Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιστροφή στη δράση για την Α1 γυναικών

Επιστροφή στη δράση για την Α1 γυναικών

Η Α1 γυναικών επιστρέφει δυναμικά με τους πρώτους αγώνες για το 2016 και την 12η αγωνιστική και μπορεί οι αλλαγές που έγιναν στις ομάδες να ήταν μόλις τρεις (δυο για το Μαρκόπουλο και μία για τον Παναθηναϊκό), ωστόσο το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

16.00, ΑΟ Θήρας – ΑΣ Άρης (Πρέντζας – Οικονόμου Μ.)

Με μια δυνατή αναμέτρηση ανοίγει η αυλαία του Β’ γύρου του πρωταθλήματος στη Σαντορίνη, εκεί όπου ο τοπικός ΑΟ Θήρας (3ος με 25β.) και ο Άρης (4ος με 22β) θα κονταροχτυπηθούν με στόχο μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ομάδας της Σαντορίνης, Αποστόλης Οικονόμου τόνισε: «Είναι ένα ακόμα ντέρμπι 6 βαθμών μεταξύ 2 ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους θέλοντας να εξασφαλίσουν την είσοδο τους στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος. Ξέρω ότι η ομάδα μου έχει την ποιότητα και το ταλέντο να ανταποκριθεί και σε αυτήν την αγωνιστική πρόκληση αλλά όμως , πρέπει να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι πιο υποψιασμένοι , σε σχέση με το παιχνίδι του Α’ γύρου και όλοι μας ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε στα όρια μας αν θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο μας σερί. Περιμένουμε και σε αυτό το παιχνίδι την ζεστασιά και τη στήριξη του κόσμου. Ευελπιστώ στο τέλος να πάρουμε αυτό που θα μας ικανοποιεί από το παιχνίδι».

Χωρίς προβλήματα ταξίδεψε νωρίτερα λόγω της σημερινής απεργίας της πολιτικής αεροπορίας ο Άρης στη Θήρα με τον κόουτς, Δημήτρη Σολκίδη να αναφέρει: «Τα παιχνίδια μετά τη διακοπή των εορτών είναι πάντα περίεργα και κρύβουν εκπλήξεις. Από κει και πέρα το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν αγώνα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πριν τη διακοπή κι οι δύο ομάδες είχαν δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο κι όσο κι αν έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο ο νικητής σίγουρα θα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της τετράδας…»

17.00, Μαρκόπουλο – Πανναξιακός (Φραγκάκης – Χαμπιλού, live streaming markopoulovolley.gr)

Στα Μεσόγεια το ενισχυμένο Μαρκόπουλο υποδέχεται τον Πανναξιακό, εκεί όπου με τις γηπεδούχες θα κάνουν πρώτη εμφάνιση οι Μαρσέλα Σαΐνι (πασαδόρος από την Κροατία, η οποία πήρε τη θέση της Άσλεϊ Βάσκεζ) και Κριστλ Εσντέλ (διαγώνια από το Τρίνινταντ).

«Ενισχυθήκαμε με τις δύο αθλήτριες για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας που είναι η παραμονή. Βρίσκονται κοντά μας μια εβδομάδα και ακόμη δεν είμαστε έτοιμη κι η Νάξος σίγουρα έχει το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Από την άλλη οι διακοπές λόγω των εορτών πάντα προκαλούν προβλήματα κι εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αφού πρέπει να παλεύουμε για κάθε βαθμό κι αυτό θα κάνουμε και τώρα», τόνισε ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς.

Από την άλλη, ο Πανναξιακός βρίσκεται στην Αθήνα με τον Ζόραν Κόβαζιτς να σχολιάζει: «Θέλουμε να μπούμε με το δεξί στη νέα χρονιά. Γνωρίζουμε ότι το Μαρκόπουλο έχει δύο προσθήκες, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Είναι σημαντικό να μπούμε στον αγώνα με συγκέντρωση για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας».

17.00, Ολυμπιακός ΣΦΠ – Φιλαθλ. Λαρισαϊκός (Μεταξά-Ζώης)

Ο Ολυμπιακός που θέλει και το 2016 να συνεχίσει το αήττητο και να διευρύνει το σερί του (11×11) φιλοξενεί τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό θέλει να διευρύνει το σερί του.

«Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας έχει μεγαλύτερες προοπτικές και μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα στο β’ γύρο. Στο πρώτο μισό της σεζόν μόνο σε λίγα ματς ήμασταν πλήρεις αλλά από εδώ και σ το εξής είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να διατηρηθούμε εκεί και στο φινάλε της σεζόν. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς, αυτός είχε οριοθετηθεί από την έναρξη του πρωταθλήματος» σχολίασε ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των ερυθρόλευκων www.osfp.gr.

Στην άλλη πλευρά, ο Φιλαθλητικός κατεβαίνει στην Αθήνα σύμφωνα με τον Λάμπρο Πράππα: «για να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό γνωρίζοντας ότι να αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν οι στόχοι μας έχουν διαφοροποιηθεί και σιγά, σιγά σχεδιάζουμε την επόμενη σεζόν και θέλουμε μέσα από τέτοια παιχνίδια να δούμε κάποια πράγματα».

18.30, ΑΠΣ Αίας Ευόσμου – ΟΠ Ρεθύμνου (Αβραμίδης-Μπουγιούκας)

Στο κλειστό του Ευόσμου ο τοπικός Αίαντα αντιμετωπίζει τον ΟΠ Ρεθύμνου με τις δυο ομάδες να θέλουν βαθμούς.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι του β’ γύρου, αλλά το τελευταίο από μια σειρά αγώνων που πρέπει να κερδίσουμε με καθαρό σκορ για να μπορούμε να έχουμε μια πιο εύκολη συνέχεια. Ο ΟΠΕΡ είναι μια έμπειρη και δύσκολη ομάδα αλλά θεωρώ ότι είμαστε να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης.

Στον ΟΠΕΡ ο Θανάσης Ντζαφέρης θα έχει στη διάθεση του την Στέλλα Λαγουδάκη η οποία ξεπέρασε τον τραυματισμό της, με τον έμπειρο τεχνικό να σημειώνει: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλη ήττα και θα προσπαθήσουμε, για το καλύτερο. Νομίζω ότι η διακοπή μας βοήθησε να ηρεμήσουμε και το 2016 θα είναι καλύτερο για εμάς».

19.30, ΑΟΦ Πορφύρας – ΑΟ Παναθηναϊκός (Τσάκας-Βελώνης)

Το αγωνιστικό μενού της πρώτης μέρας ολοκληρώνεται στον Πειραιά μεταξύ του Πορφύρα και του Παναθηναϊκού.

Ο Πορφύρας χωρίς την Γκολφινοπούλου θέλει να μπει εξίσου δυναμικά -με το τελείωμα του 2015 όπου πανηγυρισε την πρώτη του νίκη στην Α1- τη νέα χρονιά με τον Βασίλη Πανδή να τονίζει: «Κλείσαμε το 2015 με μια πολύ όμορφη εικόνα και έτσι θέλουμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά κάνοντας μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Δουλέψαμε καλά μέσα στις γιορτές και έχουμε μπροστά μας μία σειρά αγώνων με μεγάλο βαθμό δυσκολίας οι οποίοι θα μας βοηθήσουν εν όψει της συνέχειας».

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός χωρίς τη Μαρίσα Φιλντ η οποία αντικαταστάθηκε με την Μπρίζιτκα Μόλναρ, με την τελευταία να αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα θα παρουσιαστεί με άκρως ελληνικό σχήμα. Ο τεχνικός, Γιώργος Ρούσης μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου τόνισε: «Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε στο 2ο γύρο με νίκη, που να συνοδεύεται από μια καλή εμφάνιση. Έχουμε δουλέψει πολύ όλο αυτό το διάστημα και επιθυμούμε να αρχίσει θετικά η νέα χρονιά για εμάς. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι το παιχνίδι κόντρα στον Πορφύρα αποτελεί πρεμιέρα των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων μετά τη διακοπή και για αυτό το λόγο οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά».

H Βαθμολογία
No. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 33 11 11 0 33 2
2 ΑΟ Παναθηναϊκός 27 11 9 2 30 9
3 ΑΟ Θήρας 25 11 9 2 28 12
4 ΑΣ Άρης 24 11 9 2 27 16
5 ΑΟΝ Πανναξιακός 22 11 7 4 26 17
6 ΑΕΚ Αθηνών 16 11 5 6 24 23
7 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 12 11 4 7 14 22
8 ΓΣ Ηλιούπολης 12 11 4 7 16 25
9 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 10 11 3 8 16 29
10 ΟΠ Ρεθύμνου 9 11 3 8 13 28
11 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 5 11 1 10 10 30
12 ΑΟΦ Πορφύρας 3 11 1 10 8 32