Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιστροφή στις νίκες για Ηλιούπολη

Επιστροφή στις νίκες για Ηλιούπολη

Ανάλυσε το

Η Ηλιούπολη επέστρεψε στις νίκες καθώς με το «καθαρό»  3-0 (25-19, 25-17, 25-17) επί της Ελπίδας Αμπελοκήπων πανηγύρισε το τρίποντο κατά την 10η αγωνιστική και πέρασε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά από 3 δύσκολες εβδομάδες τα χαμόγελα επιτέλους επέστρεψαν στην Ηλιούπολη καθώς οι «κυανέρυθρες» της Δήμητρας  Λυκογιάννη επικράτησαν 3-0 της Ελπίδας Αμπελοκήπων.

Οι γηπεδούχες με πολύ καλό σερβίς και μπλοκ είχαν εύκολο απόγευμα απέναντι στις «πράσινες» της Θεσσαλονίκης πανηγυρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο που τις έφερε στην 8η θέση και παράλληλα τις δίνει ψυχολογία και αισιοδοξία για την συνέχεια….

Αντίθετα η Ελπίδα Αμπελοκήπων έκανε πολλά λάθη και εκτός από την αρχή του πρώτου σετ δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού προβληματίζοντας τον Γιώργο Χρυσομαλίδη που μίλησε για την 2η χειρότερη εμφάνιση της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Η Ηλιούπολη έχοντας και την απώλεια της Κάταλιν Κις θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα ξεκίνησε καλά τον αγώνα και φρόντισε να έχει τον έλεγχο από την αρχή μέχρι τέλους.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων από την πλευρά της θέλοντας να εκμεταλλευθεί το άγχος των γηπεδούχων κατάφερε να είναι κοντά στο σκορ όμως από τα μισά και μετά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ηλιούπολης.

Οι γηπεδούχες μετά το 19-17 κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας και στο τέλος με το 25-19 να κάνουν το 1-0 που έδωσε χαμόγελα και ψυχολογία στην ομάδα.

Στο δεύτερο σετ η Ηλιούπολη παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερη και με πολύ καλό μπλοκ και αποτελεσματικότητα στις κόντρα επιθέσεις απέκτησε από νωρίς το προβάδισμα…

Οι γηπεδούχες της Δήμητρας Λυκογιάννη προηγήθηκαν γρήγορα με 5-2 και με την Σπανού έκαναν το 8-4, ενώ η διαφορά με το λάθος της Ελπίδας πήγε στο +5 με το 10-5 και το 12-7.

Οι «πράσινες» αν και μείωσαν στο 12-9 δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο αφού η Ηλιούπολη με την Σπανού και το μπλοκ έκανε το 16-9 και η Τσουμίτα με δύο συνεχόμενους άσους της ανέβασε το σκορ στο 19-10 και το +9.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων μάζεψε την διαφορά κάνοντας το 20-15, ωστόσο οι γηπεδούχες με μπλοκ της Τσουμίτα έκαναν το 25-17 και  2-0.

Στο τρίτο σετ το 3-3 με την Γιοβάνη και πίεση του σερβίς από πλευράς γηπεδούχων πήγε στο 6-3 και λίγο αργότερα με την Σπανού στο 8-4.

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων μείωσε σε 8-6 και με τον άσο της Μυλωνά και την επίθεση της Γεροβασιλείου ισοφάρισε σε 8-8 και λίγο αργότερα προηγήθηκε με 9-10.

Η Ηλιούπολη προσπέρασε κάνοντας το 11-10, και το 12-11, η Ελπίδα ισοφάρισε σε 12-12 όμως Γιοβάνη και Σπανού έκαναν το 15-12 δίνοντας διαφορά ασφαλείας στις γηπεδούχες.

Οι άσοι της Γκρέκα έγραψαν το 17-12 για τις «κυανέρυθρες» της Λυκογιάννη που πλέον δεν δυσκολεύθηκαν να ολοκληρώσουν την επικράτησή τους.

Το σερί της Γκρέκα από το σερβίς έφθασε μέχρι το 22-13 αφού η Ελπίδα δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην υποδοχή και την επίθεσή της.

Η Ηλιούπολη συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό έφθασε με την Γκλιγκόροβιτς στο 23-15 και με το 25-17 στο 3-0 και τη νίκη.  

Τάδε έφη…

Δήμητρα Λυκογιάννη(Ηλιούπολη): «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς μετά και από τις εξελίξεις της εβδομάδας που ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε. Ήταν σημαντικό το τρίποντο και κοιτάμε μπροστά το επόμενο ματς με τους Μακέδονες. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για τη σημερινή εμφάνιση».

Γιώργος Χρυσομαλλίδης (Ελπίδα): «Αδικήσαμε τους εαύτους μας. Κάναμε τη δεύτερη χειρότερη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή η Ηλιούπολη έχει ένα προβάδισμα αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας ενόψει της συνέχειας».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-19, 25-17, 25-17

Οι συνθέσεις:

Γ.Σ Ηλιούπολης (Λυκογιάννη): Γκλιγκόροβιτς, Σπανού, Γιοβάνη, Γκρέκα, Τσουμήτα, Μαλουσάρη, Μαθιουδάκη –λ /

Α.Σ Ελπίς (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Καλανταρίδου, Γουίλσον, Κ. Μπολέτου, Μ. Μπολέτου, Καλαντάτζε,  Σουπιώνη (λ) – Γκοβεδάρου, Γεροβασιλείου, Καραμούτσα, Δροσοπούλου