Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιστροφή ΠΑΟ με χριστουγεννιάτικο «τρίποντο»

Επιστροφή ΠΑΟ με χριστουγεννιάτικο «τρίποντο»

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω την ήττα από τον Πανναξιακό και φρόντισε να ανοίξει λογαριασμό στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος νικηφόρα, επικρατώντας εκτός έδρας με 3-1 σετ της Θέτιδας.

Στο κλειστό της Βούλας, ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στο πρώτο σετ πάνω στη Θέτιδα πήρε μεγάλες διαφορές, έφτασε +14 (6-20) για το 0-1 (12-25).

Όμως, η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο σετ, με τη Θέτιδα να ανεβάζει στροφές και να ακολουθεί την τακτική πιέζοντας τον Παναθηναϊκό στην υποδοχή με αποτέλεσμα την ισοφάριση σε 1-1 με 25-22.

Η αντεπίθεση της Θέτιδας δεν είχε διάρκεια, καθώς στο τρίτο και πάλι οι φιλοξενούμενες πήραν προβάδισμα (3-8, 9-16) για το 1-2 σετ με 18-25. Στο ίδιο τέμπο και το τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στην επικράτηση με 13-25, κατακτώντας ακόμα τρεις βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Τάδε έφη…

Αγγελική Γεωργοπούλου: «Αν εξαιρέσω το πρώτο σετ, στο οποίο δεν δούλεψε τίποτα από αυτά που είχαμε πει από πριν στην τακτική μας. Στο επόμενο σετ αρχίσαμε να κάνουμε πράξη αυτό που είχαμε σχεδιάσει πιέζοντας με σέρβις τον Παναθηναϊκό καταφέραμε και ισοφαρίσαμε. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να μας πιέζει στην υποδοχή και από εκεί χάσαμε αρκετό έδαφος. Εύκολα απογοητευόμαστε και δεν έχουμε αυτή τη σταθερότητα που πρέπει να έχουμε. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι γιατί αυτό συμβαινει σε αρκετά ματς. Πάνω στον ενθουσιαμό, διεκδικούμε ένα σετ, ένα δεύτερο και μετά αποσυντονιζόμαστε και κάνουμε πολύ εύκολα λάθη».

Δημήτρης Καζάζης: «Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι περίεργο, ερχόμασταν από μια κακή εμφάνιση και μια ήττα μέσα στη Νάξο και έπρεπε να διαχειριστούμε την ψυχολογία μας και να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθησή μας. Κάναμε το καθηκον μας πήραμε ένα τρίποντο. Τώρα υπάρχει διακοπή και είναι σημαντικό να αναδιοργανωθούμε και να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 12-25,25-22,18-25,13-25

Θέτις (Γεωργοπούλου): Κιουτσούκη, Βαρουδάκη, Χρηστινίδου, Τοντάϊ , Εσντέλ, Γιόβιτς, Ξηνταρά (λ), Μελετιάδη, Αργυροπούλου, Λεωνίδου
Παναθηναϊκός (Δ. Καζάζης): Ρίτσι, Χρυσομάλλη, Κωνσταντινίδου, Πολ, Μερτέκη, Καββαδία, Ρόγκα (λ),Καρπουζά, Λαγουδάκη