ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επιστρoφή στον τόπο του εγκλήματος (φωτό)

Επιστρoφή στον τόπο του εγκλήματος (φωτό)

Στο γήπεδο όπου η γυναικεία ομάδα του Άρη αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, πριν υποβιβαστεί στην Α2 κατηγορία, οι «κίτρινες» καλούνται έπειτα από περίπου 5 χρόνια να διεκδικήσουν απόψε στις 18.00 στο κλειστό της Νεάπολης την πρόκριση στις «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον γηπεδούχο Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό.

Μετά τη χθεσινή πρόκριση του Α.Ο Θήρας στα προημιτελικά Κυπέλλου Γυναικών στο ντεμπούτο του Απόστολου Οικονόμου στον πάγκο της Σαντορίνης, η γ’ φάση της διοργάνωσης ολοκληρώνεται με τις δύο αποψινές αναμετρήσεις, Ε.Ο Σταυρούπολης-Ηρακλής και Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός-Άρης με τις «κίτρινες» μην έχουν και τις καλύτερες αναμνήσεις από την αντίπαλη έδρα.

Για το γόητρο και τον κόσμο τους οι “κίτρινες”

Το γεγονός και μόνο ότι κοντράρονται δύο πρωτοπόρες ομάδες των ομίλων της Α2 Γυναικών, δίνει ξεχωριστό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση των «16» του Κυπέλλου για την ομάδα του Δημήτρη Σολκίδη, που, πέρα από το γόητρο, θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης για να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο της να τη δει να αγωνίζεται ξανά μετά από 5 χρόνια κόντρα σε ομάδα της Α1 Γυναικών.

filathlitikos_aris

Αν και πρόκειται για εκτός έδρας ματς αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα την ομάδα του Άρη, που φέτος έχει αποδείξει στον Γ’ όμιλο της Α2, πως δεν έχει πρόβλημα να παίζει και να κερδίζει και μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Παρόλα αυτά το κλειστό της Νεάπολης της Λάρισας, ξυπνά «άσχημες» μνήμες, αφού το παιχνίδι της εκεί αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ.

Μια αποφράδα βραδιά

Ήταν το τρίτο ματς των πλέι άουτ στις 17/04/2010 με την ΕΑ Λάρισας, όπου η τοπική ομάδα, αν και έχανε με 0-1 σετ, υπό τις οδηγίες του σημερινού τεχνικού του Α.Ο Θήρας, Απόστολου Οικονόμου, έφτασε στην ανατροπή και με το νικηφόρο 3-1 σετ (22-25, 27-25, 25-16, 25-21), “γκρέμισε” μέχρι σήμερα τον Άρη στην Α2.

orologopoulou_kalantaridou_aris

Κεντρικό πρόσωπο της αποψινής αναμέτρησης θα είναι ασφαλώς η νυν πασαδόρος του Φιλαθλητικού Λάρισας και ασκούμενη δικηγόρος, Κωνσταντίνα Ωρολογοπούλου, που τότε αγωνίζονταν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ως αναπληρωματική της Λέτο, μαζί με την έμπειρη κεντρική του Άρη, Μερόπη Καλανταρίδου, που σε εκείνο το καθοριστικό ματς είχε πετύχει 5 πόντους, εκ των οποίων 3 μπλοκ. Ωστόσο ο πύργος των “κίτρινων”, δεν θα είναι σήμερα παρούσα, λόγω κάποιου τραυματισμού που υπέστη εδώ και μερικούς μήνες.

Το κερασάκι στην τούρτα του προέδρου

Πέρα όμως από το γόητρο ή το ξόρκισμα του «κακού δαίμονα» του κλειστού της Νεάπολης, τα κορίτσια του Άρη, έχουν έναν ακόμη λόγο στην κατάκτηση της πρόκρισης, καθώς υποσχέθηκαν το εισιτήριο των «8» ως δώρο στον ισχυρό άνδρα του τμήματος και πρώην πρόεδρο του ΣΑΑΚ Ανατόλια, Γιάννη Ρεντζεπέρη, για τα χθεσινά 55α γενέθλιά του.

Πάνε σαν άλλοτε στον κάμπο!

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός από την πλευρά του, που το 2013 «έγραψε ιστορία» συμμετέχοντας έστω και από… σπόντα στο φάιναλ φορ Κυπέλλου της Σαντορίνης, μετά την αποχώρηση-λόγω οικονομικών- του Ηρακλή, η πρόκληση της πρόκρισης στην 8άδα είναι σημαντική.

filathlitkos_larisaikos

Εξίσου όμως σημαντική είναι για την πρωτοπόρο του Α’ ομίλους της Α2 Γυναικών και η άνοδος στα σαλόνια του ελληνικου βόλεϊ, την οποία προσπάθησε να πετύχει και φέτος, θέτοντας υποψηφιότητα για την κάλυψη του κενού που προκάλεσε η αποχώρηση της ομάδας του Φ.Ο. Βριλησσίων.

Για έναν σύλλογο λοιπόν με 15ετή ιστορία, ο διπλός στόχος διάκρισης δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, καθώς απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση και κάποιες φορές τα κορίτσια του κ. Ιόβτσεφ αισθάνονται κάπως άβολα με «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη».

nasia_fakopoylidou

Ωστόσο, αναμένεται ένα αμφίρροπο ματς, όπου η ομάδα του κάμπου θα στηριχθεί κυρίως στην εμπειρία της πρώην άσου του Μαρκόπουλου, Χριστίνας Τσαπραλή, της πρώην Αρειανής, Ωρολογοπούλου και στο ταλέντο της διεθνούς Αθανασίας Φακοπουλίδου, αλλά και άλλων παιδιών που παίζουν χρόνια στην ομάδα, όπως η λίμπερο Αναγνωστοπούλου.

Μοναδική απούσα θα είναι η βασική κεντρική, Χριστίνα Νικολοπούλου, που προέρχεται από πρόγραμμα αποθεραπείας, λόγω επέμβασης που υποβλήθηκε πρόσφατα.

Φαβορί ο Ηρακλής

No 690726

Λίγη ώρα αργότερα, στις 19.30 στο ΔΑΚ Σταυρούπολης ο τοπικός Εκπολιτιστικός Όμιλος φιλοξενεί το συμπολίτη του Ηρακλή, στον αγώνα που θα «κληρώσει» το τελευταίο εισιτήριο για την 8άδα.

Με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία, ο «Γηραίος», μολονότι φέτος δεν έχει «σταυρώσει» νίκη στην Α1 γυναικών, είναι θεωρητικά το φαβορί απέναντι στην 4η ομάδα του Γ’ ομίλου της Α2, καθώς για την ουραγό ομάδα του Γιάννη Ορφανού, το Κύπελλο αποτελεί τη μοναδική αιτία για… χαμόγελα!