Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιστροφή στις νίκες για Παναθηναϊκό

Επιστροφή στις νίκες για Παναθηναϊκό

Ανάλυσε το

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων και με το 3-0 κατέκτησε το τρίποντο κατά την 20ή αγωνιστική και πλέον κοιτάνε τα επόμενα δύο καθοριστικά παιχνίδια που θα κρίνουν και την υπόθεση της 2η θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Η απουσία της Κέϊσι Ρίτσι δεν μπορούσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στην αναμέτρηση του Μετς καθώς η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ελπίδας Αμπελοκήπων ήταν μεγάλη.

Οι «πράσινες» με όπλο τους το καλό σερβίς  και κορυφαία την Λίτσα Μερτέκη είχαν εύκολο απόγευμα κόντρα στις Θεσσαλονικιές που έδειξαν καλό πρόσωπο στο πρώτο σετ αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμών των γηπεδούχων.

Μάλιστα ο Δημήτρης Καζάζης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει όλες τις αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του προκειμένου να είναι και έτοιμες στα δύο επόμενες αγωνιστικές που θα κριθεί και η 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Με πρωταγωνίστρια την Λίτσα Μερτέκη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά τον αγώνα φροντίζοντας να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση παρά την αντίδραση που έβγαλε η μαχητική και νεανική ομάδα της Ελπίδας Αμπελοκήπων από το δεύτερο μισό του σετ.

Οι Θεσσαλονικιές προηγήθηκαν 0-2, ωστόσο οι γηπεδούχες με την Μερτέκη και δύο συνεχόμενος πόντους της Πόλ (ένας άσος) έκαναν το 6-3 και λίγο αργότερα με δύο συνεχόμενους άσους της Μερτέκη το 11-6.

Η Ελπίδα με καλές άμυνες και κόντρα επιθέσεις έτρεξε ένα σερί (1-6) μειώνοντας στο 13-12 και φρόντισε να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 15-13.

Οι «πράσινες» του Δημήτρη Καζάζη με την Μερτέκη έκαναν το 20-16, αλλά εκ νέου η «μικρές» του Χρυσομαλλίδη με την Μπολέτου και τον άσο της Παπάζογλου μείωσαν σε 20-18 και με την Καλανταρίδο σε 22-20.  

Εκεί όμως η Πολ και η Μερτέκη έκαναν το 24-20 και με πόντο της Κωνσταντινίδου  τελείωσε το σετ στο 25-21.

Στο δεύτερο σετ η Ελπίδα Αμπελοκήπων ανεβάζοντας τα ποσοστά της στην επίθεση φρόντισε να πηγαίνει πόντο –πόντο με τον Παναθηναϊκού μέχρι το 6-6, ωστόσο οι γηπεδούχες έκαναν το 8-6 με την Μερτέκη.

Μια διαφορά που κράτησαν οι «πράσινες» κάνοντας το 10-6 και λίγο αργότερα το 13-8 με τον τεχνικό της Ελπίδας να περνά τις Καραμούτσου, Γεροβασιλείου αντί των Γιούλσον,Μπολέτου. Μια κίνηση που δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς ο Παναθηναϊκος ανεβάζοντας την απόδοσή του έκανε το 16-9 με την Μερτέκη και το 17-10 με την Κωνσταντινίνου.

Με την διαφορά να είναι υπέρ τους οι «πράσινες» φρόντισαν να τελειώσουν χωρίς προβλήματα το σετ αφού η Λαγουδάκη έκανε το 19-13 και το 21-16 για να γίνει το 2-0 με επίθεση της Μερτέκη που έγραψε το 25-18.

Στο τρίτο σετ που ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα ο Δημήτρης Καζάζης συνέχισε με την Παπαδοπούλου στην πάσα και δίδυμο κεντρικών τις Καρπουζά-Καββαδία.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα έκανε το 6-2 και το 9-4 κόντρα στην Ελπίδα με τον Χρυσομμαλίδη να περνά εκ νέου την Γουίλσον στην πάσα αντί τις Καραμούτσου.

Οι «πράσινες» συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και με αποτελεσματικές επιθέσεις έφθασαν στο 11-5 και το 13-7, η Μερτέκη έκανε το 20-13, ενώ με το λάθος της Ελπίδας έγινε το 25-15 και το 3-0. 

Τάδε έφη…

Δημήτρης Καζάζης (Προπονητής Παναθηναϊκού) : «Μετά το Final 4 που ήμασταν μουδιασμένοι και χάθηκε ένας από τους φετινούς στόχους μπαίνουμε στην διαδικασία του 2ου στόχου να φθάσουμε τουλάχιστον στον τελικό του πρωταθλήματος και από εκεί και μετά ότι μπορέσουμε να διεκδικήσουμε

Σήμερα το παιχνίδι δεν είχε να κάνει με τον αντίπαλό μας όσο με τον εαυτό μας.  Το θετικό είναι ότι ανταποκριθήκαμε. Το καλό είναι  ότι χρησιμοποιήθηκαν όλες οι αθλήτριες πλην της Ρίτσι που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσε να βοηθήσει. Νομίζω το ζητούμενο ήταν  το τρίποντο που το κατακτήσαμε».

Γιώργος Χρυσομαλλίδης (Προπονητής Ελπίδας Αμπελοκήπων) : «Περίμενα να ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Δεν τα πήγαμε καθόλου καλά σε σερβίς-μπλοκ και γενικά δεν μπορέσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλό μας που δεν μας αισθάνθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα και φυσιολογικά ήρθε το 3-0».

 Σίγουρα περίμενα κάτι παραπάνω, δεν μιλάω για βαθμό, αλλά περίμενα να σταθούμε καλύτερα και να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί . Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και όσο έχουμε μαθηματικές ελπίδες για παραμονή θα προσπαθούμε. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά όσο υπάρχει ελπίδα θα προσπαθούμε.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Παναθηναϊκός Α.Ο (Καζάζης): Χρυσομάλλη, Λαγουδάκη 8(7/12επ., 57%υποδοχή-45%άριστες,1μπλοκ), Κωνσταντινίδου 6 (5/6επ., 1μπλοκ), Πολ 13 (10/21επ, 84%υπ-63%αρ., 1μπλοκ, 1άσος), Μερτέκη 21 (18/26επ, 3άσους), Φιλντ 3 (3/8επ), Ρόγκα λ. 67%υπ-67%άριστες,Καββαδία 4 (1/3επ, 3μπλοκ), Παπαδοπούλου, Καρπουζά 3 (3/3επ)

Ελπίδα (Χρυσομαλλίδης): Καλαϊτζάκη, Παπάζογλου 7 (6/18επ, 54%υποδοχή-36%άριστες, 1άσος), Καλανταρίδου 9 (9/36επ,76%υπ-65%αρ.), Μπολέτου 4 (4/13επ), Καλαντάτζε 7 (5/14επ, 2μπλοκ), Γουίλσον 2 άσοι, Σουπιώνη –λ 54%υπ-31%άρ./ Νώτη 1 άσος, Γεροβασιλείου 1 (1/7επ),Μπολέτου 4 (4/4 επ), Καλαϊτζάκη, Καραμούτσα 3 (2/3επ, 1 άσος), Γκόλτσιου.