Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιτέλους νίκη για την Ηλιούπολη!

Επιτέλους νίκη για την Ηλιούπολη!

Ανάλυσε το

‘Αλμα σωτηρίας για την Ηλιούπολη η οποία επικράτησε των Μακεδονών Αξιού στη Θεσσαλονίκη με 3-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Η αθηναϊκή ομάδα με το «διπλό» έβαλε τέλος σε ένα εφιαλτικό σερί έξι ηττών (τελευταία νίκη ήταν 8/11) που την είχαν φέρει στην τρίτη θέση από το τέλος και την είχαν φορτώσει με μεγάλο άγχος για την παραμονή.

Με αυτό το τρίποντο η Ηλιούπολη έφτασε στην έκτη θέση της Α1 και ισοβαθμεί με το Ρέθυμνο που αγωνίζεται την Κυριακή με τον Ηρακλή ενώ ξεπέρασε το Μαρκόπουλο που είχε ρεπό.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο με χαρακτηριστικό τα πολλά ατομικά και ομαδικά λάθη που έκαναν οι δύο σύλλογοι. Το πρώτο σετ ήταν σοκ για την Ηλιούπολη η οποία φάνηκε ότι έμεινε στα αποδυτήρια και έδωσε το δικαίωμα στους Μακεδόνες να το κερδίσουν με 25-9(!).

Οι φωνές της προπονήτριας Δήμητρας Λυκογιάννη και το φάσμα μια έβδομης ήττας έφερε την αντίδραση των παικτριών που με μπροστάρισες τις Εντουαρντς, Μαλκοπούλου, Μπόκα, Αλέξις ισοφάρισε σε 1-1 με 15-25.

Με καλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια, βελτιωμένη υποδοχή και αρκετά καλό μπλοκ κατόρθωσαν να πάρουν και τα δύο επόμενα σετ με 17-25, 17-25 και να «κλειδώσει» τη νίκη.

Τάδε έφη…

Μανώλης Σκουλικάρης (Προπονητής Μακεδόνων Αξιού) : «Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Μείναμε στο καταπληκτικό πρώτο σετ και στη συνέχεια χάσαμε την συγκέντρωση μας, ιδιαίτερα στην υποδοχή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια»

Δήμητρα Λυκογιάννη (Προπονήτρια Ηλιούπολης) : «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη και ως ένα βαθμό μπορώ να την χαρακτηρίσω και νίκη παραμονής. Βέβαια είναι ακόμη νωρίς αφού είμαστε στις αρχές του β’ γύρου, αλλά είναι μια σημαντική ψυχολογική ένεση και εφόσον κερδίσουμε τον Ηρακλή την άλλη εβδομάδα θα είμαστε σε πολύ καλή θέση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-09, 15-25, 17-25, 17-25
Μακεδόνες (Σκουλικάρης): Αλεξάκου, Νέβιλ, Πολυνοπούλου, Δρακουλίδου, Γιαννούλη, Γάτση, Αναγνώστου –λ / Μυρίδου –λ, Καραφουλλίδου, Γκοβεδάρου, Χαραβελούλη
Ηλιούπολη (Λυκογιάννη): Μπόκα, Μαρκοπούλου, Γιοβάνη, Αλέξις, Έντουαρντς, Πατεράκη, Αργυροπούλου –λ / Γεωργίου, Μπανίκα Σ., Καπέλλου
*Τα στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα.