση όταν και θα είχαν επανέλθει. Η διαφωνία μπήκε σε ψηφοφορία (5-3) και ο Παναθηναϊκός μειοψήφισε.

Από εκεί και πέρα, μένει να δούμε αν τελικά θα γίνει η αλλαγή που ζητά ο ΠΑΟ και αυτό γιατί πρώτα από όλα το παιχνίδι είναι τηλεοπτικό ντέρμπι και η ΕΡΤ, σύμφωνα και με την προκήρυξη, έχει τον πρώτο λόγο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Λάβαμε σήμερα τον ορισμό του αγώνα μας με τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της volley league, και με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι έχει οριστεί την Πέμπτη 28/01/2021, ενώ αγώνες άλλων ομάδων έχουν μεταφερθεί ακόμα και την Τρίτη 26/01/2021, ή την Παρασκευή 22/01/2021, δίνοντας έτσι περισσότερες προπονητικές ημέρες στους αντιπάλους μας.

Στα πλαίσια της ισοτιμίας των συμμετοχόντων ομάδων, σας δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας με τον ΠΑΟΚ ΔΕ ΔΥΝΑΤΑΙ να διεξαχθεί την Πέμπτη 28/01/2021 και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την ΕΡΤ ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί όπως αρχικά είχε οριστεί, δηλαδή τη Τετάρτη 27/01/2021.

Η ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. είχε σαν αποτέλεσμα την μέγιστη αγωνιστική πίεση προς τον Σύλλογό μας, την οποία όμως είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε.

Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε τον αποσπασματικό ορισμό των αγωνιστικών ημερών, καθώς διαπιστώνουμε ότι όποιος ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ προλάβει, εκμεταλλεύεται ή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να ορίζει τους αγώνες, ακόμα και με ανάπαυλα έξι ημερών ανάμεσα στις αναμετρήσεις του.

Έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας με αυτό το σύστημα διεξαγωγής Πρωταθλήματος επανειλημμένα και ιδού και οι αποδείξεις που μας δικαιώνουν πριν ακόμα την λήξη του Α’ γύρου.

Λυπούμαστε που φτάνουμε στο σημείο, να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας, και παρά το γεγονός ότι στον συνεταιρισμό μας όλοι έχουμε ίση ευθύνη, ίση βαρύτητα και ίσο λόγο, όμως κάποιοι φαίνεται να είναι λίγο πιο ίσοι από τους άλλους.

Αναμένουμε τον εκ νέου ορισμό του αγώνα μας με τον ΠΑΟΚ για την Τετάρτη 28/01/2021, με τον Φοίνικα Σύρου για την Κυριακή 31/01/2021, με τον ΟΣΦΠ για την Πέμπτη 04/02/2021, με τον ΟΦΗ για την Κυριακή 07/02/2021, και φυσικά αναμένουμε να συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός αγώνων, (2 την εβδομάδα), γενικά, και όχι επιλεκτικά.

Τέλος, ζητούμε την άμεση σύγκληση Δ.Σ. για την αποφυγή παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον, αλλά και για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του συνεταιρισμού μας».