Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επιστροφή με… ντέρμπι

Επιστροφή με… ντέρμπι

H αγωνιστική της Α1 των ανδρών συνεχίζεται με την πραγματοποίηση της…. 1ης αγωνιστικής όπου δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ Φοίνικα Σύρου-Ολυμπιακού, ενώ την Κυριακή ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο Paok Sports Arena τον Παμβοχαϊκό. Και τα δύο παιχνίδι θα έχουν τηλεοπτική μετάδοση από τη Nova.

Συναρπαστικά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής που θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο…

Στην Σύρο ο Φοίνικας υποδέχεται τον Ολυμπιακό που θέλει να κρατήσει το αήττητο σερί του… Ένα παιχνίδι που πάντα είναι αμφίρροπο στο αποτέλεσμα του και που προσφέρει πλούσιο θέαμα.

Στην Ορεστιάδα ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας υποδέχεται τον Ηρακλή σε έναν πρόωρο τελικό για τις δύο ομάδες που δεν έχουν ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει τις αντοχές του στη Λαμία με στόχο τη νίκη, ενώ στο Ζηρίνειο η Κηφισιά φιλοξενεί την Παναχαϊκή.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντέρμπι και μάλιστα από τα μεγάλα της αγωνιστικής στην Σύρο. Εκεί όπου οι Πειρατές φιλοξενούν τους Πειραιώτες με στόχο τη νίκη προκειμένου να πάρουν και τη ρεβάνς για την ήττα τους στην Πάτρα και το League Cup.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό και να φθάσουν σε υψηλά επίπεδα για να πάρουν τη νίκη.

Ο Νίκολιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του είναι έτοιμος να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Ηλίας Λάππας με δηλώσεις του στην εκπομπή «Στον Φιλέ» αναφερόμενος στο μεγάλο παιχνίδι έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό τονίζοντας «Μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να είναι το φαβορί. Αν νικήσουμε θα δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο, αν χάσουμε δεν τρέχει και τίποτε. Είμαστε νέα ομάδα, θέλουμε αρκετά παιχνίδια, μιας και εδώ στο νησί είναι δύσκολο να δώσουμε φιλικά. Η ομάδα έχει παραπάνω να δείξει και θα το δείξει σύντομα. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ξένους και πάει για πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πω ότι πάμε να τον νικήσουμε. Αν πάρουμε βαθμό θα είναι επιτυχία, αν πάρουμε βαθμούς θα είναι τεράστια επιτυχία. Πρώτος στόχος θα είναι να σταματήσουμε τον διαγώνιο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει βάθος πάγκου, με τους ακραίους Τσουκ και Κοκκινάκη, έχει κεντρικούς και καλό πασαδόρο».

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός έχοντας κάνει το 2×2 κόντρα σε Ορεστιάδα και Ηρακλή θέλει να περάσει νικηφόρα από το νησί της Σύρου και να παραμείνει αήττητος.

Ο Ρομπέρτο Πιάτσα για ένα ακόμη παιχνίδι δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ντίμα Φιλίπποφ που έμεινε εκτός αποστολής  δοκιμάζει την ομάδα του στα… δύσκολα και σε μια γερή έδρα.

Ο Ιταλός τεχνικός των Πειραιωτών μιλώντας για το παιχνίδι με τη Σύρου τόνισε «Ο στόχος κάθε φορά για την ομάδα μου και για εμένα προσωπικά είναι ο ίδιος . Να αποδεικνύουμε πράγματα. Σε αυτή τη φάση δεν είναι σημαντικό μόνο το αποτέλεσμα αλλά και να αποδεικνύουμε πράγματα σε κάθε ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι κερδίσαμε 3-0 χωρίς να χρησιμοποιηθούν όλοι οι παίκτες. Νομίζω ότι το Σάββατο θα κάνω ορισμένες αλλαγές.

Η Σύρος παίζει καλά ιδιαίτερα στην έδρα της, έχω δει τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της και πιστεύω ότι έχουν καλή ομάδα και σοβαρή. Όμως η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση. Είμαι χαρούμενος γιατί σε 3 ματς χρησιμοποίησα σχεδόν όλους τους παίκτες, εκτός από τον Σουλτανόπουλο επειδή ήταν τραυματίας. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και θα είναι και για το επόμενο ματς».

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο Χαλκιοπούλειο ο Γυμναστικός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι όπου σημείο αναφοράς του είναι η επιστροφή στη Λαμία ως αντίπαλοι αυτή τη φορά των Ανδρεόπουλου -Ούγκο.

Οι γηπεδούχοι ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς όπως και οι «πράσινοι» οι οποίοι παρά τις καλές εμφανίσεις κόντρα σε ΠΑΟΚ και Κηφισιά δεν έχουν πάρει βαθμολογικό όφελος.

Ο Θανάσης Κατσιγιάννης γνωρίζει πως τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα τη φετινή χρονιά, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο με όσα «όπλα» διαθέτει. Μοναδικός απών θα είναι ο Γιάννης Μαδούρας, το κενό του οποίου θα καλύψει ο Καραγάτσος, ενώ στα θετικά περνά και η επιστροφή του Βραζιλιάνου Αραούγιο.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης που ήταν πέρσι στον πάγκο του Παναθηναϊκού και φέτος βασικός πασαδόρος στη Λαμία επεσήμανε «Περιμένω να γίνει καλό και δυνατό ματς. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε την υποδοχή του Παναθηναϊκού και να κρατήσουμε την τακτική μας σε όλο τον αγώνα. Τον είδα τον Παναθηναϊκό στον αγώνα του με τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει το περσινό καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με άλλους παράγοντες όπως η σειρά των αγώνων στο πρόγραμμα παρά με τη δυναμική της ομάδας. Είμαστε καλά με εξαίρεση το πρόβλημα με την απουσία του Μαδούρα που θα προσπαθήσουμε να λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος της Λαμίας πάντα μας βοηθάει και ειδικά τώρα που βοηθάει και το όνομα του αντιπάλου περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο».

Από την άλλη ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος απέναντι στην ομάδα που καθιέρωσε στην μεγάλη κατηγορία ευελπιστεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σπάζοντας το… ρόδι για την φετινή χρονιά.

Ο Χρίστος Μπέλος δήλωσε «Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι ως μια ευκαιρία να κάνουμε μια επανεκκίνηση,  μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών και ευελπιστούμε να σημειώσουμε την πρώτη μας νίκη και μάλιστα την… 1η αγωνιστική όπως είναι τυπικά. Είναι μία αναμέτρηση από την οποία το μοναδικό αποτέλεσμα που αποζητούμε είναι η νίκη και θέλουμε να αποτελέσει την αρχή μιας νέας προσπάθειας, στο πλαίσιο ενός δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά θέλει να συνεχίσει στα θετικά αποτελέσματα της και απέναντι στην Παναχαϊκή να πάρει τη 2η νίκη που θα της δώσει ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Βέβαια το ίδιο ακριβώς αναζητά στα βόρεια προάστια και η ομάδα της Πάτρας προερχόμενη και αυτή από την μεγάλη νίκη της επί του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας στον Έβρο.

Ο Κώστας Αρσενιάδης παρά το γεγονός πως τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται με τον Παπαγγελόπουλο να είναι αμφίβολος, ευελπιστεί να παρουσιαστούν καλύτεροι και να φθάσουν στη νίκη κόντρα στους «νεοφώτιστους».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της προηγούμενης εβδομάδας Ζόραν Γιοβάνοβτς δήλωσε : «Έχουμε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα. Προερχόμαστε από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Η ψυχολογία είναι καλή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με επιτυχιες. Έχουμε πάντα διάφορα προβλήματα που μας κοστίζουν. Στην προπόνηση λόγω τραυματισμών δεν έχουμε υπάρξει μαζί όλοι οι παίκτες. Είμαστε μόνιμα 6-7 παίκτες. Εύχομαι περαστικά στον Παπαγγελόπουλο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Η Παναχαϊκή νίκησε στην Ορεστιάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Οι Αχαιοί με πολύ καλή ψυχολογία θα επιδιώξουν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν από τον αγώνα και να βρεθούν όσο πιο ψηλά μπορούν στην αρχή του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Λυκούδης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα οπότε με όλους τους παίκτες του και με τον Νίκο Ρουμελιώτη μπροστάρη θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής των “ροσονέρι” αναφερόμενος στον αγώνα τόνισε «Η μονομαχία με την Κηφισιά είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, απέναντι σε μια ομάδα που πλασάρεται στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε, θα πάμε στο παιχνίδι να στόχο να βγάλουμε ενεργεία και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ –ΗΡΑΚΛΗΣ

Να πάρει την πρώτη της νίκη και να αρχίζει να μαζεύει βαθμούς θέλει η Ορεστιάδα στην έδρας της. Οι «πράσινοι» του Γιόχαν Ίσακσον μετά την ήττα τους από την Παναχαϊκή βλέπουν τη νίκη επί του Ηρακλή ως μονόδρομο προκειμένου να μην μπούνε σε μπελάδες.

Ωστόσο εκτός του «Γηραιού» ο Σουηδός τεχνικός «πονοκεφαλιάζει» για την κατάσταση του Μάρκο Βουκασίνοβιτς. Ο Μαυροβούνιος ακραίος έχοντας τραυματιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί, παρ΄ολο που θα είναι κανονικά στην 12.

Έτσι ο Ίσακσον αναμένεται να χρησιμοποιήσει δίδυμο ακραίων τους Ριζόπουλο – Οικονόμου, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο Θοδωρής Χουσίδης.

Ο λίμπερο των “πράσινων” Δημήτρης Κωνσταντινίδης σχολιάζοντας τον αγώνα είπε «Όπως φαίνεται θα γίνει ένα ντέρμπι. Είμαστε στεναχωρημένοι για τον τρόπο που χάσαμε από την Παναχαϊκή αλλά κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να παίξουμε καλά για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο που μας βοηθάει Δεν θα είναι εύκολος αγώνας. Ο Ηρακλής παίζει καλά, έχει ενθουσιασμό, νεανική ομάδα και πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους στόχους».

Στο στρατόπεδο του Ηρακλή θέλουν να γευθούν την πρώτη τους νίκη και να εκμεταλλευθούν την οποιαδήποτε απουσία των γηπεδούχων. Ο Χρήστος Πάτρας ποντάρει πολλά στους νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες του και με όπλο του τον Παλέτζα να διεκδικήσει ότι μπορεί…

Ο Κάσσανδρος Στίγγας έδειξε αισιόδοξος για την αναμέτρηση λέγοντας «Για μας αυτός ο αγώνας είναι σαν τελικός. Είναι καλή ευκαιρία να πάρουμε βαθμούς. Παίζουμε με μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας και πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους στόχους. Η Ορεστιάδα είναι κι αυτή νέα ομάδα. Από υγεία είμαστε καλά, οι προπονήσεις πήγαν καλά κι ελπίζω να μας βγει όλο αυτό και στο παιχνίδι».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ)

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

18.00: Γ.Σ. Λαμίας – Παναθηναϊκός

18.00: Α.Ο.Κηφισιάς – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013

18.00: Α.Ο. Ορεστιάδας – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

19.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Novasports-3)

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...