Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Επτάψυχη» η Θήρα στα Μεσόγεια

«Επτάψυχη» η Θήρα στα Μεσόγεια

Ανάλυσε το

Για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Α.Ο Θήρας κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και μπροστά σε περίπου 30 φίλου του να πανηγυρίσει στα Μεσόγεια μία ακόμη σπουδαία νίκη επί ενός σκληροτράχηλου αντιπάλου όπως το Μαρκόπουλο. Η ομάδα της Σαντορίνης, από τη στιγμή που ισοφάρισε σε 1-1 μετά από ένα σετ γκραν – γκινιόλ,  εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της απέναντι στις νεανική ομάδα των Μεσογείων, κατάφερε με «όπλο» της το μπλοκ να γυρίσει το ματς και με 3-1 (18-25, 32-30, 25-19, 25-21) να φύγει αήττητη από το Μαρκόπουλο, που αν και καλύτερο σε επίθεση και υποδοχή “πλήρωσε” τα πολλά χαμένα σερβίς (22) και τα λάθη.

Το Μαρκόπουλο στο πρώτο φετινό ματς μπροστά στον κόσμο του μπήκε πολύ ορεξάτο και εκμεταλλευόμενο το κακό ποσοστό στην επίθεση των φιλοξενούμενων (20%) αλλά και το καλό του μπλοκ πέρασε μπροστά με 8-6. Το καλό σερβίς (3 άσοι) της ομάδας του Νικολάκη δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη παιχνιδιού του Α.ο Θήρας με αποτέλεσμα το μπλοκ της Μερκάδο να φτάσει τη διαφορά σε double score 16-8.
 
Η αλλαγή πασαδόρου των φιλοξενούμενων (Τσοχαντζή αντί Βεργίδου) και το καλό σερβίς της Όστοϊτς έδωσαν μια νέα πνοή στις φιλοξενούμενες που μείωσαν σε 19-14, όμως οι καλές επιθέσεις των Μερκάδο-Πούλι και το μονό μπλοκ της μέλλουσας γιατρίνας, Φακοπουλίδου, έδωσαν προβάδισμα με 25-18.
pully_markopoulo
 
Στο β σετ η Σαντορίνη αντέδρασε και χάρις στα λάθη του Μαρκόπουλου, αλλά και το σερβίς της πέρασε μπροστά με 8-4 από πόντο της λίμπερο Αρτακιανού! . Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τις φιλοξενούμενες, καθώς η ανεβασμένη Πούλι με δικό της άσο ισοφάρισε σε 9-9 με τον Οικονόμου να περνάει και πάλι την Τσοχαντζή αντί της Βεργίδου. Οι δύο σερί άσοι της Φακοπουλίδου, υποχρέωσαν τον Οικονόμου να βγάλει τη Ζντοβτς, παιρνόντας στη θέση της την Μουντάκη καθώς το Μαρκόπουλο έφτασε στο 16-14.
 
Η επιστροφή της Βεργίδου στο ματς, όμως στην καλύτερη φάση του αγώνα, με φοβερές άμυνες εκατέρωθεν η Πούλι κέρδισε με μπλοκ άουτ το 19-17, προκαλώντας έναν… πρόωρο γύρο θριάμβου του εκστασιασμένου Γιάννη Νικολάκη. Η Σαντορίνη με άσο της Βεργίδου προηγήθηκε 21-20. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι κρίθηκε «ακατάλληλο για καρδιακούς» καθώς μετά από συνολικά 8 σετ μπολ, 5 χαμένα για το Μαρκόπουλο, η Όστοϊτς με μπλοκ άουτ ισοφάρισε με 32-30 σε 1-1.
volcans_markopoulo
 
Με ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από την κατάκτηση του ιδιαίτερα ψυχοφθόρου δευτέρου σετ,  ο Α.Ο Θήρας υπό τη συμπαράσταση των “Volcans” στην κερκίδα, κατάφερε όντας πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις εκμεταλλευόμενος τα… δωράκια των γηπεδούχων, να κατακτήσει τα δυο επόμενα σετ με 25-19 και 25-21 και να… αποδράσει από μια έδρα που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει επικίνδυνη έξοδο για κάθε αντίπαλο τη φετινή αγωνιστική σεζόν! 
 
 

Τάδε έφη…

Γιάννης Νικολάκης (Προπονητής Α.Ο. Μαρκόπούλου): “Συγχαρητήρια στην Σαντορίνη για το αποτέλεσμα…  Υπάρχει η στεναχώρια, θέλαμε πολύ το β’ σετ αλλά κάναμε πολλά λάθη. Αυτό ήταν και από κει και πέρα το κριτήριο για να γυρίσει το ματς υπέρ της Σαντορίνης μιας καλοδουλεμένης και εμπειρης ομάδας. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος κατά το ήμισι, γιατί αν και ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο ματς η εμφάνισή μας ήταν καλή. Εμείς συνεχίζουμε και προχωράμε βήμα βήμα”.

Απόστολος Οικονόμου (Προπονητής Α.Ο Θήρας): “Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και μόνο… Σήμερα περισσότερο έχασε το Μαρκόπουλο, παρά κερδίσε η ομάδα μου! Βαρόμετρο για την ανατροπή ήταν το β’ σετ, όπου καταφέραμε και εκμεταλλευτήκαμε τα πολλά λάθη των αντιπάλων μας. Είμαι προβληματισμένος από την εμφάνισή μας, πρέπει να βελτιωθούμε για τη συνέχεια. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία, πραγματικά υπάρχει φοβερή οργανωση σε αυτό το σωματείο και είμαι βέβαιος πως σύντομα θα έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν…”

Βιργινία Δικαιούλια (αθλήτρια Α.Ο Μαρκοπούλου): “Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά πληρώσαμε τα λάθη που καναμε στη συνέχεια. Δε θα ήθελα να σταθώ άλλο στο σημερινό ματς, κοιτάμε μπροστά, ξέρω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα”.

Αλεξάνδρα Τέρζιτς (αθλήτρια Α.Ο Θήρας): “Παίξαμε και πριν από δύο εβδομάδες στη Σαντορίνη με το Μαρκόπουλο και ξέραμε πως θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Στο α’ σετ κάναμε πολλά ανόητα λάθη, αλλά στη συνέχεια του αγώνα βελτιωθήκαμε. Είμαι χαρούμενη για τη νίκη, συγχαρητήρια για το Μαρκόπουλο, ξεχνάμε τώρα το σημερινό ματς και συνεχίζουμε”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-18, 30-32, 19-25, 21-25

Α.Ο Μαρκοπούλου Revoil (Νικολάκης): Δικαιούλια 2 (1/6 επ., 1 άσο), Σόουζα 3 (1/2 επ., 2 άσοι), Μερκάντο 15 (12/34 επ., 3 μπλοκ), Κλάιν 25 (21/47 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 62% επ. – 38% άριστες), Φακοπουλίδου 11 (9/15 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 23% άριστες), Πατεράκη 2 (0/6 επ., 2 μπλοκ), Ιακωβίδου –λ (59% υπ. – 38% άριστες) / Καρακάση, Νικολογιάννη 2 (2/4 επ., 50% υπ. – 25% άριστες), Λιάγκη, Διάλλα 6 (6/8 επ.)
ΑΟ Θήρας (Οικονόμου): Γεωργιάδου 9 (4/8 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ζντόβτς 9 (6/27 επ., 3 μπλοκ, 48% υπ. – 22% άριστες), Μεταξά 11 (7/11 επ., 4 μπλοκ), Όστοϊτς 6 (3/17 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 17% άριστες), Βεργίδου 5 (2/6 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Τερζιτς 18 (18/38 επ.), Αρτακιανού -λ (53% υπ. – 35% άριστες) / Μουντάκη, Τσβέτκοβα, Τσοχατζή, Τσομπανίδου.