ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το «έπος» της Γάνδης (photo-video)

Το «έπος» της Γάνδης (photo-video)

Το 1987 και ο μήνας Οκτώβριος αποτέλεσαν  συνδυασμό ορόσημο για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς σαν σήμερα πριν 30 χρόνια η Εθνική μας ομάδα με το 3-2 επί της Σουηδίας στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού της Γάνδης έγραψε ιστορία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο… Ημέρα δόξας τότε, ημέρα μνήμης σήμερα αφού  αυτή η διάκριση παραμένει ακόμη μοναδική…

Η ιστορία λένε γράφεται από τις παρέες και αυτό έκανε η μεγάλη και γεμάτη ταλέντο παρέα των Καζάζη, Τριανταφυλλίδη, Τεντζέρη, Γόντικα, Μουστακίδη και Αμαριανάκη στη Γάνδη.

Λίγες ημέρες μετά την επιτυχία της Εθνικής μπάσκετ στο ΣΕΦ το καλοκαίρι του 87, το βόλεϊ πανηγύρισε το δικό του «έπος» καθώς  σαν σήμερα πριν 30 χρόνια με το 3-2 επί της Σουηδίας  οι παίκτες του Θανάση Μαργαρίτη έγραψαν ιστορία…

Ένα ταϊ-μπρεϊκ που πανηγυρίστηκε όσο κανένα άλλο στο ελληνικό βόλεϊ και έφερε στο βάθρο των νικητών μια γενιά μεγάλων αθλητών.

Μια επιτυχία που 30 χρόνια μετά παραμένει το ίδιο δυνατή αποτελώντας ουσιαστικά και φωτεινό «φάρο» για το μέλλον του αθλήματος.

Τιμή στους ήρωες της Γάνδης

sfeeop-ethnikh86-87 sfeeop-fyladia-genika triantafilidis-sfeeop sfeeop-stelios-kazazis

Η πρόσφατη εκδήλωση του ΣΦΕΕΟΠ και του ΦΟΙΒΟΥ Μελισσίων που τίμησαν την Εθνική ομάδα της χρυσής διετίας 86-87 έφερε ξανά μαζί τα «παιδιά» του Θανάση Μαργαρίτη και για αρκετή ώρα ξύπνησαν οι μνήμες και ζωντάνεψαν οι μοναδικές στιγμές που έζησαν και τους συντροφεύουν για μια ζωή.

Οι ήρωες του 87

hellas-1987 hellas-gandh-1987

30 χρόνια μετά και η Γάνδη αποτέλεσε και αποτελεί για όλους μας ένα μοναδικό συναίσθημα που μας έκανε υπερήφανους και μας έκανε να λατρέψουμε αυτό το άθλημα.

Η ομάδα του Θανάση Μαργαρίτη από αποτελούμενη από τους Στέλιο και Δημήτρη Καζάζη, Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, Σάκη Μουστακίδη, Τάσο Τεντζέρη, Δημήτρη Γόντικα, Μάκη Δημητριάδη, Κώστα Μαργαρώνη, Βαγγέλη Κουτσονίκα, Γιάννη Νικολαϊδη, Σωτήρη Αμαριανάκη και Γιώργο Ντράγκοβιτς ακόμη και σήμερα-έστω και πολλοί εξ αυτών ξεχασμένοι από τους φορείς του αθλήματος- αποτελούν τις ομορφότερες αναμνήσεις μας από εκείνο το καλοκαίρι και γενικότερα από το βόλεϊ.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ 86-87