Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επιστροφή Σπανού στην Ορεστιάδα και πρώτα φιλικά για τον Άθλο

Επιστροφή Σπανού στην Ορεστιάδα και πρώτα φιλικά για τον Άθλο

Με τον 28χρονο Ορεστιαδίτη πρώην λίμπερο της ΑΣΠ Γλυφάδας, Αθανάσιο Σπανό να επιστρέφει έπειτα από 4 χρόνια στον Άθλο Ορεστιάδας, για να ενισχύσει την ομάδα του Έβρου στην παρθενική της συμμετοχή στη Volley League και τα πρώτα φιλικά στην ακριτική έδρα με τη βουλγαρική Marek Union-Ivkoni η νεοφώτιστη ομάδα μπαίνει ουσιαστικά από σήμερα σε ρυθμούς πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Άθλου Ορεστιάδας για την έναρξη συνεργασίας με τον Σπανό

Η διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της νέας συνεργασίας της με τον πρώην αθλητή του ΑΣΠ Γλυφάδας, Αθανάσιο Σπανό.

Ο 28χρονος Ορεστιαδίτης λίμπερο (1.76μ), γεννημένος στις 23/10/1994, είναι γνώριμο πρόσωπο στην ομάδα μας, καθώς επιστρέφει και πάλι, έπειτα από 4 χρόνια, στις τάξεις του συλλόγου μας, όπου τη σεζόν 2017-2018 βρέθηκε για πρώτη φορά, ερχόμενος τότε από τον ΟΠΕ Ρεθύμνου. Ο Σπανός, που ξεκίνησε το βόλεϊ από τις ακαδημίες του ΑΟ Ορεστιάδας, στη συνέχεια, λόγω των Οικονομικών σπουδών του στην Κρήτη, αγωνίστηκε επίσης, πριν από τον ΟΠΕΡ (2016-2017) σε ΓΕ Ηρακλείου (2012-2013) και Κύδωνα Χανίων (2014-2015).

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της επιστροφής του στον Άθλο Ορεστιάδας ο Αθανάσιος Σπανός δήλωσε «Αρχικά, θα ήθελα να αναφερθώ στην τεράστια περσινή προσπάθεια του Άθλου, τόσο της διοίκηση, όσο και του τεχνικού επιτελείου-παικτών, που επιβραβεύθηκε με την άνοδο της ομάδας στη Volleyleague. Η λέξη άθλος δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτική για αυτόν τον σύλλογο, αν αναλογιστεί κανείς την δυναμικότητα των αντιπάλων του. Νομίζω ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτήν την επιτυχία, η οποία πηγάζει σε σημαντικό βαθμό και από την στήριξη του κόσμου που ζει και αναπνέει για το άθλημα. Κάπως έτσι θέτονται τα θεμέλια για κάτι ακόμη καλύτερο και εκφράζουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι η καρδιά του βόλεϊ ξαναχτυπά στον Έβρο.

Από την πλευρά μου είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ την φετινή σεζόν στον Άθλο. Αυτό από μόνο του αποτελεί και μια πρόκληση για εμένα. Εύχομαι υγεία και μέσα από την επιμονή, την σκληρή δουλειά και τον χαρακτήρα μας, να φθάσουμε την ομάδα, όσο ψηλότερα γίνεται και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, ο οποίος πιστεύω θα μας στηρίξει και θα δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι μια υπέροχη ατμόσφαιρα».

Η οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας καλωσορίζει και πάλι με χαρά το Θανάση και του εύχεται μια σεζόν γεμάτη υγεία με πολλές επιτυχίες και εκπλήρωση όλων των στόχων του.

Με το Σπανό λοιπόν να συμπληρώνει το φετινό “παζλ” του ρόστερ του Άθλου, η ομάδα του Βούλγαρου Ατανάς Πετρόφ, μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, καθώς στο Νέο Κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας «Ν. Σαμαράς», η ακριτική ομάδα δίνει σήμερα (18.00) και αύριο Παρασκευή (14.000) τα δύο πρώτα δυνατά τεστ, απέναντι στην Marek Union-Ivkoni. Η ομάδα με έδρα την Ντούπνιτσα, από την οποία «ξεπήδησε» ο Βούλγαρος σουπερστάρ του αθλήματος, Τσβέταν Σοκόλοφ, θεωρείται μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του βουλγαρικού βόλεϊ με 4 πρωταθλήματα Βουλγαρίας, 1 Κύπελλο Βουλγαρίας και πολλές διεθνείς παρουσίες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ( 5 συμμετοχές Challenge Cup, 4 συμμετοχές σε Τσάμπιονς Λιγκ, 1 σε Cev Cup).

Στόχος της ομάδας του κ. Πετρόφ είναι μέσα από τις δοκιμές προσώπων και σχημάτων στα δυνατά φιλικά απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, να βελτιώσει τα στοιχεία του παιχνιδιού τους και να «δεθεί» περισσότερο, ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη, στην έναρξη των επίσημων φετινών αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Στα ανεπίσημα φετινά «αποκαλυπτήρια», που θα έχουν διεθνή χαρακτήρα, η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλου Ορεστιάδας αποφάσισε η είσοδος του κοινού στο γήπεδο να είναι ελεύθερή, ώστε όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση της εβρίτικης ομάδας “οι συμπολίτες μας να πάρουν μία πρώτη «γεύση» από το βόλεϊ υψηλού επιπέδου, που υπόσχεται να τους προσφέρει τη φετινή σεζόν ο Άθλος Ορεστιάδας”.

Το πρόγραμμα των φιλικών

Πέμπτη 22/9, 18.00: Νέο Κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας «Ν. Σαμαράς», Άθλος Ορεστιάδας – Marek Union-Ivkoni

Παρασκευή 23/9, 14.00: Νέο Κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας «Ν. Σαμαράς», Άθλος Ορεστιάδας – Marek Union-Ivkoni