ΑΓΩΝΕΣ

Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό, 3-0 την Κηφισιά

Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό, 3-0 την Κηφισιά

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες κατά την 4η αγωνιστική  της Β Φάση της Volleyleague καθώς επικράτησε 3-0 της Κηφισιά στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και επανήλθε εκ νέου κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την απουσία του Παγιένκ που τραυματίστηκε στο ντέρμπι «αιωνίων» την περασμένη Δευτέρα, χρειάστηκαν μόλις 73 λεπτά προκειμένου να πάρουν τη νίκη επί της Κηφισιάς και να ξαναμπούν στο παιχνίδι του τίτλου.

Το ντέρμπι μεταξύ Φοίνικα Σύρου και Παναθηναϊκού στην Ερμούπολη θα κοστίσει σε κάποιον εκ των δύο μονομάχων και οι Πειραιώτες αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον τους για την κορυφή.

Από την άλλη η Κηφισιά που μετρούσε αρκετές απουσίες, «έχασε» κατά την διάρκεια του αγώνα τόσο τον Σταύρο Κασαμπαλή όσο και τον Γρηγόρη Κοντοστάθη που προστέθηκαν στην λίστα των τραυματισμένων του Γιάννη Ορφανού.

Το πρώτο σετ ο Ολυμπιακός με καλό σερβίς κατάφερε να αποκτήσει το προβάδισμα απο την αρχή και παρά την προσπάθεια των “κυανόλευκων” μετά το 6-5 να κάνουν το 12-6 και να φθάσουν εύκολα και γρήγορα στο 1-0 με το 25-11.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ όταν και έκανε το 6-2. Η ομάδα των βορείων προαστίων μείωσε σε 9-7, όμως ο Πέριτς και ο Ανδρεάδης έφεραν το σκορ στο 14-8 και λίγο μετά στο 17-9. Με αποτελεσματικές επιθέσεις οι γηπεδούχοι με τον Δαλακούρα έκαναν το 25-18 και το 2-0.

Στο τρίτο σετ η Κηφισιά μπήκε καλύτερη και προηγήθηκε με 6-2 και 10-7. Ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας την πίεση για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε σε 10-10 με τον Ανδρεάδη όμως η Κηφισιά βρήκε τρον τρόπο κάνοντας το 13-11. Ο Ολυμπιακός όμως με το σερβίς του Πέριτς έτρεξε ένα σερί προσπερνόντας σε 16-14, η Κηφισιά μείωσε σε 19-18, όμως ο Τέπαν έφερε τους Πειραιώτες στο 24-22. Το λάθος του Ανδρεάδη έκανε το 24-23 και τους φιλοξενούμενους να ελπίζουν, ωστόσο ο Μιγαήλοβιτς έκανε το 25-23 βάζοντας τέλος στην αναμέτρηση.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν: 6 άσσοι, 46 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π.Κηφισιάς οι πόντοι προήλθαν: 0 άσσοι, 2 μπλοκ, 32 επιθέσεις, 18 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-11, 25-18, 25-23) σε 73΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Αλμπέρτο Τζιουλιάνι): Στιβαχτής, Μιχαήλοβιτς 11 (10/21επ., 1 άσσος, 80%υπ., 67%αρ.), Ανδρεάδης 5 (4/5επ., 1 μπλοκ), Τέπαν 13 (12/22επ., 1 άσσος), Ζουπάνης 9 (5/8επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Πέριτς 17 (13/25επ., 2 μπλοκ, 2 άσσοι, 79%υπ., 43%αρ.) / Ζήσης (λ. – 89%υπ., 56%αρ.), Χαραλαμπίδης, Τζιάβρας (λ), Δαλακούρας 1 (1/2επ., 50%υπ., 25%αρ.), Εφραιμίδης 1 (1/1επ.).

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Γιάννης Ορφανός): Ντε Βέιερ, Αμπράο 8 (8/18επ., 67%υπ., 50%αρ.), Κωτσάκης 2 (2/11επ., 75%υπ., 62%αρ.), Σπηλιώτης 5 (5/10επ.), Λινάρδος 6 (5/8επ., 1 μπλοκ), Μιχάλι 7 (6/21επ., 1 μπλοκ) / Σωνάκης (λ. – 78%υπ., 56%αρ.), Κοντοστάθης (λ. – 67%υπ., 17%αρ.), Κασαμπαλής 1 (1/2επ.), Παπαδόπουλος Γ. 5 (5/10επ.), Κωστόπουλος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αλμπέρτο Τζουλιάνι (Προπονητής Ολυμπιακού) : «Είμαι ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών μου, κερδίσαμε τρεις βαθμούς και είναι σημαντικό για τη συνέχεια. Τώρα, μπορούμε να ετοιμαστούμε για το Κύπελλο, στο οποίο θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Σίγουρα, ο ημιτελικός είναι δύσκολος κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι πιθανότητες σε αυτά τα ματς είναι 50-50%».

Πάβλε Πέριτς (Ολυμπιακός) : «Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια στην ομάδα μου, γιατί κερδίσαμε τρεις βαθμούς σήμερα, αλλά συγχαρητήρια και στην Κηφισιά, γιατί έπαιξε πολύ καλά, κυρίως στο τρίτο σετ. Είναι σημαντική η σημερινή νίκη, γιατί κερδίσαμε και βγάλαμε αντίδραση, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια ως το φινάλε της σεζόν. Τώρα, κοιτάμε το Κύπελλο, είναι σημαντικό για εμάς, παίζουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ και σίγουρα, θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Αν παίξουμε όπως σήμερα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Γιάννης Ορφανός (Προπονητής Κηφισιάς) : «Από το σημερινό παιχνίδι θα κρατήσουμε την προσπάθεια που κάναμε στο τρίτο σετ. Στο πρώτο και στο δεύτερο μπήκαμε νωχελικά και δεν βρήκαμε ρυθμό, όμως στο 3ο η έλευση του Γιάννη Παπαδόπουλου μας έδωσε κάποια τελειώματα που μας κράτησαν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.  Δε μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο από τους παίκτες μου, απέναντι στον Ολυμπιακό που έπαιζε στην έδρα του.

Εμείς έχουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και απουσιών. Σήμερα μάλιστα προστέθηκαν άλλα δύο, αυτά των Κοντοστάθη και Κασαμπαλή. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό. Ειλικρινά προσπαθώ να θυμηθώ πόσες εβδομάδες φέτος κάναμε όλοι μαζί προπόνηση. Απόψε δεν είχα μαζί μου και το επιτελείο καθώς απουσίαζαν οι Χρήστος Δημητρουλάκος, Αλέξανδρος Λάιος, Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο φυσικοθεραπευτής μας ο Μάκης. Μετράμε ατυχίες και δυστυχώς όλα στοιχίζουν. Εύχομαι να είμαστε σύντομα όλοι καλά και στο γήπεδο».

Γρηγόρης Κοντοστάθης (Κηφισιά) : «Είχα μία άτυχη στιγμή στο παιχνίδι και χτύπησα το γόνατο μου. Τη Δευτέρα θα κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση.  Είναι λυπηρό σε ένα παιχνίδι που θέλαμε να χαρούμε να έχουμε δύο τραυματισμούς, τον Σταύρου Κασαμπαλή και τον δικό μου. Οι ατυχίες φέτος είναι πολλές για εμάς.  Θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας και θα δουλέψουμε σκληρά για τη δύσκολη συνέχεια».