Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιτυχημένη έξοδος για Παναθηναϊκό

Επιτυχημένη έξοδος για Παναθηναϊκό

Ανάλυσε το

Με ανατροπή από το 13-8 στο πρώτο σετ, οι παίκτριες του Ρούση κατάφεραν να γυρίσουν το πρώτο σετ απέναντι στο μαχητικό Ρέθυμνο με υπομονή στην υποδοχή και καλή επιθετική λειτουργία, πέρασαν μπροστά (17-19) και έκαναν το 0-1 (22-25) μέσα στην έδρα του ΟΠΕΡ.

Με φόρα μπήκαν οι φιλοξενούμενες στο δεύτερο σετ και έκαναν γρήγορα το 3-11, αιφνιδιάζοντας τις γηπεδούχες ένα προβάδισμα που κράτησαν μέχρι τέλους για να γίνει το 0-2 (25-15). 

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ με τον ΟΠΕΡ να μην μπορεί  να σταματήσει τον ασταμάτητο Παναθηναϊκό αφού δεν είχε λύσεις στην υποδοχή.  

Το… «κλειδί»

Η ανατροπή του πρώτου σετ και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε την ψυχραιμία και τη συγκέντρωση να γυρίσει το εις βάρος του σκορ είναι σημείο κλειδί ενόψει της συνέχειας. 

Το… «ταμείο»

Η νεαρή πολλά υποσχόμενη πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Χαρά Παπαδοπούλου μπήκε στα μισά του τρίτου σετ και από τη θέση του σερβίς πήρε οχτώ άσους και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το σετ! Τέτοια παιχνίδια δίνουν αυτοπεοποίθηση στην ίδια αλλά και… έξτρα λύσεις στον προπονητή.

Τάδε έφη…

Δεν χάιδεψε αυτιά ο Γιώργος Ρούσης, παρά το καθαρό σκορ και τη νίκη της ομάδας του, λέγοντας: «Το τρία στα τρία δεν λέει τίποτα, Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, ούτε εμείς ούτε οι άλλες ομάδες. Στο πρώτο σετ και στο δεύτερο μισό δεν έμεινα ευχαριστημένος.Ελπίζω να καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι κάθε στιγμή. Συγχαρητήρια και στην ομάδα του Ρεθύμνου για την προσπάθειά της αλλά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο γήπεδο και μας υποστήριξε. Τους ευχαριστούμε θερμά».

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς του ΟΠΕΡ, Νίκος Ζιώγας σχολίασε«Στα δύο πρώτα σετ όταν παίξαμε ήρεμα και με συγκέντρωση είχαμε αρκετά καλή εικόνα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ωστόσο στο τρίτο καταρρεύσαμε ψυχολογικά, δεν αντέξαμε και ήρθε αυτό το βαρύ σκορ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και την προσθήκη κάποιων ξένων αθλητριών».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 22-25, 15-25, 7-25

Οι συνθέσεις: 

ΟΠΕΡ (Ζιώγας): Κλεισιάρη, Σαπαρέφσκα, Παρασκάκη, Καλογριδάκη, Ξογοραράκη, Κιλιζιράκη, Χατζάκη Ε –λ / Παπουτσής, Χατζάκη Ρ.
Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου, Καββαδία, Χρήστου, Βίλκου, Τσίμα, Πατσέκο, Ρόγκα –λ / Μεταξά, Παπαδοπούλου, Γιαννακοπούλου

Το στατιστικό της αναμέτρησης θα δοθεί αύριο στην ΕΟΠΕ.